zepp 07.01.2004 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 "murowana kuchnia" wcale nie musi byc murowana. mozna ja zrobic z plyt regipsowych i obudowac płytkami ceramicznymi. najwazniejszy jest w tym przypadku pomysł i projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Elwira i Zenon 10.01.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Widzieliśmy jedną kuchnię w Ceramice Pilch w Jasienicy - jest tam ekspozycja płytek ceramicznych i właśnie ta kuchnia.Wygląda super i chcielibysmy też taką mieć. Cała wykonana była z pustaków pokrytych płytami g/p a na tym małe kafeleczki. Super. Ekspozycja ta znajduje się na trasie Bielsko-Biała - Cieszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Znalazłam stronę firmy Bertonii z Krakowa, ktora oferuje tego typu meble kuchenne. Dla mnie z Poznania za daleko:-))) Ale moze ktos skorzysta i pozniej podzieli sie doswiadczeniami ? http://republika.pl/bertoni1144/index1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 12.01.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Witam, jestem posiadaczką takiej kuchni- ale w znaczeniu "kuchenka" tzn mam wybudowaną z bloczków ytong atrapę pieca kuchennego. Na bloczki szły kafle z rozebranego pieca teściów na wierzch ramka metalowa zamówiona u śluszarza na wymiar, tak, że w ramkę wpasowałam płytę gazową. Wykonał mi to pan Darek, który robił cóś takiego chyba po raz pierwszy, ale posiłkował się opisem wykonania zawartym w "R jak remont"Pan Darek jest właścicielem firmy "ogólnoremontowej"- malowanie, kafelki, ścianki z płty g-k. Myślę, że każdy tego typu fachowiec to zrobi, jak mu się podsunie opis (chyba, że trafimy na marudę- cwaniaczka). Kuchnie murowane były opisywane ( z wykonaniem w Muratorze i (to samo, ta sama aranżacja) w "m jak mieszkanie"- ciekawe, czy można porosić redakcję o przysłanie archiwalnego egzemplarza? Ostatecznie mozna zaciągnąć go (wykonawcę) do salonu BRW , (mam wrażenie, że w każdym jest tego typu kuchnia- widziałam w Rzeszowie, w Krakowie) lub do większego salonu z płytkami- tam też są pomysły.Na marginesie wspomnę o jednym "ale": też chciałam zrobić całą kuchnię murowaną, ale jak policzyłam grubość ścianek, to wyszło mi, że tracę strasznie dużo miejsca- a kuchnię mam sporą, ale bez przesady - dlatego ostatecznie mam murowaną tylko obudowę kuchenki- szeroką, co prawda:1,1 m(proporcja na 5 kafli, mniejsza wydawała mi się "dzika"), ale i tak mniej zabiera miejsca niż ciąg murowanych szafek.gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 12.01.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Widzialam kiedys w jakims angielskim programie "zrob to sam" czy cos takiego, jak budowali takie kuchnie i faktycznie wyglada to rewelacyjnie.Pan robil je z cegiel klinkierowych. A tak na marginiesie widzialam blaty kuchenne i blat stolu wylozone tluczonymi kaflami. Duzo zabawy, ale efekt fantastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.02.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Czy zna moze ktos takiego fachowca, który by nie tylko ładnie wypłytkował, ale takze pomogł w aranżacji kuchni murowanej ? Koniecznie z okolic Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 01.03.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Czy ma ktos doswiadczenie z kuchniami murowanymi lub wie jakie firmy sie w tym specjalizuja. Uaktualniam temat. Czy ktoś ma jakieś ciekawe spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 01.03.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Mam teraz taką kuchnię. Mój współmałżonek wykonał ją osobiście z ytonga i płyt g-k na ruszcie. Potem ułożył na tym płytki. Mogę bez przeszkód kroić na blacie bo i tak nic się nie zarysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 02.03.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Powiedz coś więcej. Podoba ci się? Tańsza niż tradycyjna? Płytki typu glazura czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 02.03.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Józia S. Pewnie, że tańsza. Płytki normalne, ścienne, matowe. Fajnie wygladają takie 10x10. Nie mam co się rozpisywać, bo najlepiej to zobaczyć na żywo taką kuchnię. Możesz się przejechać po marketach budowlanych, a ostatnio widziałam też w Makro przedstawicielstwo firmy budującej takie kuchnie-cudeńka, tylko cena ok 2-2,5 tyś. za mb. Moje koszty: sam dół 4mb bez drzwiczek ok 200-300 zlp. Pozdrawiam [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 02.03.2004 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Mam pytanie co masz na podlodze w kuchni plytki czy cos innego ? Czy Twój mąz korzystał z instrukcji montazu czy robil z glowy ? No i jeszcze cos masz moze zdjecia swojej kuchni ? Mnie tez chodzi po głowie taka kuchnia .Na stronach muratora widziałam co prawda pare zdjęć ale nie wiem czy one wystarczą do wybudowania takiej kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 02.03.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Stóweczka! Ja tez jestem zainteresowana taka kuchnią, miałaś jakiś wrzozec w postaci folderu, czy pomysł był z głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 02.03.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Na podłodze mam płytki. Zdjęć kuchni nie mam niestety. Mąż robił bez żadnego folderu czy instrukcji montażu. Pomysł przemyślał i zrobił że tak powiem na próbę, po raz pierwszy. Zawodowo zajmuje się układaniem płytek i stwierdził ,że tak będzie najtaniej.W domu będzie dopiero w sobotę, jak chcecie pogadać o szczegółach. Może wtedy też zdjęcia zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 02.03.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Ok dzieki.Pytałam o podłoge w kuchni bo ja zamierzam połozyc parkiet i w takiej sytuacji bedzie go mozna polozyc jezeli bedzie cos takiego robione dopiero po wymurowaniu kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 05.03.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Stóweczka, jutro sobota. Kupuj film do aparatu. Pozdrów męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 05.03.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Dzięki za pamięć Józia S.. Pozdrowię. Mam cyfrówkę, to szybciej pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 06.03.2004 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Zgodnie z obietnicą , wstawiam kilka zdjęć. A raczej to mój ukochany dwoił się i troił, żeby zdążyć bo jutro znowu wyjeżdża. http://www.ganos.republika.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 08.03.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Stóweczka jeseś nieoceniona. Dziękuję bardzo. Słowa uznania dla męża. Zaraz pokażę swojemu, niech myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 08.03.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 25.03.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Ciao Czy ma ktos doswiadczenie z kuchniami murowanymi lub wie jakie firmy sie w tym specjalizuja. Link z takim własnie kuchniami znalazlam w jakimś wątku na forum w Muratorze i od tego czasu nie wyobrazam sobie innej kuchni:-) Poniżej w/w link http://www.auroracucine.it/negozi/dove_s.html Te kuchnie nie sa murowane, sa wykonane z drewna i plyt pazdziezowych i oklejone plytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts