Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

Megana - samą kozą nie wydołam . Wiem. Będę sie elektrycznie posiłkować . Prąd mnie z torbami puści ...ale wyjścia nie będzie.

Muszę utrzymywać dodatnią temperaturę w domu choćby ze względu na wodę w rurach i gładzie.

Pocieszenie, że w domu jest ciepło po godzinie od napalenia. Ponad 20 stopni.

Zobaczymy co będzie jak mróz przylezie ...

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga ale gdzie masz się wypłakiwać i syfon dawać jak nie w komentach ;) Faktycznie nie wesoło to wygląda ale i to minie... słonko wyjdzie a z nim jakieś rozwiązanie przyjdzie :yes: tym bardziej że nie jesteś zielona w temacie

A piece akumulacyjne tyle prądu nie żrą, może gdzieś takiego uda Ci się nabyć są już poniżej 1000, choć nie wiem co taki ogrzeje

Kochaaaaana ! Nasza koza to cud wynalazek od Sipatki. Własnej roboty ! Szpetna jak cholera ...ale za maż nie idzie ino grzać ma !

A że cały szpaler mam gruzu drewnianego i to żywiczne ...na dodatek zaimpregnowane wiec w niczym tego nie spalę - to koza wypas ma konkretny

Na allegro widziałam takie super picobello za 173 chyba złote z cegiełkami szamotowymi ( pewnie ich tam za 12 szt ) do ogrzania 150 m .

Jak mi Sipatka odbierze to se zanabedę taką.

A skąd Ci przyszedł do głowy pomysł, że ja tę kozę Cię odbiorę:confused:?

MASZ JA AGUSIU NA DOŻYWOCIU. dbaj o kozulę, dokarmiaj i nie wyrzucaj na zimno ;)

Nie daj się Kargulom. Trzymaj się.

AgaJeżyk,

może ten kredyt zamienić na inny ( w innym banku) i dobrać kredytu?

Nie mów, że to niemożliwe,

Możliwe ...możliwe ... już to wałkuję ;)

Złozyłam już wniosek do jednego takiego ... i czekam ... czekanie mnie uszlachetnia ...

Meganka ...ja "stary" bankowiec jestem to nie marnuję czasu. Walczę z tym problemem od sierpnia

Witaj Aguś!

Dobremu zawsze wiatr w oczy!!!

Dawno nie zaglądałam, a tu taki klops :oops: Ciężki masz żywot z kargulami - ale sądy również mają z nimi kłopot :) może gdyby kargule poszli od razu se swoimi rewelacjami do adwokata, ten wlał by im odrobinę oliwy do głowy (tak było u nas po 3 latach walki).

Przeprawy z bankiem nie zazdroszczę - i bardzo się tego boję (jak pewnie wielu z nas).

Będziecie musieli o tatę zadbać!! Ależ masz skarb - tak się troszczy o Jeżyków domek!!! Może jakieś nagrzewnice olejowe, dmuchawy, albo coś, co nie będzie tak bardzo prądożerne - bo kłopot będzie jak prądu zabraknie :) A jakie są Izy doświadczenia z kozuchą w mrozy?? Może coś podpowie??

Niestety nic nie podpowiem bo kozulę używaliśmy tylko bardzo krótki czas. A potem to już mieliśmy kominek, który zresztą nijak się ma w prędkości podnoszenia temperatury w porównaniu do kozy u Jeżyków. Zupełnie inna technologia budowo-materiałowa to i inne nagrzewanie domu.

Grunt że ma co wrzucać, bo jakby jeszcze i tego nie było to bida że chochochoooo

boratom - Kargule mają adwokata ... i tu największy problem ... i jemu powinnam się do tyłka dobrać ... ale na razie muszę być ostrożna bo sobie narobię większego bałaganu ...

Koza jak dobrze nażarta to podejść do niej nie idzie ! A ciepło oddaje całym swym pokaźnym jestestwem ( a nie jest malutka ) więc grzeje jak głupia. Myślę, że gdyby przyszło mi przekoczować w ten sposób zimę to kominek nie dałby tyle ciepła. Chyba, że z DGP ...ale nie mamy. Myślałam o piecu akumulacyjnym ...ale co ja zrobię z nim później ?

Postaram sie odsprzedać ...

Na szczęście mam papu dla kozy pod dostatkiem. Gruzu drewnianiego cały szpaler pod płotem. Tato kubły z palet sklecał na prędce bo nie było gdzie tych odpadów gromadzić. A myślę, że jakby ją jakim brykietem podkarmić to potrzymałaby ciepło dłużej.

kuźwa :( przepraszam za brzydkie słowo - jak Wy to robicie, że macie czas na bycie .....w tym wirtualnym świecie.

Jestem jakaś ułomna czy tylko źle zorganizowana - ja na nic nie mam czasu....

Aga tyle się u Ciebie dzieje a ja w lesie....i torty - ode mnie - słodkie buziaki :yes:

i kargule...

czytając Twój dziennik - jakbym od nowa przeżywała to co u mnie...

Ja mam swoich za płotem... oni nawet takim wychodzeniem ( kiedy podjeżdża do mnie ciężarówka) i rozmową między sobą ze wskazywaniem mojego domu czy działki - działają na mnie jak płachta na byka.... ciągle nerwy...strach...obawa....

to jakaś głupawka z tą wstrzymaną budową garażu - tak? a co za tym idzie kotłowni.....

czy ci wszyscy mądrzy - nie myślą o tym, że w wyniku takich decyzji .....nawet czasowych - emocjonalnie buduje się Kargul...umacnia się przekonanie takich ludzi o słuszności swoich działań...a jednocześnie niszczy - dobytek innych.... wszystko to jest chore..

Ale trzeba wierzyć, że zwycięży rozsądek .....

I tego Wam życzę....

Aga przyszło mi do głowy, że Ty powinnaś złożyć odwołanie, argumentując prośbę - zniszczeniem i utratą mienia w wyniku niemożliwości ogrzania istniejącej już inwestycji.....z zapytaniem - kto wtedy będzie odpowiadał za wynikłe szkody?

Pewnie to zrobiłaś ale może trzeba na piśmie i wytłuszczonym drukiem.....

jestem jak - nikt - znowu z Tobą ....

Oooo u Anny też jak u mnie Kargule tuż za płotem...i te pokazywanie...znaczące ruchy głową...coś że mojemu psu łeb odrąbią (bo przecież na "panstwo" szczeka)...aa i granat będę miała w ogródku jak już będą mnie mieli wystarczająco dość...no cóż z taką klasą to już się człowiek rodzi:rotfl:...a i to wcale nie są"ciemne ludzie z wioski" , "z miasta przyszli ...ale dobijająco prymitywni...Także każdy swego Kargula chowa, więc uszy do góry Aguś, zdzierżysz to?

Wiecie co ... ? Z tego wszystkiego to ja mam jeden ...jedyny plus ... w tej mojej wojnie . Kargule mieszkają na tyle daleko, że nie muszę patrzeć na ich mordy i nie podglądają mnie bezczelnie. Kargulowa mi defilady na rowerze robi przed brama ...ale to sporadycznie ...i łeb odwraca ...bo ja sie gapię ...tak przekornie troszkę. Jak mi spojrzy w oczy to bezczelnie "dzień dobry" powiem i musi odpowiedzieć ...a tego nie lubi ...wiem !

Wiem, że już jej kultury nie nauczę ... ale dobrocią i spokojem też można do szału doprowadzić. A ja za wszelką cenę nie daję się wyprowadzić z równowagi i ona się tego chyba boi. Myśli, że jestem silna i opanowana. Jak robiła awanturę inspektorowi, którego mi nasłała zresztą, to wyrażała się o mnie " Pani Jeżykowo" ... nie inaczej ...znaczy jakiś pozorny respekt jeszcze ma ...

Oooo u Anny też jak u mnie Kargule tuż za płotem...i te pokazywanie...znaczące ruchy głową...coś że mojemu psu łeb odrąbią (bo przecież na "panstwo" szczeka)...aa i granat będę miała w ogródku jak już będą mnie mieli wystarczająco dość...no cóż z taką klasą to już się człowiek rodzi:rotfl:...a i to wcale nie są"ciemne ludzie z wioski" ' date=' "z miasta przyszli ...ale dobijająco prymitywni...Także każdy swego Kargula chowa, więc uszy do góry Aguś, zdzierżysz to?[/quote']

Trompe twoi sąsiedzi pewnie już nie mieli do kogo w mieście jadu sączyć bo omijali ich jak przysłowiowe śmierdzące gie to na wieś wyjechali tam jad sączyć, gady przebrzydłe.

A właściwie to BANDYCI.

Ania ja bym oszalała i uciekła gdyby mnie ktoś tak cały czas prześladował spojrzeniami, wytykał palcem, szeptał za plecami.... Potwierdza się to, że jesteś baardzo silną kobietą bez dwóch zdań!

Edytowane przez sipatka