gregory87 08.10.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam, Przykładam się właśnie do remontu poddasza. Oczywiście nie ja może tylko niektóre rzeczy z pomocą sąsiada. Ale mam kilka pytań: Jakie dokumenty są poczebne? Jaki jest przedział kosztowy? I tak więźba jest do wymiany, planuje podnieść dach o około 2 pustaki (mam nadzieje, że się nie pomyle ok 30cm.) Ścianki działowe są ale to chyba mało istotne. Mała wylewka też będzie potrzebna. No i oczywiście instalacja elektryczna (ale ją mam za free:)) gazowa, wodna-kanalizacyjna i CO. Pozatym chce zastosować blachodachówki są podobno OK i nie za drogie Jak ktoś będzie chciał odpowiedzieć na moje pytanie z góry dziękuje. Acha zaznacze że jest to województwo Śląskie rejon Bielsko-Biała. No i jak ktoś ma do poradzenia firme budowlano-remontową w przystępnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 08.10.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Jakie dokumenty są poczebne? Jaki jest przedział kosztowy? Na dach pełne Pozwolenie na Budowę z planem zagospodarowania działki, geodetą, kierownikiem budowy, odbiorem i dopuszczeniem do użytkowania. Około 10 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 08.10.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam. U nas był podobny zakres prac. Co do dokumentów,to potrzebujesz pozwolenie na budowę, a wcześniej dobrego architekta, który Ci to wszystko rozrysuje i podpowie co i jak. Co do kosztów, to zalezy od wieeeelu czynników. Może to być 60.000zł a może być 160,000. Najlepiej policz dokładnie czego i ile potrzebujesz i ile wyniesie robocizna i do tego co Ci wyjdzie dodaj 50% Możesz zobaczyć jak to wygladalo u mnie (link poniżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts