Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

AGPka, nie wiem czy Saskji o tego przyjaznego chodziło;)

Bardziej o tego którego odstrasza się pieśnią:

Wg prosiaczka:

Zgiń, przepadnij hohoniu i nie kradnij miodu!

Uciekaj stąd poczwaro, bo Miś umrze z głodu!!!:D

Nie wiem czy on taki przyjazny, skoro żywi się grzybiarzami ;-)

Edytowane przez AGP

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie chodziło o prawdziwego hohonia, czyli słonia. Tego z Kubusia w wersji ksiażkowej, co na niego pułapkę wykopali i miś tam polazł i główka mu utknęła w garnczku z miodkiem, a prosiaczek myślał, że to słoń, bo dziwne dźwięki miś wydawał na dnie pułapki - więc prosiaczek, który chciał odważnie powiedziec "ho ho", żeby pokazac, ze wcale się nie boi, wpadł w panikę, i uciekł, i zamiast wołać "pomocy, ratunku, słoń!" zaczął wołać "pomocny strach, strachowy pom!" i tak dalej.

Jak nie wynika, wynika, ja na tym avatarku dorosłego psa przytulam :-))

A co do książek z dzieciństwa, to Kubusia miałam tak zaczytanego, że się zrobił przezroczysty jak firaneczka, i Muminki też, wszystkie części. I mogę nawet teraz czytać to z wielką frajdą, bo to jest literatura dziecięca, ale WIELKA. Polecam :-)

Poczytałam zaległości i takie wspomnienie z maleńkości mojej córci mi przyszło.

Czytałam jej Anię z Zielonego Wzgórza. Moja mała rudawa córeczka bardzo rozgadana słuchała i słuchała. Kiedy doszłyśmy do sceny gdzie Ania zachwyca się Doliną Kwitnących Wiśni i buzia jej się nie zamykała moja córcia przerwała mi - MAMO ONA TO WIĘCEJ MÓWI NIŻ JA !!!!!!