mxatorfubzdude 09.10.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Proszę o radę jak wypoziomować podjazd na dużym łuku? W stronę bramy będzie spadek w wyniku poziomu domu i bramy. Jak ze spadkami na boki podjazdu?? http://images42.fotosik.pl/124/0bed1a7a557d748fmed.jpg[/img] Dziękuje Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 10.10.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Ja to robiłem w podobnym przypadku w następujący sposób: Na łukach powbijałem paliki (w twoim przypadku równolegle do bramy, proponuję co 1m). Pożyczyłem laser i pozaznaczałem flamastrem na wszystkich palikach poziom. Potem od tego poziomu odmierzałem właściwy spadek. Dobrze by było abyś się określił przy której krawędzie będziesz miał odpływ wody, wtedy spadek dodatkowo zrobisz w tym kierunku. Jeżeli zastosujesz odpływy poprzeczne,to obie krawędzie łuku będą na takim samym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts