Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Finezja - wbrew pozorom :) - komentarze

WERI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Niestety jeszcze nie buduję - raczej (i to całkiem) nieśmiało się dopiero przymierzam do budowy Finezji lub projektu podobnego (trochę mniejszego) Feniksa. Aktualnie jestem na etapie zbierania dokumentacji i przygotowywania działki.

Stąd też bardzo liczę na rozrost Twojego dziennika

Pozdrawiam

Witam

Wasza Finezja już wspaniale się prezentuje. A jak wnoszę po zdjęciach za chwilę będzie jeszcze ciekawiej - zadaszona to będzie już w ogóle "ach i och" :D.Ładna dachówka, co za kolorek

Będę trochę natrętny (za co z góry przepraszam) i wrócę do mojego pytania/prośby jakie są koszty piwnicy, stanu surowego - gdyby to nie był problem to proszę o informację (choćby tylko przybliżone) w dzienniku lub na priva. Z góry dziękuje i obiecuję, że już nie będę Cię zamęczał tym pytaniem.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

dzięks :lol:

mam popstrykana całą sesję zdjeciową ,ale wiecznie brak czasu aby wrzucić ale postaram się dzisiaj coś wrzucić

obecnie w domu straszne zamieszanie bo ida już z tynkami konczą wod kan

jeśli chodzi o elewacje to raczej dam jakiś odcień zieleni

z tymi kosztami piwnicy to przyznam że ja nie bardzo przyswajam kwoty :roll: muszę podpytać męża ,pamiętaj że my piwnice robiliśmy 2 lata temu

Witam

Moje pytania przede wszystkim dotyczyły kosztów piwnicy (choć interesują mnie i pozostałe - ogólnie stan surowy zamknięty) ponieważ planuję budowę etapami. Zastanawiam się po prostu ile kasy na start (1 etap - piwnice) przeznaczyć. Rozumiem, że ceny się zmieniły stąd też traktuje je jako tylko przybliżone. Ewentualnie gdybyś pamiętała ilość materiałów (np. użytych bloczków) to też, jeżeli możesz napisz. A ja sobie z tego stworzę jakiś +/_ obraz kosztów.

Miło mi słyszeć, że posiadasz liczne zdjęcia z budowy. Chętnie (nawet bardzo :D ) bym je pooglądał.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

mam jakis problem ze zdjeciami :cry: gdy wrzucam je na strone to nie minimalizuja sie do odpowiednich rozmiarów,wrzucamję przez "żabe" wczesniej zmieniam ich rozmiar , a i tak wchodzą takduże ze calego zdjecia nie widać i to niestety hamuje mnie przed wrzucaniem nowych fotek,bo tak jakoś głupio dać fotke na której wszytskiego nie widać

dzisiaj wstawili mi moje łukowe okienko :lol:

pozwolę sobie co jakis czas dorzucić fotki inspirujace mnie do wykańczania tak żebym mogłałatwiej coś wybrać

Szkoda

Wielka szkoda, że "żaba" się stawia.

Niestety przy tym programie i adresach zdjęć (w adresach czasami są parametry zdjęcia i wystarczy je zmienić aby było ok.) niewiele mogę doradzić. No chyba, że masz zdjęcia już zamieszczone w internecie to może coś bym "wykombinował" (za pozwoleniem oczywiście). Może zamieść choć link do nich, bo ciekawość mnie zżera.

To okno łukowe (jakoś tak lubię łukowe okna i drzwi) pewnie nieźle wygląda?

Nic nie piszesz o drzwiach. Dokonałaś może już wyboru?

Pozdrawiam

• 1 month później...

witaj 87anam87 wiele to may jeszcze przed sobą :wink: ale chyba teraz czekaja nas trudniejsze ale jakze miłe wybory tego co ijak ma być w środku

okna mamy z firmy eurococlor na te łukowe czekaliśmy baardzo długo i na dodatek jest bez gwarancji

cena dość przytsępna bo ponizej 20 tyś z montażem za wszytskie okna ,kolor dwustronny ,oczywiście okna PCV ,bo drewno niestety duuużo drozsze

witaj 87anam87 wiele to may jeszcze przed sobą :wink: ale chyba teraz czekaja nas trudniejsze ale jakze miłe wybory tego co ijak ma być w środku

okna mamy z firmy eurococlor na te łukowe czekaliśmy baardzo długo i na dodatek jest bez gwarancji

cena dość przytsępna bo ponizej 20 tyś z montażem za wszytskie okna ,kolor dwustronny ,oczywiście okna PCV ,bo drewno niestety duuużo drozsze

to fakt cena nie jest zła :)

jasne macie dużo przed sobą ale wybór płytek, mebli, kolor ścian itd. itp. hm..... to jest super chciałabym być na tym etapie :)