mazurekwrc 09.10.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Witam wszystkich,razem z żoną jesteśmy na etapie wyboru projektu domu, po przejrzeniu setki projektów nasz wybór skłania się ku domkowi o nazwie Alabaster http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2840Chcę tu zaznaczyć, iż nie jest to ten sam projekt Alabaster, który przewija się na tym forum http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/alabaster/Zamierzamy dokonać małych modyfikacji w tym projekcie, a mianowicie: - zabudować przejście z kuchni do salonu - podpiwniczyć dom, schody zrobić pod schodami na poddasze - z wc zrobić spiżarkę/schowek - z kotłowni zrobić łazienkę z prysznicem i wc - kotłownię przenieść do piwnicy - garaż dwustanowiskowy Chciałbym usłyszeć Wasze opinie o tym domu i proponowanych zmianach. W przypadku gdyby ktoś już miał lub budował ten dom wtedy prosiłbym o informację. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 29.10.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Może to Ci trochę pomoże: http://galeria.wozik.com/thumbnails.php?album=36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomczyslaw2 29.10.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Wozik czytaj dokładnie! Alabaster nie jest tylko jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona.musial 09.09.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam! U nas sytuacja jest jeszcze bardziej skomplikowana, gdyż będziemy budować Praktycznego Alabastra ) Otóż wygląd zewnętrzny będzie z Praktycznego (Domy z Wizją), wnętrze zaś ściągamy z Alabastra (Domowe Klimaty) oczywiście z małymi zmianami. Budujemy bez garażu , dom wydłużamy do 12m, dolne wc chcemy przenieść obok schodów przez co z ganku będzie bezpośrednie wejście do kotłowni. Poddasze będzie bardziej zmienione co jest spowodowane wyglądem zewnętrznym jaki chcemy uzyskać dodając lukarny, aby wyeliminować okna dachowe. Łazienka z małym pokojem zostanie połączona co da pokój. Natomiast pokój przy sypialni zostanie przerobiony na łazienkę i pralnie. Obok schodów nad wc ma znajdować się garderoba, natomiast sypialnia oraz drugi pokój zostaje bez zmian. W przyszłym tygodniu mamy umówione spotkanie z architektem zobaczymy jak to wszystko połączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 09.09.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Powodzenia:)Mam nadzieję, że będziesz prowadzic dziennik, chętnie będę kibicowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulaprzygoda 23.09.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam, po długich godzinach, dniach i miesiącach znalazłam nareszcie projekt, który nam odpowiada. Jest to projekt Alabaster z pracowni domowe klimaty, tuKLIKNIJ Czy ktokolwiek na tym forum buduje wg. tego projektu? Przed zakupem projektu chciałabym zobaczyć ten dom na żywo a nie mogę uzyskać informacji, czy gdzieś w moich okolicach (okoloce bydgoszczy - może być całe kuj-pom lub wlkp) są takie domy. Chciałabym wprowadzić także kilka zmain, min. - garaż na 2 samochody, -pokój na parterze zamienić z łazienką i kotłownią na miejsca (takie jakby lustrzane odbicie) -wykusz prostokątny Niestety bardzo ciężko było mi znaleźć projekt, bo moim głównym wymaganiem była kuchnia od ogrodu - czyli z góry odpadało 90% projektów - wyboru nie było dużego. Jeśli więc ktoś coś wie o tym projekcie (a może o podobnych, wartych uwagi) proszę o wszelkie sugestie i pomysły. Z budową ruszamy wiosną przyszłego roku, na razie załatwiamy papierki pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulaprzygoda 23.09.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 zAPOMNIAŁAM DORZUCIĆ FOTKĘ, ŻABY BYŁO WIADOMO O CZYM MÓWIĘ <a href=http://img692.imageshack.us/img692/7794/alabasterc.jpg' alt='alabasterc.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kermitki 27.09.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam, my budujemy Alabastra z domowych klimatów, ale w województwie mazowieckim, koło wa-wy. Jesteśmy na etapie zalanego stropu, teraz sobie czeka na ekipę Polecam forum domowych klimatów i dzienniki budowy - tam można podejrzeć wygląd realizacji. Sama też zrobię, ale mam zdjęcia na paru aparatach i wiadomo - brak czasu;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulaprzygoda 02.10.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 szkoda, że budujecie tak daleko. zgadałam się już z kimś, kto buduje Alabastra koło szczecina. możesz mi napisać (na forum lub na pw) ile do tej pory mniej więcej wydaliście - chciałabym wiedzieć, czy ten kosztorys przy projekcie jest wiarygodny. my na razie siedzimy w papierkach i na pewno do końca roku się z nich nie wykopiemy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kermitki 26.10.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 mąż się zajmuje finansami więc kiepsko się orientuję do dachu z papą i robocizną zapłaciliśmy ok. 120 tysięcy, ale poszerzyliśmy ławy fundamentowe, kupiliśmy dobrej jakości beton i cegły, zasadniczo na materiałach nie było oszczędzania Nie umiem powiedzieć czy to dużo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulaprzygoda 11.01.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulaprzygoda 11.01.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Witajcie, my już od kwietnia mieszkamy w naszym Alabastrze, poniżej wrzucam kilka zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts