bobiczek 08.10.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Przeczytałem dzisiaj i głeboko soie zastanawiałem ile w tym prawdy.I czy prawdy? czy nieprawdy?Nienawiść, zawiść, żądza pieniądza, pogoń za karierą i donosicielstwo to podobno cechy współczesnego Polaka.W tv, w radio, w prasie, krzyczy się o korupcji, matkach-pijaczkach, dzieciach matkobójcach itd,itd... ... Stwierdzam czasami z przerażeniem że na forach dyskusyjnych chociażby takich jak nasze, pisują często i gęsto ludzie nieskoordynowani myślowo, aroganccy, oszczędnie gospodarujący prawdą, a nade wszystko tak zaciekli, że jeśli taki jest przekrój tego społeczeństwa, to ja się z niego powinienem wypisać! Moi rodzice, choć żyli za czasów tak znienawidzonego przez część Polaków systemu uczyli mnie, że nade wszystko należy szanować poglądy innych. Słuchać, oceniać i dokonywać mądrych wyborów. Jednak coraz częściej ogarnia mnie zwątpienie czy słusznieZastanawiam się, jakie wzorce pozostawiamy młodemu pokoleniu? Jakie ideały mamy im dawać za przykład, skoro ideały poprzedniego systemu, które były jakimś wyznacznikiem w naszych życiorysach, dla nich nic nie znaczą.Słucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 08.10.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 bobiczku, w sprawie ideałów i dobrych wzorów dla przyszłych pokoleń to.... metoda Copy'ego Paste'a jest dozwolona, ale pod warunkiem podania źródła... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zycie-w-Polsce-to-jeden-wielki-hazard!,wid,11573008,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.10.2009 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 No ja własnie po przeczytaniu tego tak się zastanawiam nad prawdziwością. Nie próbuję niczego innego oprócz kilku cytatów i swojego. Zresztą na początku zaznaczyłem że po przeczytaniu dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 08.10.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Z reguły staram się nie wypowiadać na tematy ......polityczne , ale ostatnio mam wrażenie że jak najbardziej . Takie moje odczucia ....rzyciowe rzekłbym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.10.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Przeczytałem dzisiaj .... Nienawiść, zawiść, żądza pieniądza, pogoń za karierą i donosicielstwo to podobno cechy współczesnego Polaka. Jedynie co można z tego wnioskować, to raz, ze ten kto to pisał, musi spotykać nie tych ludzi co trzeba, albo dwa, spotyka tych co trzeba ale z tych relacji wyciąga złe wnioski. Nie dawaj się propagandzie bobiczek, popatrz ilu Wielkich ludzi dala Polska ziemia. Jedynie co polakom można "zarzucić" to, że za bardzo są samokrytyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 08.10.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Powoli zaczyna się robićnaszą cechą "poprawność polityczna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.10.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 http://i.demotywatory.pl/uploads/1247740109_by_grzybek8lfc_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.10.2009 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 ................................................... Nienawiść, zawiść, żądza pieniądza, pogoń za karierą i donosicielstwo to podobno cechy współczesnego Polaka. W tv, w radio, w prasie, krzyczy się o korupcji, matkach-pijaczkach, dzieciach matkobójcach itd,itd... ... Stwierdzam czasami z przerażeniem że na forach dyskusyjnych chociażby takich jak nasze, pisują często i gęsto ludzie nieskoordynowani myślowo, aroganccy, oszczędnie gospodarujący prawdą, a nade wszystko tak zaciekli,.............................. Słucham. O q.............rczaki , ale banda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 09.10.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Do diabła z "political corectness", tu nie Hameryka. Po prostu jest jak wszędzie, są żli i dobrzy, czarni i czerwoni, policjanci i złodzieje, itd itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 09.10.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 To ja moze o plusach. Potrafimy duzo wypic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 09.10.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 To ja moze o plusach. Potrafimy duzo wypic! i na tym już koniec plusów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.10.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 To ja moze o plusach. Potrafimy duzo wypic! i na tym już koniec plusów? Nie, po tym juz same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 09.10.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 ...ale dzień pózniej już tylko minusy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.10.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 ...ale dzień pózniej już tylko minusy... donosiciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.10.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 To ja moze o plusach. Potrafimy duzo wypic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 09.10.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 ale coraz mniej. spada nam spożycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.10.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Bo pija bimber . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 10.10.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Bo pija bimber . Kryzys idzie, trza se jakos radzic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 13.10.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Typowe cechy Polaka to malkontenctwo i czarnowidztwo. Źle, niedobrze, szklanka do polowy pusta ( a nie pełna). To się nie uda, nie zdążą, nie da rady.Tu boli tam szczypie to juz pewno rak albo zawał.Nawet przeglądają tytuły tematów na tym forum mozna to dostrzec:"A co jesli zostało nam 5 lat""Naciągacze"" Budowa która mnie wykańcza""Czego nie znosicie w kobietach/mężczyzanch" (a dlaczego nie temat co lubicie u kobiet /mężczyzn)"Mam dość cywilizacji"itpJak jest zima : to źle i niedobrze, bo trzeba odśnieżać , płacić za gaz, a drogi znowu nie odśnieżone drogowcy zaspaliJak lato: to upały , brak klimatyzacji nie da się wytrzymać.A czy jest ktoś kto wierzy w to że polska reprezentacja w piłce nożnej może zostać mistrzem Europy ( a Świata nawet niewspominam)?A jak Polak reaguje na pytanie : co tam u ciebie ? Jak sie czujesz ?Pozostałe nacje powiedzą: dobrze dziękuje za zainteresowanie ? Choćby im amputowali właśnie nogę, kota przejechał samochód i wylecieli z pracy z powodu recesji.Czy jakiś Polak na pytanie o pracę i o zarobki odpowie: Jestem zadowolony praca satysfakcjonująca a zarobki dobre ?Zawsze będzie źle i za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.10.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Czy jakiś Polak na pytanie o pracę i o zarobki odpowie: Jestem zadowolony praca satysfakcjonująca a zarobki dobre ? Zawsze będzie źle i za mało. Acha, jak twój szef usłyszy, że dobrze i wystarcza, to nigdy podwyżki nie dostaniesz.. A jak powiesz tak znajomym, to po 2 tygodniach usłyszysz, że zarabiasz 10-20-50 tyś/msc (niepotrzebne skreślić) a ponieważ znajomi zarabiają mniej - to na pewno kradniesz. Po miesiącu będziesz mieć kontrolę z US i wszystkich innych instytucji, które mają lub nie mają prawa cię skontrolować. Lepsza mimikra Naszą narodową cechą jest zawiść. Jawna i wszechobecna. Żeby nie było nieporozumień - to nie tylko nasza cecha, ale inny umieją się maskować, a my nawet nie próbujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts