romka 19.07.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 ja też będę miała podbitkę drewnianą,ale mam pytanie jaką grubość deski dajecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 20.07.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Jeśli plastikowa to ważny jest producent. Dobre są np. Deceuninck. Nie wyblakną szybko. Ale cena... są podbitki duuzo tansze od Deceuninck'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 25.07.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Jeśli plastikowa to ważny jest producent. Dobre są np. Deceuninck. Nie wyblakną szybko. Ale cena... są podbitki duuzo tansze od Deceuninck'a a co sądzisz o boryszewie ?? więcej niż dwa razy tańszy od marleya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 26.07.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Tylko drewniana. Plastik jak jest nowy wygląda jak plastik a starzeje się paskudnie i po kilku latach wygląda makabrycznie. Mam okna plastikowe złoty dąb, ze względów praktycznych. Natomiast cała obróbka dachu jest drewniana, bo to nadaje szlachetności domowi. Wole po kilku latach zapłacić komuś za przemalowanie podbitki niż ją zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKO 01.08.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 U mnie będą podbitki z blachy formowanej. Trwałość identyczna co obróbek blacharskich, a cena podobna do podbitki plastikowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamcia 01.08.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 TKOMożesz podać ile ta blacha kosztuje, czy kupuje się ją w m2 czy w arkuszach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKO 02.08.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Kamcia,Blachę najlepiej kupić na wymiar. Uzgodniłem z wykonawcą, że podbitki będą zamontowane po ociepleniu domu, ale przed strukturą. Wtedy dokładnie można wymierzyć szerokość i zamówić. Płaci się od m2 - cena ok. 21 zł / m2. Jeden arkusz ma chyba 0,5 m2. W Kielcach można kupić w Blach Profil 2 i w Polonica. Na realizacje czeka się od 3 do 7 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 21.08.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 tylko drewno,naturalne piękno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majorkas 22.08.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 przy wysokości mojego domu i dostępu do podbitki w ciągu wielu lat zamieszkiwania - tylko plastikowa , sprawdza się - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_rk 24.07.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 (edytowane) Czy ktoś z powyższych dyskutantów mógłby się wypowiedzieć teraz po kilku latach swojego wyboru. Drewniana, czy plastikowa? Edytowane 24 Lipca 2010 przez ewa_rk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 25.07.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Mam podbitkę zrobioną z paneli pcv jasna, kolor sosna czy coś takiego. Podbitka ma już 9 lat ale trzyma się na razie dobrze, trochę wyblakła i tyle. Która jest lepsza drewniana czy z pcv? Każda jest dobra jak damy dobry materiał. Miałem początkowo chęć na drewnianą ale jak pomyślałem ile to będzie malowania. To dałem sobie spokój z drewnianą i zrobiłem z pcv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_e_b_a_s_t_i_a_n 03.10.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Uważam, że podbitka drewniana jest zdecydowanie bardziej trafna. Przy obecnych środkach zabezpieczających (nie mówię tu nawet o lakierach yachtowych) można mieć spokój na przynajmniej 10 lat. A porównanie z podbitką PVc to jak mercedes z polonezem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts