Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

...a ciebie to już nie kojarzę z jakiego rejonu świata jesteś (chociaż coś mi się tłucze po pustym łbie, że chyba nie za daleko):rolleyes:. Ale dla takiej gepardzicy to przecież wszędzie na "koci skok";):D

No ja to z Łodzi jezzdem a się buduję trochę za Kwiatkowicami a trochę przed Szadkiem w takiej fsi Lichawa :)

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...i jeszcze trochę za Wolą Łobudzką, a trochę przed Krokociami;) - byłem w tej fsi - moja najdroższa ma tam rodzinę.

No, pod warunkiem, że to ta właśnie Lichawa, bo mnie się Lichawa kojarzy z dobrą kiełbasą i kaszanką, ale to chyba jednak inna wiocha.

No to właściwie masz P-ce po drodze - przyjeżdżaj. Impreza ustalona na niedzielę:)

...Jakby jeszcze Gwóźdź Programu dotarł, to byłby już minizlot;)

(ślepia mi się kleją:sleep: i coś nieskładnie piszę)

:bye:

"2 przednie

2 tylne

2 prawe

i 2 lewe nogi.

Jest 8? :hug:"

...musu być, że pijana...

albo do złego przedszkola chodziła:rolleyes:

...przecież są jeszcze po dwie po przekątnej - jakby nie patrzeć - 12 wychodzi:cool:

Chociaż raz ci się ślepia zamykają ... myślałam żeś cyborg i snu ci nie potrzeba ;)

Zostaw tam dla mnie jakie drzewko ...jak cię znam rozdasz co masz ... :sick:

Jakbym ci powiedział, o której ostatnio z budowy wracałem, to dopiero byś sobie pomyślała!:eek:

... a roślinki... hmm... - no, lepiej się pospiesz:welcome::lol:

Witaj Jeżyku, ja tu nowa ale Twój dziennik i jeszcze 3 inne juz od dech do dech przeczytalam. Piękny ten Twoj domek taki jak mi się śni ponocach z okraglaczków, a powiedz mi czemu ścianki dzialowe z bloczkow. My dopiero na etapie wyboru projektu jesteśmy i juz walczymy bo mnie sie podoba naturalne jasne drewno a małż woli ciemne ja bym postawila bal bez ocieplenia a on ze z samym balem w domu nie wytrzyma i tak pomyslalam ze takie scianki z bloczkow to dobre rozwiązanie w naszym "przypadku". Poza tym wydaje mi sie ze one by akumulowały cieplo i domek by się tak szybko nie wychladzał, czy mam rację?

Pozdrawiam

"2 przednie

2 tylne

2 prawe

i 2 lewe nogi.

Jest 8? :hug:"

...musu być, że pijana...

albo do złego przedszkola chodziła:rolleyes:

...przecież są jeszcze po dwie po przekątnej - jakby nie patrzeć - 12 wychodzi:cool:

Do złej stajni. Tam się czyściło tylko po 8 nóg, a to faktycznie 12 jest :D

Witaj Jeżyku, ja tu nowa ale Twój dziennik i jeszcze 3 inne juz od dech do dech przeczytalam. Piękny ten Twoj domek taki jak mi się śni ponocach z okraglaczków, a powiedz mi czemu ścianki dzialowe z bloczkow. My dopiero na etapie wyboru projektu jesteśmy i juz walczymy bo mnie sie podoba naturalne jasne drewno a małż woli ciemne ja bym postawila bal bez ocieplenia a on ze z samym balem w domu nie wytrzyma i tak pomyslalam ze takie scianki z bloczkow to dobre rozwiązanie w naszym "przypadku". Poza tym wydaje mi sie ze one by akumulowały cieplo i domek by się tak szybko nie wychladzał, czy mam rację?

Pozdrawiam

acia13 - wpierwej tobie odpiszę ... boś nowa i wiedzy szukasz ;).

zdecydwalismy sie na ścianki murowane bo:

-domek mały a okrągłe bale zajmują dużo miejsca i powierzchni jeszcze by ubyło

-instalacja nie snuje mi sie w balach. No troszke jej tam jest - inaczej nie da rady, ale nie dużo.

-ścianki zawsze można odmalować (nie tylko na biało ) i jest wrażenie czystości i świeżości w domu ... jak bale zaczną żółknąć ... a będą ... na bank ...

-wszystko w drewnie wygląda cudnie ...ale może zbrzydnąć ... i nie będzie na to ratunku. A tak kawałek ścianki na której można i tynk rustykalny pstryknać ... i kolor inny

Kwestii kumulacji ciepła nie rozważałam dopóki nie wywalili mi po trzy cm betonowych tynków ... teraz to pewnie będą kumulowały ... zobaczymy jaki będzie bilans cieplny po pierwszym sezonie. Nasze ścianki są z suporeksu. To lekki, ciepły materiał i nie kumuluje ciepła ... ale tynki ... zobaczymy...

Generalnie ...gdyby spaprane nie tynki - byłabym zadowolona z efektu.

Witam pozostałych przelatywaczy :)

Jak tam majówki ?

Moja super !

Yetuś - pogoda dopisała ? U nas poniedziałek był piekny . Wtorek gorzej ale juz wszyscy przekarmieni i przetrenowani więc bez żalu :cool:

Slonko ... ile nóg ma stonoga :D ?

Justysia - dobrze że zajrzałaś bo do ciebie po tych zmianach to jeszcze nie dotarłam ... ups ...

Megi - uważaj na drzewa i buzię zamknij bo będziesz wyglądała jak wesoły motocyklista ( komary między zębami ) :lol2:

...i jeszcze trochę za Wolą Łobudzką, a trochę przed Krokociami;) - byłem w tej fsi - moja najdroższa ma tam rodzinę.

No, pod warunkiem, że to ta właśnie Lichawa, bo mnie się Lichawa kojarzy z dobrą kiełbasą i kaszanką, ale to chyba jednak inna wiocha.

No to właściwie masz P-ce po drodze - przyjeżdżaj. Impreza ustalona na niedzielę:)

...Jakby jeszcze Gwóźdź Programu dotarł, to byłby już minizlot;)

(ślepia mi się kleją:sleep: i coś nieskładnie piszę)

:bye:

Szlag mnie trafia bo posta przeczytałam dopiero dzisiaj z rana. jakoś mi umknął........:evil: Echhhh pocieszam się tym, że co się odwlecze to nie uciecze. A w niedzielkę zabraliśmy się za sufity. była pomoc fachowa w postaci brata i ojca. Więc się panowie dziarsko za robotę wzięli i...... wydzierali się na siebie aż miło. Efekt był taki, że profile są umocowane w całym domu. A wczoraj ocieplaliśmy sufity watą. Wszystko mnie kłuje a jeszcze zostało 2/3 domu. Jutro ociepleń ciąg dalszy. A w sobotę przyczepianie płyt.

Edytowane przez sipatka

Slonko - ja sie pytam poważnie i rzeczowo ;):rotfl:

Stosując twoja matematykę "na dzień dobry" wychodzi mi kilkaset :D

A w przedszkolu o stonodze nie było ... wiecej o biedronce ... bo ładniejsza :p

Mose - jak ja tak patrze na twój avatar ... to ty klempa jesteś nie kobyła ... ( znaczy żona łosia - łosiowa )

Ale jeżeli jestes kobyła ... to kto ciebie tak strasznie morde obił ... potwornieś spuchła ...:lol2:

A serio - co robiłaś ? Bo aż mnie zaciekawiło . Działkę orałaś ... bez konia ;)