Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia murowana / kuchnie murowane - inspiracje, realizacje, opinie

dziuba

Recommended Posts

Ja mam wymurowaną z klinkieru wyspę, z blatem drewnianym

grubości ok.3 cm, takie blaty są w Ikei, w Castoramie. Jest bardzo wytrzymały, trzeba tylko czasem "naoliwić", choć wtedy

nie można już lepić na nim pierogów (bo z olejem?:smile::smile: Nie

brudzi się nawet jak dzieci przylepią cukierka. Nie stawiam gorących garnków, nie smaruję dżemem jagodowym, a i na kilka innych rzeczy trzeba uważać, ale jest ładny.

• Odpowiedzi 290
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

a płytki klinkierowe do obłożenia?

widziałam na jagiellońskiej.

wprawdzie może być trudno obłożyć murek,ale może jest jakies rozwiązanie?nie są drogie.chyba 40 zł za m2

a co myślisz o obłożeniu płytkami-glazurą lub gresem?są takie specjalne-także z gzymsami i wyprofilowanymi płytkami.

• 1 month później...

Dziuba jest luty. Czy zaczałeś murować swoją kuchnię?

Bardzo bym chciał zobaczyć jak taka kuchnia wygląda, bo z tego co pokazuje moja książeczka PKO, to chyba trzeba i taki wariant kuchni wziąść pod uwagę.Ciągle nie rozumiem jak montujecie drzwiczki.No bo albo klinkier, albo listwa drewniana.Czegoś chyba nie zrozumiałem....

Dziuba jest luty. Czy zaczałeś murować swoją kuchnię?

Bardzo bym chciał zobaczyć jak taka kuchnia wygląda, bo z tego co pokazuje moja książeczka PKO, to chyba trzeba i taki wariant kuchni wziąść pod uwagę.Ciągle nie rozumiem jak montujecie drzwiczki.No bo albo klinkier, albo listwa drewniana.Czegoś chyba nie zrozumiałem....

Bobiczku, ja będę mocować listwę drewnianą do boku ścianki murowanej i do niej łączniki. Drzwiczki zamontuję tak, zeby zachodziły na tą listwę i ją zakrywały. Murowana ścianka jest chyba zbyt krucha, zeby dało się bezpośrednio montować łączniki, szczególnie, że mogą one wymagać regulacji...

• 3 weeks później...

Witam

Mam gorącą prośbę o skan nieżej wymienionych arykułów.

Z góry gorąco dziękuje

Pozdrawiam

Zbyszek

[email protected]

On 2002-04-18 09:00, Alanta wrote:

Ale cały urok murowanych w grubości ścianek /bb/images/smiles/icon_smile.gif.

Sposób wykonania był w Muratorze 6/99, a aranżacje w "Dobrym Wnętrzu" 7/99 i 8/99. Artykuł z Muratora mogę zeskanować i przesłać na meila, jak chcecie to przez priv.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich,

ja tez zamierzam murowac kuchnie i szukam juz od dluzszego czasu paru wzorow i mozliwosci wykonania. Przy okazji trafilam na fajna stronke (tak troszke do podpatrzenia), ale niestety po wlosku. Moze jednak i tak ktos bedzie mogl skorzystac.

Papa

http://www.auroracucine.it/negozi/dove_s.html