Zochna 22.10.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Zochna wierszyk ci zniknął ! ten o kopaniu przez Boga bliźniego lewą nogą ..... faktycznie mam nadzieję, że to że zniknął w tym wątku to tylko zbieg okoliczności i z cechami nie ma nic wspólnego a.. cieszę się, że czytałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.10.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ..ale są tu takie , że włosy dęba stają i tylko fakt nie oceniania ludzi po wyglądzie (w tym przypadku awatarze) pozwala pozbyć się niesmaku ..... dla mnie takim przykładem jest awatar Pepega z gumy ... i to bardziej humorystycznym moim zdaniem awatar Pepega jest bardzo przystojny. że o samym Pepegu nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.10.2009 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 czytam, czytam, czytam, czytam i czyta i czytam, czytam i oczy pięścia przecieram, czytam, dalej czytam........i sobie kliknałem na stronie głównej, takie okienko o nazwie "Dobre obyczaje forum"I nie będę nic wklejał, tylko proponuję raz w roku sobie przypomnieć i odświeżyć.Naprawdę warto.....Howk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.10.2009 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 No i to jeszcze.Z tej właśnie strony, napisane przez Redakcję na samym początku. To dział na wszystkie wątki i tematy, które nie mieszczą się w innych działach. By nie podlegały represjom, trafią tutaj. Zapraszamy do nowych dyskusji Regulamin forum obowiązuje - spieramy się na poglądy, nie obrażamy dyskutantów ani innych to jest zaraz w drugim wątku od góry - jakby co..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.10.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Na ma duuuuusze - n i c nie musze To superowo , ze jestes kucharka dla tak znamienitego grona osob Ja tam zywie sie korzonkami . Mam zero ambicji jesli chodzi o plazowa gre w siatkowke ( zima halowa ) - Rozwoj wlasny to szarpiace nerwy zajecie i mie strasznie nudzi . - zle odczytujesz intencje nie musisz się tak krygować , to nie bylo zaproszenie do mojej grupy żywieniowej Rozwoj wlasny to szarpiace nerwy zajecie i mie strasznie nudzi . Zauważyłam że nerwy masz poszarpane ........................................................................................................... trochę mnie rozczarowałaś tą ironią w stronę kucharki - przedwojennemu dziadkowi tez jest zapewne przykro. proszę, dziękuję , przepraszam, I'm fine - i lecę panierowac schabowego Nerwy mam zszarpane bo wieczorem skarpetki leza luzno przy lozku - mowie sobie - dobra nasza, jak wstane , akurat sie nadadza - a rano wstaje, nie spiesze sie, superowo, dzis nie trzeba szukac skarpetek - jakies 10 - 15 minut oszczednosci - chce zakladac - nie ma ! Poszly ! Cholera wie gdzie . Pod koniec zeszlej zimy wcisnelam na luz i chodzilam bez skarpetek - efekt byl taki, ze sie zahartowalam - jak stal . Precz skarpetkom i innym takim . Co do dziadka - pewno sie smieje do rozpuku bo o n zjadal znacznie m n i e j schabowych i golonek niz ty . W ogole jadal znacznie m n i e j miecha - wystarczy troche p o c z y t a c jak ludzie sie odzywiali p r z e d wojna. i ile razy w tygodniu jadali mieso . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.10.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Lump - forma Ci spada , razem ze skarpetkami Malo finezji. Znudziło mi się. Na poprawę formy proponuje roladę z przedwojennej kuropatwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 23.10.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Jak może sie ktoś nie nadawać na tak poważne stanowisko - a te konkursy mierzące kwalifikacje ? Normalnie. Tak samo jak np. człowiek po aplikacji adwokackiej może nie nadawać się na adwokata. Ma się kwalifikacje ale mimo wszystko nie nadaje się na dane stanowisko/do danego zawodu. Dziwne ale zdarza się.. JAKIEŻ DZIWNE POJĘCIE SPRAWIEDLIWOŚCI - wg kodeksu karnego(polskiego oczywiście ?) bardzo ułomne ,bo nasze prawko mocno niedopracowane Nie sprawiedliwości a KRADZIEŻY. Może oświeć nas wszystkich, w czym nasze prawo karne jest tak mocno niedopracowane? I jeszcze jedno -nie rozumiem zasad funkcjonowania spółki skarbu państwa -być może (choć watpię) pieniądze na wynagrodzenia nie idą z kieszeni podatników - A niby skąd ? ten zysk to wypracowują z drenowania własności skarbu państwa Uważasz, że cały zysk w spółce SP idzie na konto SP? Poza tym w spółce, o której była mowa SP ma z tego co pamiętam "tylko" nieco ponad 40% udziałów. Wracając do głównego wątku - cechy współczesnego Polaka - złośliwość dopiszę , bo i ja pozłośliwiłam i mnie pozłośliwiono.... Mam nadzieję, że ja Cię nie pozłośliwiłem Przynajmniej nie miałem takich intencji Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.10.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ... i ja pozłośliwiłam i mnie pozłośliwiono.... Językowo cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 23.10.2009 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Lump - forma Ci spada , razem ze skarpetkami Malo finezji. Znudziło mi się. Na poprawę formy proponuje roladę z przedwojennej kuropatwy przepis na roladę przedwojenny? czy kuropatwa przedwojenna? Bo straszliwą różnicę zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 23.10.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 kuropatwa jak przypuszczam roszczeniowość - nie wiem czy już było a co do spółek SP. Jak pieniacze i roszczeniowcy ubierający się w skórę obrońców ciemieżonych robotników w końcu pozwolą sprywatyzować te sztuczne twory problem nabierze innego charakteru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.10.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 przepis na roladę przedwojenny? czy kuropatwa przedwojenna? Bo straszliwą różnicę zrobi. no straszliwą kuropatwa miała być przedwojenna w celu uczczenia przedwojennego dziadka. Gdyż wspomniany dziadek malo mięsa jadał - o czym traktuje światowa literatura - wystarczy t r o c h e p o c z y t a c Myślisz, że nie będzie dostatecznie krucha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 23.10.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Dodałbym , że dziadek był socjalista, kuropatwa zaś dumną córą z rodziny lotniczej.Albo odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 23.10.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 kuropatwa jak przypuszczam roszczeniowość - nie wiem czy już było a co do spółek SP. Jak pieniacze i roszczeniowcy ubierający się w skórę obrońców ciemieżonych robotników w końcu pozwolą sprywatyzować te sztuczne twory problem nabierze innego charakteru... Roszczeniowosc ? To niech zyja anrachisci A gdzie bedziecie lapac ta kuropatwe ? W supermarkecie ? Zycze smacznego i rulad przed wojna rowniez nie jadalo sie codziennie Ze zwyczajow zywieniowych to wspolczesny Polak jest uzalezniony od niezwyklej przyprawy zwanej " wegeta' - widocznie od stanu wegetacji ktory nastepuje po jej spozyciu - jest to jakis specjalny zestaw chemikaliow i soli ..........bardzo pyszny, bardzo - scina jezyk w trabke , paralizuje jedna strone twarzy, krew sie burzy a cisnienie skacze .............pychotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.10.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Dodałbym , że dziadek był socjalista, kuropatwa zaś dumną córą z rodziny lotniczej. Albo odwrotnie. jeżeli odwrotnie i to właśnie kuropatwa była socjalistą - to oznacza, że dziadek był kobietą. dumną zresztą i małomięsną. I to mu przeszło na następne pokolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.10.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 niech zyja anrachisci ...................................... jest to jakis specjalny zestaw chemikaliow i soli ..........bardzo pyszny, bardzo - scina jezyk w trabke a krew szybciej krazy a cisnienie skacze .............pychotka ja tak przypuszczałam, że Ty coś bierzesz niezłe odloty - i to po zwykłej wegecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 23.10.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 jeżeli odwrotnie i to właśnie kuropatwa była socjalistą - to oznacza, że dziadek był kobietą. dumną zresztą i małomięsną. I to mu przeszło na następne pokolenia. Ty wiesz, że wszystko na to wskazuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 24.10.2009 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 - " Ty wiesz, ......." - to rusycyzm - obcy jezykowi polskiemu - jesli mowa o ukochaniu tradycji kulinarnych i nie tylko - po polsku wystarczy " wiesz tyle co zjesz " - tej rolady z kuropatwy - bez " ty " . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 24.10.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 - " Ty wiesz, ......." - to rusycyzm - obcy jezykowi polskiemu - jesli mowa o ukochaniu tradycji kulinarnych i nie tylko - po polsku wystarczy " wiesz tyle co zjesz " - tej rolady z kuropatwy - bez " ty " . He,he! Ty wiesz, że gdzieś dzwonią, ale jak zwykle nie wiesz gdzie. Będąc taką purystką, poczytaj swoje brednie a zobaczysz ile tam błędów obcych językowi polskiemu. Nawet w tym zacytowanym powyżej. Rusycyzmy nie muszą być błędem , zwłaszcza te używane w mowie potocznej, gdzie dopuszczalne jest stosowanie obcej składni. Tym bardziej, jeśli zabieg jest świadomy i stosowanie takiej kalki leksykalnej celowe. Póki co ( też rusycyzm ) wciąż próbujesz udawać człowieka wykształconego i obytego,niestety, nadal pozostajesz tylko FJ 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
language 26.10.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 O rany .......... - zamierzasz tu dorabiać na poprawianiu tekstów ? - bezbłędny tez nie jesteś - (no ale tobie inaczej się to liczy ,chyba jakieś punkty...) - zdradź -któż to został zaatakowany ,wybitnie moralny ? nie mam zamiaru, zapytaj swoja kolezanke na skrzynke. Sa pewne reguly przestrzegane przez ateistow, chrzescjan, zydow , buddystow.... ten kto je lamie jest zwykla swinia, a swinia nie bedzie koniem.swinia jest swina. - reszta bez komentarza. Jestem swinia amoralna . A - mo - ral - na . Zapytaj mnie na skrzynke. Nie przestrzegam zasad , ktore ochoczo przestrzegaja ateisci, chrzescijanie, zydzi , oraz wyznawcy Konfucjusza.........jednym slowem ......porazka wychowawcza himalaje durnoty, ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 26.10.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Jak czytam posty language i lumpa praskiego pełne złośliwości i uszczypliwości wobec siebie, to ukazuje się jeszcze jedna cecha Polaka. Mam propozycję: załóżcie osobny temat i tam sobie będziecie dowalać do woli, a my pokibicujemy [z całym szacunkiem dla Waszej swobody wyrażania opinii]. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts