MARTINA1 18.10.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 18.10.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Jedno sie nie zmienia od wiekow. Polak Polakowi wilkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 18.10.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Nikt jeszcze nie napisał jednej, jakże charakterystycznej cechy..mianowicie STRAJKOWANIE. Najchętniej w białych workach z napisem Solidarność, flagami, megafonem, gwizdami, krzykami i paleniem opon. Kolejarze, górnicy, hutnicy, stoczniowcy, lekarze (sic!), rolnicy, policjanci, rybacy, celnicy, nauczyciele, renciści i emeryci, aktorzy, ekolodzy i cała reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.10.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 tylko budowlańcy nie a mogli by, w końcu dają te pkb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 18.10.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Nikt jeszcze nie napisał jednej, jakże charakterystycznej cechy..mianowicie STRAJKOWANIE. Najchętniej w białych workach z napisem Solidarność, flagami, megafonem, gwizdami, krzykami i paleniem opon. Kolejarze, górnicy, hutnicy, stoczniowcy, lekarze (sic!), rolnicy, policjanci, rybacy, celnicy, nauczyciele, renciści i emeryci, aktorzy, ekolodzy i cała reszta. Uwazasz, ze strajkuja bo lubia ? Czy tak sa predysponowani genetycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.10.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Uwazasz, ze strajkuja bo lubia ? Czy tak sa predysponowani genetycznie ? No ja nie moge! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.10.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 górnicy i stoczniowcy pewnie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 18.10.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Uwazasz, ze strajkuja bo lubia ? Czy tak sa predysponowani genetycznie ?Nie chce tutaj nikogo obrażać. Ani górników, ani celników, ani wszystkich innych, których wymieniłem, lub których nie wymieniłem. Uważam np że słowo "Solidarność" nic w tej chwili nie znaczy i nie ma nic wspólnego z ideą, jakiej Solidarność służyła 20 lat temu. Nadużywane jest przez pseudo związkowców, którzy zbijają swój prywatny kapitał na strajkach i "działalności związkowej". Uważam, że złe jest np zastraszanie przez związki zarządu KGHM i windowanie płac wbrew zdrowemu rozsądkowi i finansom spółki, zamiast pakowanie tych pieniędzy w nowe inwestycje, bo miedź niedługo się skończy, kapitału na rozwój, czy przekierunkowanie nie będzie i będzie kolejna tragedia narodowa i masowe zwolnienia tylko patrzeć za kilka lat.. Uważam, że prawo do strajku jest niesamowicie nadużywane w tym kraju, co zakrawa niekiedy o komedię. Są ludzie dużo ciężej pracujący od chociażby nauczycieli, dymani przez prywatnych pracodawców którzy boją się słowa powiedzieć..są też ludzie bezkarni, w godzinach pracy łażący z trąbkami po ulicy. Uważam, że jest w tej kwestii jakaś granica, która w Polsce dawno została przekroczona. Uważam, że jakby przenieść dziś wszystkich Polaków na Białoruś i mieliby tam pracować, uczyć się, żyć dopiero doceniliby to co mają tutaj. Trzeba sobie uświadomić, że nie wszędzie są Zjednoczone Emiraty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 18.10.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Uwazasz, ze strajkuja bo lubia ? Czy tak sa predysponowani genetycznie ?Nie chce tutaj nikogo obrażać. Ani górników, ani celników, ani wszystkich innych, których wymieniłem,.............. ...................... Uważam, że złe jest np zastraszanie przez związki zarządu KGHM ......... ...................... Uważam, że jakby przenieść dziś wszystkich Polaków na Białoruś i mieliby tam pracować, uczyć się, żyć dopiero doceniliby to co mają tutaj. Trzeba sobie uświadomić, że nie wszędzie są Zjednoczone Emiraty A dlaczego na Bialorus a nie do Etiopii ? Uwazasz , ze zarzad KGHM jest zastraszony i dzieje mu sie krzywda ? Pensji mu sie nie wyplaca ? Albo obcina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 18.10.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 ................................................................................................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 18.10.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 odbiegacie od tematu - bo zaczynacie te wady i przywary tłumaczyć.Żle.Było o tym - są?nie ma?Są takie o jakich piszemy czy nieprawda?Jeżeli są - to zgodnie z lekcjami języka polskiego przytocz fakty i poprzyj argumentem.Jeżeli niesłuszne - skonkludujI już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 18.10.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 - Jak sobie w demokracji nie wywalczysz - to nie masz ! Dlatego lekarze i nauczyciele - do broni ! Te wszystkie ' zarzady " , CEOofcy z bonusami - to zlodziejstwo w swietle prawa. Jest white collar crime i blue collar crime - przestepstwa bialych kolnierzykow sa znacznie bardziej wyrafinowane - przykladem dawanie pozyczek hipotecznych kazdemu jak leci - zatrzesli cala gospodarka a kto za to zaplaci ? Niech zgadne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 18.10.2009 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 1 Ja jestem nie tylko za zastraszaniem zarządu KGHM ....................................................................................... ! No to jest nas dwie A nie zal ci ? Tacy biedni, zastraszeni ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 19.10.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Zbaczamy z tematu, ale nie sposób nie odpowiedzieć.. Uwazasz , ze zarzad KGHM jest zastraszony i dzieje mu sie krzywda ? Pensji mu sie nie wyplaca ? Albo obcina ? Tak. Można to nazwać formą zastraszenia. Zarządowi krzywda się nie dzieje ani w KGHM, ani nigdzie indziej, ale spółka ma się lekko mówiąc nie najlepiej. To nie tajemnica, że zamówienia spadały na łeb na szyję, miedź taniała na łeb na szyję, koszt wydobycia wzrastał a ludzie dostawali duże podwyżki, na które zakładu nie było stać. Wystarczy się trochę interesować.. 1 Ja jestem nie tylko za zastraszaniem zarządu KGHM (WYPŁATA 1 MLN PLN lub około) jestem za WYP .......NIEM z kraju z wilczym biletem .......w jedną stronę 2 Na BIAŁORUŚ - nie wszyscy, a nasi politycy 3 Do Arabów , kto chce................. Ad.1. Wypłata jest to miesięczny dochód. Podałaś jakąś astronomiczną kwotę wyssaną z palca. A z tym WYP...NIEM z kraju to może jakieś argumenty.. dlaczego? Ad.2. Bez komentarza. Ad.3. Starałem się..ale nie zrozumiałem lump praski dlaczego złodziejstwo w świetle prawa? Przecież mamy wolny rynek.. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 19.10.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 19.10.2009 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Zbaczamy z tematu, ale nie sposób nie odpowiedzieć.. Uwazasz , ze zarzad KGHM jest zastraszony i dzieje mu sie krzywda ? Pensji mu sie nie wyplaca ? Albo obcina ? Tak. Można to nazwać formą zastraszenia. Zarządowi krzywda się nie dzieje ani w KGHM, ani nigdzie indziej, ale spółka ma się lekko mówiąc nie najlepiej. To nie tajemnica, że zamówienia spadały na łeb na szyję, miedź taniała na łeb na szyję, koszt wydobycia wzrastał a ludzie dostawali duże podwyżki, na które zakładu nie było stać. Wystarczy się trochę interesować.. 1 Ja jestem nie tylko za zastraszaniem zarządu KGHM (WYPŁATA 1 MLN PLN lub około) jestem za WYP .......NIEM z kraju z wilczym biletem .......w jedną stronę 2 Na BIAŁORUŚ - nie wszyscy, a nasi politycy 3 Do Arabów , kto chce................. Ad.1. Wypłata jest to miesięczny dochód. Podałaś jakąś astronomiczną kwotę wyssaną z palca. A z tym WYP...NIEM z kraju to może jakieś argumenty.. dlaczego? Ad.2. Bez komentarza. Ad.3. Starałem się..ale nie zrozumiałem lump praski dlaczego złodziejstwo w świetle prawa? Przecież mamy wolny rynek.. Pozdrawiam Łukasz Czy wolny rynek wyklucza automatycznie zlodziejstwo ? Madoff kwitl dlugi czas z dobrym skutkiem - ale pytanie : kto mu na to pozwolil ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 20.10.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 No nie wyklucza, ale nie widzę związku między zarządami polskich spółek, a piramidą finansową..to, że członek zarządu zarabia więcej niż "zwykły pracownik" to nie jest nic nadzwyczajnego. Tak było, jest i będzie na całym świecie. Nie nazywajmy tego od razu złodziejstwem Panuje jakieś dziwne przeświadczenie, że jeśli ktoś dużo zarabia albo jest zamożny, to musiał nakraść albo kręci coś na boku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.10.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Panuje jakieś dziwne przeświadczenie, że jeśli ktoś dużo zarabia albo jest zamożny, to musiał nakraść albo kręci coś na boku.. To nie "przeświadczenie", to kolejna cecha.., tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 20.10.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
language 20.10.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 z choinki sie ......? zawsze mozna emigrowac np. do komunistycznych chin,.....w komuniznie wszyscy maja rowno, jedni miske ryzu, inni kupuja mieszkania w cenie 100 000 dolcow za 1 m2. lub do stanow, tam wywalczysz sobie lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts