Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Finezja - wbrew pozorom :) - komentarze

WERI

Recommended Posts

Weri, nie wrzucaj fotek przez żabę, bo żaba zgłupiała ostanio. Lepszy jest tinypic.

A do zminiejszania polecam pixresizer, można go znaleźć w sieci i ściągnąć całkowicie legalnie za darmo, i fotki od razu po przegraniu do komputera hurtem zmniejszyc.

Miałam nadzieję, że na którymś zdjęciu psa zobaczę, ale nie ma :-) Za to Finezja - piękna. Finezyjna taka :-)

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć, przyszłam się przywitac

i pochwalić piękny domek i superaśne psiaki

piękne te zdjęcia Waszej młodzieży ze szczeniorkami :D

fajnie, że macie duże psiaki przy malutkich dzieciach nie ulegając presji tłumu,

i to jakie psiska, piękne są, z pyszczachów to mi pod cc podchodzą, chociaż ja się szczególnie nie wyznaję, a w sumie molosy są dość do siebie podobne,

ile ja się nasłuchałam jak miałam małe dzieci i mażyłam o dogu lub beneńczyku, że duże psy wszystko jedno jakie to mordercy, że one nic innego nie robią tylko kombinują jak tu zeżreć brzdąca :lol:

i w końcu odpuściłam szukanie psiaka a później psiaki same nas znalazły :D

PS, o właśnie na Twoim avatarku widać jak "morderca" kombinuje :wink:

to chyba dziewczyna i chłopak, nie? planujecie hodowlę zakładać?

witaj KamaG pięknie dziękuję za odwiedziny i pochwały :lol:

domek rośnie powoli i czekam z niecierpliwością na wiosnę

Byłaś blisko nasze psiaki to nie cc ale sa dość podobne my mamy "kanarki" :D czyli dla niewtajemniczonych DC bądż jak kto woli Pies Kanaryjski.

Te psiaki to pasja mego męża, ma oczywiscie swoją hodowlę a w niej 4 psy.

U nas najpierw był psiak a potem pojawiła się na świecie nasza córeczka w avatarku jest własnie ona jak była mniejsza teraz jak widać wyżej trochę urosła i doczekała się braciszka i 3 kolejnych psiaków, ona marzy dla siebie o jakimś małym piesku a mnie strasznie podobają się Border Colie i owczarki australijskie,

ale jak na razie 4 smoki nam wystrarczą.

Temat dziecko i pies jest bardzo rozległy i nie będę sie tu rozpisywać ale ja takze wiele się nasłuchałam że powiinniśmy oddać psa albo takie tam rózne do dzisiaj niektórzy sie mądzrą ja mam na ten temat swoje zdanie i uważam że każdy zna swego psiaka ,malego czy dużego beż znaczenia, i wie co może zrobić ,uważac trzeba zawsze ,dziecko też musi wiedzieć jak się trzeba obchodzić z psami

u nas duży problem stanowi to że gdy psy sie cieszą merdaja oczywiscie ogonami,które sa jak małe bicze ,i te ogoniaste - bicze sa na wysokości oczu dziecka ,więc trzeba uważać :roll:

jednym słowem, większy "problem" z dużym psem i małym dzieckiem jest na linii radość psa a nie jego agresja :lol:

przy bokserach jest to samo :D no może nie ogon bo nasze mają kopiowane tylko niesamowite pokłady energii, bo boksie zadowolone podskakują jak na sprężynach

fajnie macie, że macie takie duże stadko, no może mniej fajnie jak trzeba jeść dać :lol: :wink:

KamaG nie powinniśmy zapominać że nie jeden maly ies moze być groźniejszy od nie jednego molosa

no a z tym karmieniem to fakt ,trochę to kosztuje do tego opieka wterynaryjna przy 4 psiakach co chwile coś się dzieje, ale na szczęscie may zaprzyjaźnionych wet. i tańszy dostęp do karmy :lol:

dzięki 87anam87

Eee, chciałam zgadnąć rasę, ale mi nie pozwoliłyście babeczki, spóźniłam się :-)

Co do dzieci i psów, to ja mam teraz raczkującego brzdąca i największy problem z tym, że chce gryźć psy (one jego raczej wylizywać, zwłaszcza po posiłkach zjadają z niego resztki Gerbera i Hippa) :lol:

Oczywiście mimo mojego do nich zaufania nie zostawiam go z nimi nawet na sekundę.

oj sorki saskja ,ale wierzę ze napewno byłabys blisko dobrej odpowiedzi :lol:

u nas młody (2 latka) już przeszdł ten etap gryzienia psow ,gyzie tylko siostre, psy nie reagowały, czli jak dla niego nic się dzialo ciekawego,teraz jest na etapie całowania psiaków, każe im isc na miejsce a one stoja i patrzą jak cielaki o co mu chodzi ,poczym młody bieże psa pod pache :o a dokładnie opiera się o niego i ida razem ,widok cudny .młody ledwo sięga

Witaj AGP miło mi że domek się podoba,choc tak nie wiele w nim jest :lol: ,nie wiem co z tymi zdjeciami bo u mnie widac wszystkie ale wczesniej wrzucałam przez żabe i cos mi tam sie z nia kićkalo,teraz dzięki Saskji wrzucam inaczej i mam nadzieję że będzie ok

a jeżeli chodzi o psiaki to cieszę sie ze znasz nasza rase ,ale ja przyznam szczerze że nie bardzo wiem jakie ty hodujesz psiaki ,co nie zmienia faktu ze są cudne

Kama :lol: ależ ty prawie trafiłaś z tym cc one naprawdę sa bardzo podobne,zreszta z jakiego my miasta teraz to my ze wsi 8) u nas to tylko my chodzimy z psami na spacer ,reszta samopas lata albo przy budach ,chociaż ostatnio namierzyłam jednego gościa który spaceruje z takim jakimś koglem -moglem :D

tu na nas krzywo patrzą bo mieszczuchy się sprowadzaja ze stadem psów ,a w mieście też jakos dziwnie patrzą bo kto normalny tyle psow w domu trzyma i to takich wielkich ale z dwojga złego i tak lepiej na wsi bo tu chociaz psiaki mają luz i nikt sie nie czepia ze beste bez smyczy i bez kagańca

piekna ta łazienka, ta mozaika w prysznicu jest boska :o mnie też marzy się taka w chłopakowym prysznicu, jedną nawet idealną znalazłam tylko cena mnie zabiła 150zł za szt 30x30cm, a jak wyliczyłam że potrzebuję min 70szt to mi się odechciało :o i szukam innych co będą "ładniejsze" :lol:

najładniejsza ta pierwsza tapeta :D

kama coś sie obawiam ze ja od mozaiki także odejde ,początkowo chciałam ja dać w przyszniicu ale problem może być z czyszczeniem takiej drobnej mozaiki

to wszystko ładnie wygląda na wystawkach w sklepie aloe tam nie maja ani grama wody :lol: i nie widać tego co sie tam moze osadzać ,a czyścić jakoś to trzeba i mimo tego ze mozaika podoba mi sie bardzo szukam czegoś innego,nadal szukam......... zero koncepcji :cry: :cry: :cry:

ta pierwsza tapeta takze ujmuje mnie najbardziej :lol:

Kama no i o te wilgoć właśnie mi chodzi :roll:

w mieszkaniu miałam w prysznicu drzwi z gładkiej szyby i teoretycznie po każdej kąpieli czyściliśmy ją takim ściągaczem gumowym :lol: a osad wszelaki i tak sie odkładał :evil: ,poniekąd ciezko unknąć wilgoci

no można wietrzyć ,ale czy to wystarczy

ja chyba jednak wybiore jakiiś wiekszy wymiar płytki

A ja, choć nie lubię różowego, zauroczona jestem ta ostatnią tapetą. Gdyby cały przedpokój dać gołębi i srebrzysty, albo szary po prostu, to mogłaby wyglądac czadowo.

Tylko wtedy te wilkinowe koszyczki pod ławeczką nijak nie pasują. Musiałyby być zamiast tego np. metalowe pudełka z Ikei albo cuś.

A z pozostałych to rzeczywiście ta pierwsza. Druga tyz pikna, ale ziiiimna.