Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

współczesne cechy Polaka

bobiczek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 204
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No nie wyklucza, ale nie widzę związku między zarządami polskich spółek, a piramidą finansową..to, że członek zarządu zarabia więcej niż "zwykły pracownik" to nie jest nic nadzwyczajnego. Tak było, jest i będzie na całym świecie. Nie nazywajmy tego od razu złodziejstwem :-? Panuje jakieś dziwne przeświadczenie, że jeśli ktoś dużo zarabia albo jest zamożny, to musiał nakraść albo kręci coś na boku..

Jesli zarzad potrafi funkcjonowac tylko w czasie hossy a w czasie bessy zwalniac pracowniko i obcinac pensje to co to za zarzad ?

Tak potrafi kazdy .

Zaloze sie , ze " zarzad;: - czyli f a c h ow c y , infestowal w nieruchomosci .......jak wszystkie zarzady w czasie banki wykreowanej przez matematyczny model rynku .

To nie chodzi i l e , to chodzi z a C O . :D

Zarobki nie sa odzwierciedleniem umiejetnosci tych ludzi - wrecz odwrotnie . :D

Im bardziej debilny i pozbawiony umiejetnosci samodzielnego myslenia - tym wieksza pensja . :D

TAAK NORMALNE JEST- ze premii ma tyle co zarobkow

A za co tak duzo zarabia ? DUZO PRACUJE ? WIECEJ NIZ INNI NIE -jeden z nich dostal 1,6 (chyba ) miliona pln za 17 dni PRACY..........

Wytlumacz mi jeszcze wg Ciebie to nie jest zlodziejstwo ?

WG MNIE JEST I TO W MAJESTACIE PRAWA....

A powiazanie z piramida finansowa - prosze bardzo

tu zlodzieje ,tam zlodzieje tylko metoda nieco inna

tam prywatni oszukani ,tu skarb panstwa czyli MY pokryjemy straty :wink:

Premia jest jednym ze składników wynagrodzenia..jest to możliwe i "normalne". Pewnie wbrew pozorom pracuje sporo i ciąży na nim spora odpowiedzialność.

Za 17 dni pracy mógł dostać odpowiednie wynagrodzenie. To rzekome 1,6 mln to chyba była odprawa za "zwolnienie"..może nie jest to sprawiedliwe, ale jest uregulowane jakimiś tam przepisami wewnętrznymi. Może nieraz lepiej jest dać wysoką odprawę niż trzymać na stanowisku kogoś, kto się nie nadaje i naraża spółkę na wielokrotnie wyższe straty. Dla mnie złodziejstwem (kradzieżą) jest to co stanowi Kodeks Karny. Ja rozumiem..nie podoba Ci się to..w zasadzie to nic Ci się nie podoba i wszystkich na wyższych stanowiskach nazywasz złodziejami, lecz w przeważającej większości są to uczciwi ludzie. Podchodzisz do tego zbyt emocjonalnie :)

Chyba nie rozumiesz zasad funkcjonowania spółki skarbu państwa..wyobraź sobie, że pieniądze na wynagrodzenia NIE IDĄ Z KIESZENI PODATNIKÓW.

kolezanke, a to dobre. ja idiota nie jestem , ani go nie.....

dwa to , to , ze w kraju FJ-ta , gdzie konkurencja(japonce) krajslera trzyma za morde roboli nie maja problemow....mimo tego nawet , ze ford(sasiad FJ) zmienil taktyke jakosciowa od 4 lat .....dalej doluja go robole.....daje to cos do myslenia.

Gość Pepeg z Gumy

dwa to , to , ze w kraju FJ-ta , gdzie konkurencja(japonce) krajslera trzyma za morde roboli nie maja problemow....mimo tego nawet , ze ford(sasiad FJ) zmienil taktyke jakosciowa od 4 lat .....dalej doluja go robole.....daje to cos do myslenia.

:p :p Najważniejsze ,że jest sprawiedliwie i zgodnie z zasadami przyzwoitości wypłacania zarobków.

:D

A moze brak wyobrazni rady nadzorczej i slimacze temto wdrazania nowych

rozwiazan i technologii . :D

Ford, mimo staran, a niestety, jestem w posiadaniu jego akcji , jest troche

o minute za pozno i o dolara za drogo .

:D

A moze brak wyobrazni rady nadzorczej i slimacze temto wdrazania nowych

rozwiazan i technologii . :D

Ford, mimo staran, a niestety, jestem w posiadaniu jego akcji , jest troche

o minute za pozno i o dolara za drogo .

FJ, dowiedz sie ile trwa wprowadzenie do produykcji, a produkuja juz od 4 lat trwa ....i to na jakosci tej samej jak toyota i honda.

i dwa to status zwiazkow zawodowych u tych producentow i koszy jakie musza oni ponosic.

ps. trzeba byc kretynem , aby trzymac akcje czegos co jest dolowane przez roboli, mimo dobrych checi firmy...w tej sytuacji jest to nie do przeskoczenia, bynajmniej przez nastepne kilkadziesiat lat.