Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

...i jeszcze czekam na "głos" Jagny ... bo jak tylko wyjechali ...tak ani śladu życia

Chyba im sie nie podobało :cry:

Odpisałam w swoich komentarzach na Wasze komentarze. I powtórzę i tu: Bardzo przepraszamy za to milczenie. Zachowaliśmy się przeokropnie :oops:

A było bardzo fajnie. Pychota karkóweczka a oscypki z grilla - mistrzostwo świata dla mnie! Futrzaki - mają u Jeżyków raj na ziemi, jakby ktoś nie wiedział. Działka.... Odlot po prostu.

Ale efekt wizyty był taki, że przez całą drogę powrotną i teraz w przerwach na pracę, ciągle wałkujemy temat budowy. Od bali, cegieł i szkieletów kręci mi się w głowie. Przerzucamy projekty, technologie i ceny. Mimo, że do budowy mamy jeszcze mnóstwo czasu....

Zawoja jest prześliczna. Bale pachną i gadają. Jak jeszcze będzie ten kamień.... Cudo! Jeżyki uwiły sobie gniazdko jak się patrzy. Dom widać z daleka i aż dech zapiera. Zdjęcia tego nie oddają, zapewniam!

A my się ciągle zastanawiamy i na tę chwilę obawiamy się, że praca jaką trzeba włożyć w dom z bali nas przerośnie. A my leniwi jesteśmy okropnie.... :sad:

Nooo nareszcie :)

Już się stresowałam ciut ...

Ale chyba nie trzeba ci było tak dokładnie opowidać ... jakiegoś megalenia obudziłam ...

Jaaagna ... osiadanie to nic strasznego ! Troszkę śrubki popuścić ... skrzyneczki w oknach podciąć ... dom pomruczy ...popstryka ... fajne to przecież było nieeee ? A roboty przy wykończeniu murowańca też dużo. Ocieplić, otynkować ściany w środku wygładzić ...jeden diabeł.

A na koniec wymurujesz bunkier i zaczniesz go drewnem okładać bo widzę, że miłość do drewna też w tobie drzemie ;) ... i narobisz sobie tyle samo roboty co byś cały drewniany postawiła ... Kombinuj ...kombinuj ... masz czas

Cytam i cytam i myślem i myślem kiedy by tu najazd na Jeżykowo zrobić :rolleyes:. Czas już najwyższy.... ale wpierw trza to ocieplenie i papirologię do powiatu oddać. nooooo tak ze dwa tygodnie zlecom ale potem :wiggle: bydzie zarombiście ;) bedziemy jeździć a to w góry a to na mazury i bocznymi drogami jak Chmielewska

Jeżyku.......gratuluje Kluski!!!:) śliczna jest !!!! :)

jakie ma cudne oczęta!!!:)

i ma szczęście, że do Was trafiła!!:) będzie miała tam dobrze!!:)....

a teraz sprawa kafli.......

do salonu wybrałaś Largo beż z Milo..........bardzo mi sie podobają, szkoda, że do mnie beże nie pasują.......bo już bym je kupiła!!!!:)

.........ale nie bardzo zrozumiałam jakie będziesz miała w końcu płutki w łazience?????

chyba nie umiem czytac ze zrozumieniem:(

Jeżyku.......gratuluje Kluski!!!:) śliczna jest !!!! :)

jakie ma cudne oczęta!!!:)

i ma szczęście, że do Was trafiła!!:) będzie miała tam dobrze!!:)....

a teraz sprawa kafli.......

do salonu wybrałaś Largo beż z Milo..........bardzo mi sie podobają, szkoda, że do mnie beże nie pasują.......bo już bym je kupiła!!!!:)

.........ale nie bardzo zrozumiałam jakie będziesz miała w końcu płutki w łazience?????

chyba nie umiem czytac ze zrozumieniem:(

No roztrzepana trochę jestes ...fakt ;)

http://img405.imageshack.us/img405/8422/p4290064.jpg

Nazywa się toto Mugat Blanco Vives ...i na szczęście nie potrzebuję tego dużo bo ... depilacja :cool:

No, no... widzę, że jeszcze bardziej popaprane płytki wybrałaś niż my dla siebie;)

1_2ef9ca94cd29..jpg(Fiorito - Castorama)

...a co do ADHD u zwierzaków... no cóż - jaki pan taki kram:p:lol2:

A swoją drogą, jak tak dalej pójdzie, to drewniak jeszcze nie skończony będzie a już miejscówek braknie;).

No a co z wiernym psem sąsiada?

Yetuś ... miejscówek już nie ma ... mrówki próbują się wprowadzić ... nie mogę ich wyrzucić a cholernie liczebne som :mad:

A z tym kramem przeginasz. Ja nie czytam gazet zębami, nie kradnę butów, nie sikam na dywan, nie walczę z mopem, nie ryję nosem w kociej kuwecie i dużo jeszcze rzeczy nie robię ... a Kluska tak !

Ale temperament ogólnie to może ma i mój ... Teraz się wychowujemy ... ja ją ...a ona mnie :bash: ...trafił swój na swojego ...

Płytki są "fabrycznie brudne" nie popaprane ... i to jest super zmyłka ;)

Sure - jakby tak obok Kluski postawić małego jeżyka to faktycznie ogromny owczarek !

poczytałam - i dzieje się !!!!! dużo i dobrze i fajnie :) - poza zongami ale one wszędzie jak widać :(

Agunia - sorki ale zaraz po wylewkach kładliście te drewniane podłogi?

Jak to było - bo czytam z prędkością światła, ponieważ na nic nie mam czasu - chyba zła organizacja.:(

Bardzo piętne wybierasz te kafelki - inna sprawa, że ostatnio grają one w duszy ludziom , bo ja też zmierzam w te klimaty.

No i te oczy kluski - śliczne - będzie wiernym psem.