Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CENY ZA ROBOCIZNĘ 2009r

Recommended Posts

Witam serdecznie Wszystkich Forumowiczów

Przygotowujemy sie do budowy domu (350 m2 wraz z dwoma garażami) pod Poznaniem. Zwracamy się z prosbą o namiary na dobrych murarzy i cieśli wraz z dekarzami.

Z wstepnych naszych ustaleń i rozpytywań mamy cenę robocizny za dach, która kształtuje się następująco /nawiasem mówiąc jest to firma szwagra /:

- więżba+dedskowanie+papa+,łaty i kontrłaty+deskowanie+opierzenie+ dachówka i rynny = RAZEM 76 zł za metr kwadratowy do tego podbitka 60 zł za m2

Co o tym sądzicie Kochani? Będziemy wdzięczni za wszystkie uwagi i wskazówki

witam,

jeśli interesuje Ciebie namiar na dobrych chłopaków od murarki odezwij się do mnie na prv, właśnie u mnie kończą robotę i jestem z nich zadowolony. czysto i prosto, nie jest to ekipa, która pędzi do przodu ze ścianami ale powoli i dokładnie wykonują swoją robotę. nawet skosy będące dla innych problemem dla nich było to tylko 10dni roboty.

a dach cena jak cena, mi robią za 70zł/m2 i to nie szwagier czy kolega, ale firma.

pozdrawiamy

PiS

• 1 month później...

A ja szukam już kolejną godzinę cennika dla opierzenia balkonu.

Jeśli coś niefachowo opiszę, proszę o wybaczenie :wink:

Balkon wielkości 5,5 m2.

Za posmarowanie lepikiem + położenie/zgrzanie papy termozgrzewalnej + obróbka blacharka po obwodzie i przy drzwiach balkonowych - fachowiec życzy sobie 350 zł.

Może być?

Dodam, iż w moim regionie ceny nie należą do najniższych, oscylują około "warszawskich". Z góry dziękuję za pomoc!

A ja szukam już kolejną godzinę cennika dla opierzenia balkonu.

Jeśli coś niefachowo opiszę, proszę o wybaczenie :wink:

Balkon wielkości 5,5 m2.

Za posmarowanie lepikiem + położenie/zgrzanie papy termozgrzewalnej + obróbka blacharka po obwodzie i przy drzwiach balkonowych - fachowiec życzy sobie 350 zł.

Może być?

Dodam, iż w moim regionie ceny nie należą do najniższych, oscylują około "warszawskich". Z góry dziękuję za pomoc!

z lekka przydrogawo jak na parę godzin roboty