TomOwen 08.10.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Koledzy mam do Was wielką prośbę... Chciałbym położyć na przedpokoju tzw. starotynk - coś w stylu retro. Niestety nie mam pojęcia czy mogę zrobić to zwykłym gipsem, czy muszę zakupić specjalną do tego mase ?? Nie mam też pojęcia jak i czym to nałożyć ?? Proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 08.10.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 tynk retro mozna zrobic i tak; glina + wapno lasowane + cement + pocieta sloma wymieszac z dodatkiem wody i nanosci na sciane paca metalowa lub styropianowa nie zacierac tylko kilkakrotnie przetrzec pedzlem lub gabka. tylko kto to jeszcze robi niestety nie wiem.p.s. w niemczech za tynki ekologiczne ( gliniane ) byl 50% zwrot kosztow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts