Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

Jeżyk taczkę zdradził ... :)

Zorganizował sobie pomagierów co to mu na dwie taczki po działce latali i wywieźli całą tą "kuwetę" z tarasu , zrobili zbrojenie i dzisiaj lejemy betonik :wiggle:. Cwaniak nie ?

Jutro lecimy do Poznania z tatą a w sobotę do jednego takiego marudy co to nam jeszcze nie powiedział co trza zabrać celem noclegowania ;)

(materacyk , pidżamke i co tam jeszcze ? )

Która to będzie gadzina to jeszcze nie wiem - ale nie późno ...nie stresuj się

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłem sprawdzić - też mi do słoika nie włazi:(

Jednak dobrze, że są w wiadrze:rolleyes:

Załadowałaś Jeżykowi taczkę?

Jak dzisiaj pojedziesz, to nie zapomnij mu jej rozładować ...i najlepiej w tym samym miejscu, żeby porządek był - po co drugą kupkę robić...:p

:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::rotfl::rotfl::rotfl:

Sipatka - nasze "po drodze" to sie ostatnio zaowocowało ładna pętelką ;)

A jak znowu zabłądzimy ? :rolleyes: ... żartuję ...

Jeżeli nie nadłożymy kilometrów i wyjedziemy w miarę wcześnie to czemu nie ...

Ale jak nas znowu przeczołgasz po wertepach i wyrwach ( bo to nie były dziury ) ze wskazówką na liczniku w oklicach setki to cię upiję i w stawie z tymi Yetusiowymi głodomorami wymoczę :cool:

Sipatka - nasze "po drodze" to sie ostatnio zaowocowało ładna pętelką ;)

A jak znowu zabłądzimy ? :rolleyes: ... żartuję ...

Jeżeli nie nadłożymy kilometrów i wyjedziemy w miarę wcześnie to czemu nie ...

Ale jak nas znowu przeczołgasz po wertepach i wyrwach ( bo to nie były dziury ) ze wskazówką na liczniku w oklicach setki to cię upiję i w stawie z tymi Yetusiowymi głodomorami wymoczę :cool:

ciekawa jestem jak to zrobicie, bo kuzynostwu obiecywaliście ;-)

Informuję wszystkich zainteresowanych że narwałam winobluszczu , pocięłam na mniejsze kawałki (prawie każdy już ma swoje korzonki bo się pełzały po ziemi) i wsadziłam do miski coby do soboty nie padły. Jak będę w piątek pracę kończyła to je ze sobą do Sipatkowa zabiorę. Jest tego fuulllllllllllllll. CAŁA MISKA

Dobra już dobra bedem grzeczna i nawet poprowadzę "lepszom" drogom ( uwaga - od poprzedniej lepszom).

A swoją drogą to musimy się do was w jakiegoś weekenda wybrać, może jeszcze AGP-ki namówimy..... oooooooo u nich też dawno nie byliśmy......

Dlaczego doba ma tylko 24 godziny ?

Wybierać się wybierać ! Bo ciepło i fajnie . Żabki papy drą ... komary "miłość" wyznają do ucha ... :rolleyes:

ciekawa jestem jak to zrobicie, bo kuzynostwu obiecywaliście ;-)

No właśnie ... trza to przemyśleć ... ;)

No jak to zrobią? prosto. Wpadną do wszystki po kolei zabierając ich do nas. A od nas pojedziemy do Yetiego. Ale będzie kawalkada jak korowód ślubny :lol:

Ta ...kawalkada ... Wyścigi będą jak cię znam !

Informuję wszystkich zainteresowanych że narwałam winobluszczu , pocięłam na mniejsze kawałki (prawie każdy już ma swoje korzonki bo się pełzały po ziemi) i wsadziłam do miski coby do soboty nie padły. Jak będę w piątek pracę kończyła to je ze sobą do Sipatkowa zabiorę. Jest tego fuulllllllllllllll. CAŁA MISKA

Wody nalej

A nalałaś wody do miski??

No właśnie :)

Nie szlajać się tam po kątach, tylko bloczek z budowy na pedał gazu położyć i prosto do nas, bo się do północy nie wyrobicie.

A pod wieczór u nas światła gaszą i asfalt zwijają:cool:.

Zapowiadają upał 33*C. Jak się tak włóczyć będziecie, to wypluci dojedziecie, ...nie mówiąc już o tych roślinkach w misce bez wody.

Zabrać to, co kolczasta zwierzyna wymieniła: materacyk, śpiącyworek, pidżamka... (chociaż to ostatnie to już wedle uznania;))

...o gaciach jakich nie zapomnieć do moczenia w "stawie z głodomorami", bo jak mi do nich taką bandą na golasa wpadniecie, to mogą spłoszone do sąsiada uciec:rolleyes:

Namioty są: 2 czwórki i 1 dwójka (+ bardziej luksusowe miejsca w okolicznych zabudowaniach)

Mamy jeszcze jeden materac (dwójkę) i jeden mały - "jedynkę" - taki dla dużego psa, albo małego człowieka.

Podzielcie się sprzętem wedle uznania, ...tylko jeśli na materacu Jeżyki spać mają, to niech sobie ze swojego drewniaka deskę przywiozą (ino grubą!) - na wierzch się położy:lol:

Dobra odpowiadam w kolejności:

AGP - wody nalałam :rolleyes:

Aga - odwiedziny Jeżykowa omówimy w plenerze - żaby posłucham (czy to te łapane do butelki przez moje dziecię?:lol:) - komary proszę wyłączyć (wysokie dźwięki wydawane przez owady i budziki szkodzą moim nerwom) :yes:

Aga - wyścigów nie bandzie - przeca obiecałam że bedem jechać wolno (noooooo khmmmm "w miarę wolno" :p i proszę nie robić ze mnie pirata drogowego bo ja grzeczna jezzdem) :cool:

Aga - wody nalałam - ZIMNEJ DLA ŚCISŁOŚCI :bash:

Jeszcze raz - wody nalałam :mad: - echhhhh co wy za wiarę w człowieczycę macie to aż strach pomysleć :no::bash:

Dobra odpowiadam w kolejności:

AGP - wody nalałam :rolleyes:

Aga - odwiedziny Jeżykowa omówimy w plenerze - żaby posłucham (czy to te łapane do butelki przez moje dziecię?:lol:) - komary proszę wyłączyć (wysokie dźwięki wydawane przez owady i budziki szkodzą moim nerwom) :yes:

Aga - wyścigów nie bandzie - przeca obiecałam że bedem jechać wolno (noooooo khmmmm "w miarę wolno" :p i proszę nie robić ze mnie pirata drogowego bo ja grzeczna jezzdem) :cool:

Aga - wody nalałam - ZIMNEJ DLA ŚCISŁOŚCI :bash:

Jeszcze raz - wody nalałam :mad: - echhhhh co wy za wiarę w człowieczycę macie to aż strach pomysleć :no::bash:

nie nerwuj się tak, bo ci zaszkodzi

Nie pluć mi tu proszę ... jęzory pochować :mad: ... bo nie psyjadę ...

Żartowałam ...psyjadę ....właśnie planujemy jutrzejszy dzień. Wyjedziemy 13-14 ...jak się uda :rolleyes: - rano musimy jeszcze na budowę

my też na budowie rano - meeting ze stolarzem schodowym ;-)

potem fryzjer, kosmetyczka, solarium, manicure, pedicure i będę gotowa :wiggle:

my też na budowie rano - meeting ze stolarzem schodowym ;-)

potem fryzjer, kosmetyczka, solarium, manicure, pedicure i będę gotowa :wiggle:

Ocipiałaś ???

:jawdrop:

Ja to się ino wyspać muszę ... bo widać po mnie, że jem byle co i sypiam byle jak ...

Jak odeśpię ... obgryzę paznokcie i wycisne pryszcza ... będę jak nówka ;)

Aga, gdzies ty?? Telefon gada, żeś czasowo niedostępna. Zgubiliście śie w lecie czy Was yesti z namiotem do stawu wrzucił? A może moskity Was zeżarły??

Yeti nas nie wrzucił ...ale porzucił ;) . Pociekły Yetusie do latorośli na kolonie ...zostawili nas na działce tośmy im troszkę podskubali roślinek :wiggle: i biegiem do domu wsadzać towarzystwo ! Jeszcze cały worek Sipatkowych łodyżek ... było co robić do wieczora :)

Telefon wyładowany do cna - zapomniałam na noc podłączyć ...

A poza tym to myśmy do drugiej w nocy buszowali i trza było zostać ! Komary poszły spać ... a my nieeeeee :cool: