jaqbek 23.12.2003 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Witam!Mam z żoną na oku taki oto projekcik domu:http://agrobisp.com.pl/album/2f4d2904101de207136c95160356466f_0 http://agrobisp.com.pl/album/fb9a69e320bc609a8ab1ca253b4186ea_0Nie wiem jenak co Wy sądzicie o nim?Jak wam się on podoba?Czy są jakieś skomplikowane elementy w budowie(konstrukcji) tego domku?Prosze o opinięDla bardziej zainteresowanych podaję link pracowni architektonicznej:http://agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=displayprojection&item=38&usid=1 Pozdrawiam jaqbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 24.12.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2003 Bardzo ciekawy ten projekt.Moja opinia jest taka:- jak zawsze brak mi dodatkowego pokoju na parterze,- wykonanie zaokrąglonych ścian i dachu zapewne trochę podwyższy koszt (na twoim miejscu zapytałabym kilku ekip o ile),- kuchnia, jadalnia, salon - bardzo ładne połączenie, duzo miejsca,- jest spiżarnia, oraz kotłownia i pom.gosp. sporo tego (na +),- duża łazienka na pietrze i fajne pokoje,- za mały garaż (mógłby być ciut większy, ale tego raczej nie da się zmienić),- powierzchnia też dobra. Czyli tak naprawdę: pozostaje kwestia wykonania dachu i tych zaokraglonych ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 24.12.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2003 http://agrobisp.com.pl/album/6158366555c4ea2cdd05bd1262fabbb6_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbek 25.12.2003 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Co do zmian w tym domku to zaplanowaliśmy ich troszkę: 1. w miejscu garderoby n a górze będzie łazieneczka 2. w miejscu garazu będzie pokik-wraz z pracownią. 3. kotłownia będzie tam gdzie pom. gosp 4. łazienka na parterze bedzie tam gdzie kotłownia 5. garaż będzie gdzieś indziej Zobaczymy może po prawej stronie(od frontu) albo jako oddzielny budyneczek zobaczymy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 25.12.2003 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Zarówno domek, jak i poczynione zmiany bardzo mi sie podobają Powodzenia w budowaniu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbek 25.12.2003 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Dziękuję Ci bardzo i za umieszczenie planów i za miły komentarz.Pozdrawiam Jaqbek z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbek 03.01.2004 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Czyżby nikt nie mógł mi powiedzieć co sądzi o tym domku?Czy są w nim jakieś wady?pomóżcie, bo nie wiem czy mam go wybrać i przerabiać czy też nie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 03.01.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Bardzo lubię ogladać projekty domów - szczególnie rzuty. Zawsze staram się jednak przypasować projekt do konkretnej działki - a zwłaszcza do usytuowania względem stron świata.Wg mnie jest to bardzo ładny projekt na działkę z wejściem od wschodu, trudno mi wyobrazić sobie jak miałby wygladać ten dom z wejściem od południa.Dla mnie wadą jest garaż w bryle budynku - ale ja szukam domu z podwójnym garażem, brakuje mi także pokoju na parterze - różnie w życiu bywa i może się przydać. Niezbyt lubię wielospadowe dachy - za dużo skosów na poddaszu.Lubię domy ze spiżarnią, łazienką na parterze z prysznicem. Twój wybór.Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbek 03.01.2004 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 ... Wg mnie jest to bardzo ładny projekt na działkę z wejściem od wschodu, trudno mi wyobrazić sobie jak miałby wygladać ten dom z wejściem od południa. Dla mnie wadą jest garaż w bryle budynku - ale ja szukam domu z podwójnym garażem, brakuje mi także pokoju na parterze - różnie w życiu bywa i może się przydać. Niezbyt lubię wielospadowe dachy - za dużo skosów na poddaszu. Lubię domy ze spiżarnią, łazienką na parterze z prysznicem. Twój wybór. Asia Ja mam wejście od Wschodu-północnego wschodu Co do garażu to tu ędzie zmiana... w tym miejscu gdzie jest garaż będzie pokój gabinet-studio. A garaż, lub garaże będą usytuowane po prawej stronie budynku-będą do niego przylegały. To takie najistotniejsze zmiany. Dziękuję za ocenę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 03.01.2004 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Podoba mi się ten projekt, bo ja lubię pokręcone domy Tylko nie piszesz, ile osób miałoby tam mieszkać. Pokoje na poddaszu rzędu 11-12 m2 biorąc pod uwagę skosy mogą być nieco przymałe, jeśli miałyby służyć nie tylko jako sypialnie. Ale domek efektowny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 04.01.2004 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Podoba mi się ten projekt, bo ja lubię pokręcone domyA ja wolę raczej proste konstrukcje, a równiez mi sie podoba Ale mimo tego, raczej nie miałabym odwagi takiego zbudować. Wystraszyły by mnie półokrągłe ściany stosunkowo trudny dach i łukowato zakończone okna nad wejściem. I pewnie jeszcze jakieś trudności bym znalazła, bo zdarza mi sie znaleźć "dziurę w całym" Albo próbować to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbek 04.01.2004 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Podoba mi się ten projekt, bo ja lubię pokręcone domy Tylko nie piszesz, ile osób miałoby tam mieszkać. Pokoje na poddaszu rzędu 11-12 m2 biorąc pod uwagę skosy mogą być nieco przymałe, jeśli miałyby służyć nie tylko jako sypialnie. Ale domek efektowny! Co do powierzchni pokoi, to jest to oczywiście powierzchnia użytkowa-pewnie podniesiemy trochę dach (tak jak robi większość osób). Na razie jest nas 3 , ale w przyszłości pewnie będzie 4. Tam na górze też planujemy pewne zmiany, ale o tym to już opowiem wtedy, gdy to na 100% zatwierdzimy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestek 05.01.2004 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Podoba mi się. Generalnie jestem jednak zwolennikiem dachów dwuspadowych (więcej miejsca na górze) i sypialni co najmniej 13-15 m2. Hall na górze jest malutki - tylko żeby dojść do pokojów, ja w swoim domu chciałbym zamiast tego miejsce dla dzieciaków na komputer, książki i wspólną zabawę (ew. fotel i stoliczek z widokiem przez lukarnę na zachodzące słońce), żeby można tam było po prostu mieszkać, a nie tylko spać. Oczywiście, zabiera to pewnie cenne miejsce na pokoje, ale odciąża reprezentacyjny pokój dzienny na parterze, dzieci bawią się razem, no i komputer może być jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 22.01.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 O la la - ładny projekt. Ciekawa bryła. Czy aby nie będzie jakiegoś dysonansu wobec innych domów sąsiadów? Coś w tym jest że domy od strony ogrodu są ładniejsze ( Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbek 23.01.2004 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 O la la - ładny projekt. Ciekawa bryła. Czy aby nie będzie jakiegoś dysonansu wobec innych domów sąsiadów? Coś w tym jest że domy od strony ogrodu są ładniejsze ( Powodzenia Witam! Dysonansu nie powinno być, gdyż...w oklicy sąsiedzi na razie te tylko kupili działki i nic jeszzce nie budują. A co do piękności domów na zewnątrz i od ogrodu...Ten projekt będzie pewnie zmieniony w pewnym stopniu-zatem am szanse być również pieknym dla innych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts