Jędruśki 10.05.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 W komentarzach Sz.P post 1916. Choć łatwiej będzie na nk. Tam chwilowo więcej widać. Ale postaramy się nadrobić zaległości w naszym dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 10.05.2010 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 W komentarzach Sz.P post 1916. Choć łatwiej będzie na nk. Tam chwilowo więcej widać. Ale postaramy się nadrobić zaległości w naszym dzienniku budowy. Lucek dwóch imion !!! Za karę dawaj drugiego kociaka do cycka bo mi się lewy chłodzi Toż mówiłam, że znam ten język ... małom się ciebie naczytała ? To witaj znowu ...w dueciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 10.05.2010 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 No dobra, muszę Jeżynę pochwalić... - podobno bardzo moich danych osobowych strzegłaś Że zacytuję: "...strsznie oszczędna w danych była". No aż cię lubić zacząłem ...przez chwilę No patrz ... zarazo jadowita a ja cię lubię cały czas ... co byś nie wywinął (poduszkę w gacie pakuj jak po choinki przyjadę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 11.05.2010 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 No i co, było yeti-party? Jak zaproszenie dotarło, to pewnie wszyscy już pod stołem spali i jechać po co nie było (no chyba, że wierzbę odebrać . Ale jeszcze przyjdzie pora z yetim i Jeżową procenty wychlipać No pewnie - zawsze się jakiś wykręcik znajdzie, co? Bardzo kulturalnie było;). No patrz ... zarazo jadowita a ja cię lubię cały czas ... co byś nie wywinął (poduszkę w gacie pakuj jak po choinki przyjadę ) Ufff, a już myślałem, że po ostatnim poście tak cię zatkało z wrażenia, że mi kajać się przyjdzie, żebyś przy tym obiecanym "wspólnym chlipaniu" arszeniku jakiego mi nie dolała:D Ale jak tylko poduszka w gacie, to cię dalej za kolce tarmosić mogę:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 11.05.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 No proszę, tylko człowiek dwa dni do kompa nie zajrzy to kilka stron do czytania ma. Plotkujecie aż miło poczytać. Ja ostatnio gniazdka i włączniki przeliczam. Szlaggg mnie jasny trafia, bo zwykłe niedopowiedzenie skutkuje kupą kasy w dosłownym tego słowa znaczeniu . Elektryk uznał system ramkowy w całym domu a ja miałam na myśli tylko tam gdzie jest więcej niż dwa wejscia do gniazdek (mam nadzieję, że rozumiecie o czym piszę). W rezultacie tam gdzie chciałam podwójne gniazdko mam zrobione dwie puszki (na dwa gniazdka i jedną ramkę) wg jakiegoś tam francuskiego producenta ponoć wspaniałych gniazdek i włącznkiów. I tym sposobem najtańsze gniazdko kosztuje mnie ok. 40 zł (najtańsze, najzwyklejsze, białe) Wszystko (eeee tam wszystko, takie niedokładne liczenie) wyniesie z 1500 zł. :evil: toż ja w domu na takim g...nie lecę i jest oki a domek na jeden miesiąc ma takie tysiące mieć w ścianach? Poszłam na kompromis podwójne puszki bedą miały jedną puszkę zamurowaną. I inny producent. Cena spadła do połowy. Da się żyć. Ale jak to wyjdzie w działaniu to tego nawet najstarsi górale nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 11.05.2010 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Sipatka ... gniazdka i wyłączniki powiadasz ... Jeszcze się nie zabrałam ... a powinnam bo instalacja prawie gotowa ... Aż się boję Nalęgło mi się tech "punktów" , że sama w szoku jestem ... A poplotkować trzeba - dla zdrowotności tak ...bo by człowiek zwariował samą budową Dzisiaj wróciłam o 22-ej do domu ...zamęczą mnie te moje modułki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 12.05.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Kilka postów wcześniej Jeżyk napisał o POś. Czy i jakie postępy w sprawie? Wybrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 12.05.2010 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Kilka postów wcześniej Jeżyk napisał o POś. Czy i jakie postępy w sprawie? Wybrana? Wybrana a jakże. Zaliczka wpłacona. Muszę miejsce uszykować na drenaż ... bo moje łupki stoją na jego szlaku . Trzeba je gdzieś przeflancować ... Sotralentz z drenażem tunelowym - 5.800,- na gotowo , przeliczone dla 2-4 osób ... na piaskach bo to ponoć ważne i wychodzi taniej ...co potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 12.05.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Czyli że za kompletny montaż od A do Z wypłaciłaś właśnie tyle? Czy jeszcze jakieś koszty obok? Transport, podsypka włóknina? I jeszcze jedno Mistrzuniu. Wybrałaś ekologiczną czy biologiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 12.05.2010 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 To jest cena za wszystko - koparka, robocizna, materiał ... na gotowo. Tunele rozsączajace nie potrzebują podsypki kamiennej ani żwirowej w moim przypadku bo mam złote, przepuszczalne piaseczki na działce. "Obok" kosztów ni ma Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem ekologiczna ... bo biologiczna działa na innych zasadach. Nie ma rozsączania tylko wkopane jak szmbo zbiorniki ze złożem biolgicznym. Po oczyszczeniu te ścieki trzeba jeszcze zagospodarować. Zrobić studnie chłonną, puścic do rowu albo oczka wodnego ... co mi nie bardzo odpowiada ( brrr ) bo ta woda krystalicznie czysta nie jest... nie oszukujmy się ... Koszt biologicznej to około 10 tys ... dla mnie za dużo. Zresztą to jest rozwiązanie dla tych, którzy mają małe działki. Ja mam gdzie dreny puścić .. szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.05.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jak masz piaski, to na ogród by, potem przynajmniej susza roślinkom niestraszna... Oczywiście na ten ozdobny ogród, nie ten warzywny... I dziękuję za miodek na moje skołatane serce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 12.05.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Depsia - na ogród nie ma sensu bo to tunel ... nie drenaż rozsączający . Tunel jaest o połowę mniejszy o klasycznego drenażu i ... wszystko sie dzieje praktycznie w jego środku Nie podleje mi trawnika bo rozprowadza się na małej przestrzeni ... mija sie z celem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.05.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Noooo... to teraz tłumacz, jak to działa, ten tunel, że ta woda się marnuje. Nie mozna jej wykorzystać do podlewania kwiatków jakos?Toż to czysta strata na piachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 12.05.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 NIO NIO Ładnie sobie koleżnaka poczyna, fiu fiu Ciekawe czym pana kanalarza zmusiła do obiżenia ceny. u nas wysoooko spiewał. Proawi 10 000 za tunelową oczyszczalnie.Trza chyba rękawy podkasać i użyć ręcznych argumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 12.05.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Już wiem...poszczuję go psem http://acala.pl/szczeniaki/dharma/ty4/Daishi004.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.05.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jeśli tym pieskiem ze zdjęcia, to się nie wystraszy, ewentualnie go wycałuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 12.05.2010 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Już wiem...poszczuję go psem http://acala.pl/szczeniaki/dharma/ty4/Daishi004.jpg TYM psem :jawdrop: ??? Tym co zamordował pluszaka ??? Chyba chcesz mnie dzisiaj ... śmiechem zabić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 12.05.2010 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 A teraz bez śmiechu ... Z pana sympatycznego należało zrezygnować ... zdroworozsądkowo ... Oczyszczalnie robimy Sotralentz-a ... zdecydowanie taniej i gwarancja tez na 10 lat ... a pan też miły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 12.05.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Czy wykonawcę też zapewniają? Czy wskazałaś Sotralentz a montaż wykonał pan "Stanisław"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 12.05.2010 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jeżeli Jędruśki są poważnie zainteresowane to podam wszystkie namiary na PW ... bo troszke to kombinacji było ...(ale pomogę jakby co ) Pisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts