Marcin_Pe 08.10.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 WitamWłaśnie jest klejony na elewację swisspor lambda 15cm z frezem. Niestety - płyty nie przylegają dokładnie do siebie. Wygląda mi na to że frez został nierówno przycięty i po złożeniu płyt jest ok 2-3 mm szpara po zewnętrznych stronach. Naczytałem się na forum o widocznych spod tynku kołkach jeśli są zamontowane za głęboko i zastanawiam się czy w tym przypadku będą widoczne łączenia płyt? Czy za bardzo się czepiam i będzie ok czy powinienem zacząć piankowanie łączeń albo ewentualnie reklamację??dzięki z góry za opinie dodam tylko że wcześniej brałem genderkę 15cm z frezem i przylegała do siebie elegancko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 08.10.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Mozesz sprawdzić odchyłki wymiarów ( dane na stronie swisspora), ale w/g mnie w normie.Pianke można dać na łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Pe 11.10.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 sprawdziłem - płyty wymiary trzymają. Czy ktoś może powiedzieć z własnego doświadczenia czy będzie widać łączenia płyt w przypadku gdy najdzie między nie kleju? czy raczej należałoby zapianować lączenia żeby grubość kleju wszędzie była taka sama?prawdopodobnie chcę być zbyt dokładny ale wolę dmuchać na zimne;)pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts