Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieszczelna kabina prysznicowa

rene1212

Recommended Posts

Witam po raz pierwszy i mam nadzieję nie ostatni:)

Man problem z kabiną prysznicową... tzn. moja nowa tzn. 3 miesiące temu miałam remont, kupiłam nową kabinę i wcale nie najtańszą i niestety przecieka. Dzieje się tak w dwóch miejscach tzn. przy zamknięciu i przy zawiasie. elementy które sa przymocowane do ściany są szczelne. uszczelki przy drzwiach są założone i wyglada na to że są nieszczelne czy może jakoś źle zamontowane. Proszę o radę czy mogę jakoś doszczelnić tą kabinę czy są jakieś uniwersalne uszczelki. Moja kabina jest z firmy poolspa.

Dziękuje z góry za pomoc:)

Spróbuje jeszcze dziś zrobić te zdjęcia i dodać jak tylko będę w domu. Jestem pewna, że to nie przecieka dołem tzn, pomiędzy brodzikiem a kabiną jest szczelne tylko drzwi są nieszczelne nawet w miejscu gdzie są magnesy jest prześwit. Kwestia która mnie nurtuje to do montażu kabiny była dodana taka cieniutka uszczelka do drzwi i jest ona włożona od zewnątrz a nie od wewnątrz:( hmmm nie potrafię chyba tego dobrze wytłumaczyć, najlepiej zrobię te zdjęcia.

Dziękuję za odpowiedz.... Pozdrawiam[/img]

• 2 years później...
w mojej kabinie, kupionej w casto... przeciekało nie pomiędzy szkłem, a brodzikiem czy pomiędzy bocznymi ściankami- lecz na ramie szyby. Wszystkie płaszczyzny podczas skręcania wypełniłem silikonem, a nie spodziewałem się przecieków na fabrycznie przygotowanym elemencie. Szajs jak diabli... Muszę kilka lat się pomęczyć, bo szkoda wywalać 2-letnią kabinę. W następnym domu rozważam zrobienie zwykłej, studenckiej lub koszarowej ścianki bez żadnego brodzika, rolek i innych wynalazków. Pozdrawiam.