kapelusik 16.09.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Tu o kuchni murowanejhttp://www.muratordom.pl/8212_1075.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.09.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Gagata - bardzo ładna kuchnia...i taras pozdrawiam PS.Czy Ty w końcu dotarłaś to Sławka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 17.09.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Hej Gagata Super masz tą kuchnię. Jeszcze co prawda nie mam rozpoczętej budowy domu ale kuchnię będę też miec murowaną. Troszke inaczej bo boki szafek planuje zbudować z betonu i pomalować na biało ... ale styl bedzie podobny Acha i wyjście na taras (tzw kuchenny) też będzie z kuchni. Takie rozwiązanie bardzo upraszcza zycie Też czekam na Twoje zdjęcia ps .Fajny ten poniemiecki domek Agi od Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.09.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Cześć, piękne dzięki za miłe słowa! Bardzo nam się tu miło mieszka i wciąz jest coś do zrobienia. Częsciowo, bo jest taka koniecznośc (np. ocieplenie domu było koniecznością), a częściowo bo mamy różne pomysły (głównie-ja mam ). Muszę napisać , że wyjście z kuchni na taras to rewelacyjne rozwiązanie! Wszystkie posiłki, dopóki tylko jest ciepło (lub chociaż trochę ciepło...) je się na tarasie, stał się on faktycznym przedłużeniem domu. Jest ciągle używany. A wszytko pod ręką - lodówka, woda, przyprawy i co kto chce. Będzie jeszcze obudowany drewnianymi balustradami, nie wiem czy boki będą w kształcie modnych ostatni krzyżaków, czy pionowych szczebelków, w każdym razie na wierzchu decha będzie szeroka, aby można na niej było i oprzeć ręcę i usiąść (...) i postawić kufelek ! I Wtedy cały taras zrobi się przytulniejszy. Mieliśmy go też zadaszyć ale to jest jednak północ i ten wielki orzech zabiera już dośc światła a sam stanowi przecież doskonał zadaszenie. Pozdaję zainteresowanym link do albumu z historią naszego domku. Jestem na razie na początku, ale co jaiś czas fotka przybywa (w miarę wolnego czasu). Zapraszam! Zobaczcie jak on kiedyś wyglądal... http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=26726&q=Hosssa&k=4 Dziś po południu będą nowe zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.09.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Ivo - umówiłam się ze Sławkiem, że jak skończę zmagania z egzaminem z botaniki to jedziemy do nich. NO I WŁAŚNIE SKOŃCZYŁAM! Dowiedziałam się w piątek że ZALICZONE i na weekedn wyjechaliśmy na, że tak powiem, wakacje Ale było pięknie - pogoda i kraobrazy jak z bajki (góry Izerskie). Temat wyjazdu do Sławka więc wraca - przejdę na Grupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 20.09.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Obejrzałam album z zainteresowaniem. Faktycznie nie wiem czym Was ten dom zauroczył ... ale wystarczyło trochę pracy i od razu widać super efekty. Nie ukrywam, ze czekam na resztę zdjęć. Powiedz czy pomysły co do adaptacji tego domu miałaś odrazu skrystalizowane czy pewne rzeczy wychodziły w praniu. Cieszę się że masz taką dobrą opinę na temat tego tarasu w kuchni... bo ty już z niego korzytasz a ja dopiero (niestety) go sobie wyobrażam Pozdrawiam Agi od Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.09.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Nasz znajomy jak pierwszy raz zobaczył domek (zaraz po kupieniu) to ... starał się nie mówić za dużo, ale po minie było widac co myśli.... A teraz (choć do końca daleko) mówi - no bo Wy mieliście koncepcję! Ale to trzeba taką koncepcją mieć - tzn wyobrazić sobie co się chce mieć i do tego dążyć. I teraz on też chciałby taki dom, tylko - jego żona, mówi, nie przeżyłaby tych wszystkich remontów i to jest druga ważna kwestia. Ja byłam na to gotowa, wręcz nie wybrażałam sobie aby mój dom miał wykańczać ktoś inny. Mój dom to mój dom. To dom dla mnie. Nie wszystko wiedziałam od razu ale na pewno ogólny zarys. Pewien KLIMAT. I na pewno od razu widziałam zamiast okna w kuchni drzwi a za nimi taras ze stołem pod orzechem! Właśnie wstawiam nowe fotki, tzn nie nowe tylko NASTĘPNE. Wszelkie opinie mile widzine Myślę, że to może być jakoś pouczające i inspirujące (no, tu chyba przesadziłam ) dla innych. Chyba wrzuce to też w dział REMONTY. Ja sama bardzo chętnie obejrzałabym takie historie innych domów (i ludzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.09.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Gagata - śliczny ten Wasz domek !! Dopiero teraz pooglądałam A powiedz mi - jak nawrzucaliście gruzu i ziemi na miejsce gdzie jest taras to co było dalej?? Ja też mam wysoko nad ziemią okno tarasowe i zastanawiam się jaki taras robić....pomysł jest na drewniany. U Ciebie też chyba pierwotnie taki był...skąd zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.09.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 A dzięki za miłe słowo, Ivo Dlaczego nie drewniany? Bo u nas to by musiał byc na prawdę wysoko (chyba ok. 1,5 metra) i tak jakoś nie mogłam sobie wyobrazić tych wysokich nóg.. gdzieś widziałam takie zdjęcie i nie podobało mi się to. Rozumiesz - tak sterczał ... A taki ziemny bardzo ładnie integruje się z ogrodem, płynnie przechodzi. Jesli go jeszcze ładnie obsadzimy... Gruz, potem ziemia, pożyczylismy zagęszczarkę (taką mniejszą) i już. A nawierzchnię zrobiliśmy z takiego odpadu granitowego (to są tanie rzeczy) układanego w betonie (ale tylko do połowy wysokości, a potem ziemia, bo chcieliśny, żeby tam coś porosło - np. mech). Ale to można wykończyć wg gustu (i portfela) na rózne sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.09.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Gagato - co to znaczy że nawierzchnia jest z odpadu ułożonego do połowy wysokości?? rozumiem że ta nawierzchnia to pozioma część tarasu.....a co z ta połową wysokości? - połowa wysokości boków (tego nasypu) ??...bo cos załapać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.09.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Wybacz! Faktycznie ale stosuję takie skróty myślowe jakbyś przy tym co najmniej była Kamień jest zatapiany w zaprawie ale nie cały - tzn. swoją dolną połową trzyma się (siedzi) w tej zaprawie a górna połowa każdego kamiennego kawałka wystaje. W ten sposób między poszczególnymi kamieniami zostały przerwy (to może widać na zdjęciach?), które póżniej zasypaliśmy ziemią, bo chcemy uzyskać efekt poprzerastanych czymś kamieni (już się tam mech pojawia). A można inaczej - kamienie zatopić w całości w zaprawie i wtedy będzie widać kamienie i między nimi beton. A u nas widać na podłodze tarasu kamienie i między nimi ziemię. Gdybyś kładła regularną kostkę granitową to można to kłaść bez zaprawy, na specjalnej podsypce i to baaardzo ładnie wygląda! A wtedy szpary między kamieniami (kostką) wypełnia się np. piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.09.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 No i trochę uaktualniłam album:http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=26726&q=Hosssa&k=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.09.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Witaj Gagata Piękne zdjęcia.....ale jakże mogłobu byc inaczej w Waszym przypadku No, to teraz już rozumiem o co chodziło z tą wysokością kamienia Z kostką granitową to już do czynienia miałam. Tak mniej więcej wygląda obecnie nasze wejście do domu: http://foto.onet.pl/upload/21/41/_303962_n.jpg Dzięki bardzo za podpowiedzi...teraz juz sama zastanawiam się jaki taras robić....a zdradzisz czym chcesz obsadzić zbocza tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 21.09.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Super Gagata. Naprawdę fajnie Wam to idzie. I masz rację jest inspirujące ... Czekam na dlaszy ciąg... Pozdrawiam Agi od Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 21.09.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Obrabiam projekt kuchni kaflowej ::: palenisko na drewno [ekologia] płyta elektryczna [ ceramika Bosch ] piekarnik - piec do pizzy ..... 3 w 1 kuchni. Całość w kolorku typu efekt tzn kolor podstawowy ma "plamki " układające sie w dziwny nie przewidywalny wzorek ... Koncepcja bardzo odważna ale zarazem bardzo ciekawa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 23.09.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Mam w całości murowaną kuchnię z bloczkow betonowych. Scianki były murowane na poziomie pierwszej warstwy podłogi, tzn, jeszcze przed polożeniem styropianu i wylaniem podłogi właściwej. Dzięki temu się na pewno nie przewrócą. Na przody bloczków przyklejone są płytki klinkierowe takie jak na elewację (pasowały mi kolorem i szerokościa), od strony wewnętrznej szafek przykleiliśmy zwykłą białą płytę i zrobiliśmy półki. Fronty zrobiliśmy z gotowych frontów (trzeba było zamocować zawiasy z jednej strony do bloczka, a z drugiej do frontu). Na wierzch poszedł blat. Uważam, że wszystko wygląda świetnie. Koszt oceniam no poziomie 1/4 gotowej robionej na zamowienie kuchni. Zaznaczam, że jest to duża kuchnia, Samego blatu ok. 12m. Mam tylko szafki dolne, bo jestem niedużą kobietką. Łatwiej mi się schylić, niż skakać po taboretach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 24.09.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Jeszcze raz dziękuję za te miłe słowa Pokażę Wam np. mój kominek , jak go tylko będziemy mieli, bo facecik coś się ociąga... Ivo - no tak, ...., masz super profesjonalny podjazd a ja do Ciebie startuję z opisem układania kostki Ale ładnie,bardzo ładnie, szczególnie jak podrośnie ta zieleninka (co to jest?) Ja jeszcze dokładnie nie wiem czym obsadzę taras ale myślę nad tym, mam parę koncepcji. Może opisze ja na Ogrodach. Jestem na komp. raz, dwa razy w tygodniu stą te przerwy. w ogóle to nieźle odbiegliśmy od wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 24.09.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Gagata - ta zieleninka jest różna (przyjedźcie to zobaczycie wreszcie !! )...teraz to nawet urosła już więcej M.in. różne niskie trawy, goździki, bodziszki, dzwonki.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mega 26.10.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Czesc, czy ktos z was budowal kuchnie z kafli lub kafelek umieszczajac w niej nowoczesne urzadzenia?Kuchnia ma byc w formie duzego pieca kaflowego umieszczonego naroznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof Błażowski 31.10.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Widziałem Coś takiego kiedyś na targach HOMTECH w Niemczech. Nie pamiętam już jaka firma przedstawiała takie cacko lecz pomysł uważam za bardzo dobry. PozdrawiamKrzysztof P.S. Jak będziesz mieć zdjęcia tej kuchni to chętnie pooglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts