Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

współczesne cechy Polaka

bobiczek

Recommended Posts

...

Czy jakiś Polak na pytanie o pracę i o zarobki odpowie: ...

...

... właśnie ... nikt prócz Polaków nie pyta Cię o zarobki (poza Urzędem Skarbowym, co oczywizda :evil: ) ... nie zaglądam do cudzej kieszeni i nie chcę by zaglądano do mojej :evil:

... czasami się zastanawiam ile we mnie pozostało jeszcze "tej polskości" ... choć osamotniony w tej materii nie jestem :lol: ... no i ciemiężony prze małżę jestem (trochę ponarzekać nie zaszkodzi) - choć teraz przerwę mam w ciemiężeniu :lol: :wink:

pozdrówka

• Odpowiedzi 204
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Pepeg z Gumy

... czasami się zastanawiam ile we mnie pozostało jeszcze "tej polskości" ... [/i] :lol: :wink:

I rzekłbym jeszcze, żeś taki normalny bardziej, chociaż to nie jest powszechna reguła wśród emigrantów w USA 8) 8)

...

I rzekłbym jeszcze, żeś taki normalny bardziej, chociaż to nie jest powszechna reguła wśród emigrantów w USA 8) 8)

Cześć Pepeg :)

... bo ja wiem ? ... :oops: siem czasem zastanawiam, czy nie jestem "normalny inaczej" no i wielokrotnie patrząc na tych naszych emigracyjnych ludków, spirdalam jak najdalej :evil: (choć jakaś grupka wieloletnich znajomych i Przyjaciół pozostaje - lecz chyba również takich "normalnych inaczej") :roll:

z pozdróweczkami

ps - "... gdzieżeś to bywał ..." :) :wink:

[quote name="aglig"...............................

A jak Polak reaguje na pytanie : co tam u ciebie ? Jak sie czujesz ?

Pozostałe nacje powiedzą: dobrze dziękuje za zainteresowanie ? Choćby im amputowali właśnie nogę, kota przejechał samochód i wylecieli z pracy z powodu recesji.

................................[/quote]

To jest szalenie charakterystyczne . :D

Dodam do tego brak poczucia humoru i dystansu w stosunku do swojej osoby .

Plus zwichrowane podejscie do prawa i praworzadnosci - prawo dla Polaka to rzecz narzucona i z gruntu obca. :D

Dodajmy do tego meski szowinizm , brak zyczliwosci do innych nacji i kolorow skory i mamy komplet :D

I to wieczne robienie sie na szlachte , panie dzieju - najlepiej jednak wychodzi z tego wystajacy brzuch i niechlujne wasy . :D

..............................

Pozostałe nacje powiedzą: dobrze dziękuje za zainteresowanie ? Choćby im amputowali właśnie nogę, kota przejechał samochód i wylecieli z pracy z powodu recesji.

................................

To jest charakterystyczne . :D

Plus zwichrowane podejscie do prawa i praworzadnosci - prawo dla Polaka to rzecz narzucona i z gruntu obca. :D

ja na Hi, how are you ,odpowiadam good spie......

z takimi wypisywanymi bzdurami , to mozesz mnie pocalowac w d..ucho.:p

[quote name="aglig"...............................

................................

To jest szalenie charakterystyczne . :D

Dodajmy do tego meski szowinizm , brak zyczliwosci do innych nacji i kolorow skory i mamy komplet :D

I to wieczne robienie sie na szlachte , panie dzieju - najlepiej jednak wychodzi z tego wystajacy brzuch i niechlujne wasy . :D[/quote]

A z którymi z tych cech lumpie ty się utożsamiasz?Boś ty Polak chyba jeszcze?...

błagam Pepeg nie strasz :-?
ieetam ... co to za straszenie :lol: ... nowojorscy naukowcy, pracują już nad szczepionką na "sraczkę umysłową" (jest to dość rzadka przypadłość, ale udoło się im to zjawisko zaobserwować, ... w trakcie "chadzania" - 'hmmm', kto wie może nawet czytują niektóre wypowiedzi z tego Forum) :roll: :wink:

Gość Pepeg z Gumy
ieetam ... co to za straszenie :lol: ... nowojorscy naukowcy, pracują już nad szczepionką na "sraczkę umysłową"

Ciekawe.

A może będą szczepić nieodpłatnie ?

W końcu rodzinom lotniczym i dumnym córom socjalistów coś się od Baraka należy.

pewnie kosztowna :( ale złożymy się, prawda ?
jassssne ... mogę na ten cel nawet, ... swoje "wąsy" wrzucić na jakąś aukcję (że o wystającym brzuchu nie wspomnę) :lol: :wink:

ieetam ... co to za straszenie :lol: ... nowojorscy naukowcy, pracują już nad szczepionką na "sraczkę umysłową"

Ciekawe.

A może będą szczepić nieodpłatnie ?

W końcu rodzinom lotniczym i dumnym córom socjalistów coś się od Baraka należy.

... nie wierzę, BO jak mówi to mówi, ... jak mówi, że zrobi, to ... również tylko mówi - no chyba, że idzie tu o etnicznych, to już "insza inszość" ... wicie rozumicie, ... większe słoneczne cele, (dla tych co to białasy ich powsadzali), większy i najlepiej dożywotni "socjal" (no bo za rządów białasów już się niektórzy, od pokoleń odzwyczaili od pracy) i takie tam duperele ... najważniejsza jednak jest nadzieja "yes we can" ... (szkoda tylko, że nie będzie trwała za długo) :lol: :wink: