JoShi 26.11.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Mam pytanie odnośnie mocowania piekarnika. Czy w tym słupku jest jakaś podłoga na której on stoi czy też jest mocowany do ścian a to co widać nad i pod to tylko belka czołowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 26.11.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Mam pytanie odnośnie mocowania piekarnika. Czy w tym słupku jest jakaś podłoga na której on stoi czy też jest mocowany do ścian a to co widać nad i pod to tylko belka czołowa? Pod i nad piekarnikiem jest płyta MDF zamocowana do murków. Dodatkowo nad piekarnikiem jest jeszcze położona płyta kartonowo-gipsowa. Cegły (ich połówki) są tylko na froncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.11.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 I piekarnik stoi na tej płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 26.11.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 I piekarnik stoi na tej płycie? Dokładnie tak. Piekarnik stoi na dolnej płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.11.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 OK. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 04.12.2008 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 chciałabym jeszcze do tej kuchni zlew ceramiczny. większośc z nich jest koszmarnie droga - pozostają dwa modele z Ikea i z Koła. Ten z Ikea jest lepszy pod względem podwójnej komory i miejsca na kran ale podobno jakościowo są strasznie słabe. Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia w tym względzie? A jakie i wogóle czy ktoś ma doświadczenia ze zlewem z Koła , bo ja nic na ten temat nie słyszałam. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 04.12.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Ja niestety doświadczenia ze zlewem z Ikei ani z Koła nie mam. Oglądałam ten z Ikei i na pierwszy rzut oka wydał się całkiem przyzwoity, ale jak wypada przy dłuższym użytkowaniu to nie wiem. Mój zlew ceramiczny dwukomorowy (upatrzony dużo wcześniej zanim zobaczyłam ten w Ikei) zakupiłam w Anglii przez znajomego. Cała operacja włącznie z przywiezieniem wyniosła mnie 1400 zł (fotki w dzienniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 04.12.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Ja niestety doświadczenia ze zlewem z Ikei ani z Koła nie mam. Oglądałam ten z Ikei i na pierwszy rzut oka wydał się całkiem przyzwoity, ale jak wypada przy dłuższym użytkowaniu to nie wiem. Mój zlew ceramiczny dwukomorowy (upatrzony dużo wcześniej zanim zobaczyłam ten w Ikei) zakupiłam w Anglii przez znajomego. Cała operacja włącznie z przywiezieniem wyniosła mnie 1400 zł (fotki w dzienniku). Obejrzałam Twój dziennik, piękny domek i cudna kuchnia. Jeśli możesz to zdradź proszę koszt takiej ikeowskiej kuchni, ile się to wyniosło w całości ze sprzętem?? Jeśli nie chcesz publiczne to poprosze na priv [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 04.12.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Obejrzałam Twój dziennik, piękny domek i cudna kuchnia. Jeśli możesz to zdradź proszę koszt takiej ikeowskiej kuchni, ile się to wyniosło w całości ze sprzętem?? Jeśli nie chcesz publiczne to poprosze na priv [email protected] pozdrawiam Dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że komuś się podobają moje klimaty. A co do kosztów: Meble + blat z Ikei wyniosły nas trochę ponad 5 tys. Podobnie kosztowały sprzęty – 5270 zł: piekarnik 1750, płyta gazowa 1340, bateria 780 (wszystko Franke), zlewozmywak 1400 zł. Lodówkę, zmywarkę (póki co zostają) i mikrofalówkę (do wymiany) mieliśmy już wcześniej. Z ważniejszych (i droższych) rzeczy brakuje okapu i nowej mikrofali, więc pewnie jeszcze jakieś 3 tys. trzeba dołożyć. A tak w ogóle Ikea, to może nie jest szczyt doskonałości i wysokiej jakości, ale w tej cenie nigdzie nie dostałabym szafek z takimi rozwiązaniami jakie mam w swojej kuchni. Poza tym wszystkie wewnętrzne mechanizmy są Bluma, więc chyba nie będzie najgorzej z trwałością. Zobaczymy ... Jak dotychczas zauważyłam jedną zasadniczą wadę. Jak się człowiek wkurzy, to nie może ostentacyjnie trzaskać szafkami, bo wszystkie mają amortyzatory, które powodują, że szafka/szuflada cichutko się zamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 04.12.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Dzięki za odpowiedź. To rzeczywiście koszt nie jest wygórwana, a kuchnia tak jak mówisz bardzo fajna, ciekawe i praktyczne rozwiązania. No mi się bardzo podoba i z tą cegłą jeszcze, miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 04.12.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Prince mam pytanie dotyczące zlewu - w jakim sklepie internetowym zakupiłaś go , podaj adres. Bardzo fajna bateria , podaj markę . W ogóle bardzo sympatyczny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 16.12.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Prince mam pytanie dotyczące zlewu - w jakim sklepie internetowym zakupiłaś go , podaj adres. Bardzo fajna bateria , podaj markę . W ogóle bardzo sympatyczny domek. Przepraszam, że odpisuję tak późno, ale nie zauważyłam pytania Zlew zakupiłam w angielskim sklepie internetowym i przywiózł mi go znajomy: http://www.sinks-taps.com/item-1095-SANDOWN_Farmhouse_Sink.aspx Bateria to Old England firmy Franke: http://www.franke.pl/franke-48258-old-england-stare-zloto.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radar43 05.01.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Czy ma ktos doswiadczenie z kuchniami murowanymi lub wie jakie firmy sie w tym specjalizuja. Link z takim własnie kuchniami znalazlam w jakimś wątku na forum w Muratorze i od tego czasu nie wyobrazam sobie innej kuchni:-) Poniżej w/w link http://www.auroracucine.it/negozi/dove_s.html Witaj Puniaczka, właśnie skończyłem taki remont kuchni i przedpokoju. Dysponuję zdjęciami z postępu mojej pracy i efektu końcowego. Jeśli masz ochotę porozmawiac, odpisz podam Ci swoje dane na GG lub jakiś inny kontakt. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 05.01.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 puniaczki pewnie już na forum nie ma (parę lat minęło) a zdjęcia dawaj na forum (pewnie jest więcej napalonych ) jak skończę swoją też wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 05.01.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 puniaczki pewnie już na forum nie ma (parę lat minęło) a zdjęcia dawaj na forum (pewnie jest więcej napalonych ) jak skończę swoją też wrzucę Popieram, dawaj na forum foteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radar43 05.01.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 No tak, ale bal nie trwał do wczoraj. Podpowiedz proszę jak wstawia się zdjęcia Szanowna Matko Dyrektorko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 05.01.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 konto na fotosiku,tam wrzucasz zdjęcia (proste jak drut nawet ja załapałam) kurcze , jak ja to wytłumaczę to nikt nie zrozumie zresztą fotosik powie ci resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabians 01.02.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Co tu dodać zobaczcie jak nasz forumowicz zrobił sobie SAM http://forum.muratordom.pl/jak-zrobilem-murowana-kuchnie,t143979.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 31.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Mam w całości murowaną kuchnię z bloczkow betonowych. Scianki były murowane na poziomie pierwszej warstwy podłogi, tzn, jeszcze przed polożeniem styropianu i wylaniem podłogi właściwej. Dzięki temu się na pewno nie przewrócą. Na przody bloczków przyklejone są płytki klinkierowe takie jak na elewację (pasowały mi kolorem i szerokościa), od strony wewnętrznej szafek przykleiliśmy zwykłą białą płytę i zrobiliśmy półki. Fronty zrobiliśmy z gotowych frontów (trzeba było zamocować zawiasy z jednej strony do bloczka, a z drugiej do frontu). Na wierzch poszedł blat. Uważam, że wszystko wygląda świetnie. Koszt oceniam no poziomie 1/4 gotowej robionej na zamowienie kuchni. Zaznaczam, że jest to duża kuchnia, Samego blatu ok. 12m. Mam tylko szafki dolne, bo jestem niedużą kobietką. Łatwiej mi się schylić, niż skakać po taboretach. Czy mogłabym prośić zdjęcia tej kuchni na maila [email protected] ze to juz kilka lat uplynelo od tego postu ale bylabym wdzieczna gdyz marzy mi sie taka kuchnia. pozdrawiam Ja też prośze o zdjęcia takiej kuchni, jeśli masz zdjęcia z realizacji to tym bardziej [email protected] dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.05.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Prince bardzo ładna ta kuchnia. WYkończyłeś ją już? Czy możesz pokazać efekt? Bardzo mnie zaciekawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts