Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia murowana / kuchnie murowane - inspiracje, realizacje, opinie

dziuba

Recommended Posts

• Odpowiedzi 290
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc dziuba,

wielkie dzieki za zdjecie i czekam na nastepne! Juz jestem pewna ze muruje! Bardzo mi sie podoba. Widze ze polozyles plytki przed murowaniem. Czy tak lepiej? maslalam ze zrobie to po wymurowaniu (mniejszy koszt) ale teraz sie zaczelam zastanawiac, jak inaczej wtedy wykonczyc dno tych szafek. Juz sama nie wiem...

Pozdrowionka

Witam nocne marki:smile: Wysokość blatu – 90cm z pełną premedytacją.

Przeczytałem czyjeś obawy o płytki ceramiczne na blacie podczas jego użytkowania – jak się je dobrze przyklei to nie ma się o co obawiać. U mnie gres jest klejony do płyty OSB18 na odpowiedni klej do takiego podłoża i:

1. patelnia z gorącym tłuszczem stawiana jest bardzo często w tym samym miejscu

2. jestem „niezdara” i ciągle mi coś spada...np. ciężki moździerz do rozgniatania przypraw

nie zanotowałem żadnych pęknięć na płytkach i fugach. A co do fug – zabezpieczone są zwykłym środkiem do zabezpieczania fug i jest ALL OK.!

pozdrowionka

Dodam, że „testujemy” blat od lipca 2001

[ Ta wiadomość była edytowana przez: siersciuch dnia 2003-03-25 22:45 ]

sprawa jest naprawdę ekstra.

Rozumiem, że górne szafki pozostają "tradycyjne".

Czy ktoś wyliczał biorąc to pod uwagę jaka jest oszczędność przy tym rozwiązaniu : górne szafki normalnie drogie, drzwi do szafek + cały osprzęt (mechanizmy, prowadnice, itp) - trochę tego jednak jest?

Alanta: Ja nic nie obiecuję, ale daj znać na [email protected] pogadamy, zobaczymy..

MrFroh: nie jestem pewien czy wychodzi taniej, na pewno nie jest szybciej. Chociaż po chwili zastanowienia... u mnie wyszło sporo taniej (o połowe) bo wszystkie prace wykonywałem sam. Jeżeli miałbym komuś płacić za odstawienie całej tej kaszanki wyszłoby na to samo. Ciekawe co inni mają do powiedzenia.

Dla mnie jest ważne, że można mnóstwo kasy zaoszczędzić na początku, wprowadzić się do kuchni z samymi ściankami i blatem, a potem, w miarę napływu gotówki stopniowo kuchnię wykańczać. Jak policzyłam, że najtańsza gotowa kuchnia kosztowałaby mnie ponad 7tyś, a murowaną w wersji początkowej mam za 1tyś...to nie zastanawiam się...

• 9 months później...