AgaJeżyk 25.11.2009 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Sure - ale to są wejściowe drzwi ... nie tarasowe No gdzieś ty je wpakowała Mają zaokrąglenia bo bal jest jakby zaokrąglony i jakoś tak kanciate mi nie pasują. Okna będą orzechowe więc drzwi też będą ciemne. Muszą być dwu skrzydłowe - bo taki jest otwór i muszą mieć jakieś doświetla bo tak sobie wymyśliłam już daaawno. Sloneczko - jedziemy nad morze? Bo coś widzę, że ty myślami już na wakacjach co? Pewnie też ci jesień dokuczyła... A z tymi drzwiami to nie wiem czy zauważyłaś ale ja baaardzo powoli ewoluuję Nie do pomyślenia były drewniane - juz oglądam tylko drewniane. Zdradziłam stokrotki - wiele mnie to kosztowało ale przyznam, że zmordowałam się i zrobiłam wizualizację. Wyszło koślawo a efekt był ...szkaradny...nawet nie wkleję. Teraz szukam czegos co musi mieć 130 cm (dwa skrzydła = małe i duże) i wszystkie tego typu są już nieco "strojne" bo wyszłaby pewnie drewniana płachta. Ale dajcie mi trochę czasu ...mój gust sie rozwija ...czuję to wyraźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 25.11.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam wszystkich. Dopiero wczoraj Aguś otworzył mi się Twój dziennik w całości (tak to już jest z netem komórkowym pod lasem ale co tam ). Cieszę się że z Twoim tatą wszystko w porządku, to są najważniejsze rzeczy na świecie. Wiem coś na ten temat, byłam kiedyś pielęgniarką i smutków wiele naoglądałam się w tym życiu, ale żeby nie robiło się za smutno to radości również. Co do drzwi to cudne wybrałaś, ale podzielę zdanie Słoneczka za strojne do naszych drewniaczków. Żeby poprawić Ci humor to moje drzwi niestety też niezbyt udane, ale jeden góral okazał się być mało terminowy i mało uczciwy i w ostatniej chwili wzięłam drzwi z firmy w której kupowałam okna. Ale przyjdzie dzień gdy wymienię sobie drzwi na takie cudne góralskie bo znajdę uczciwego górala . Nie uwierzysz jutro mam odwiedziny chłopaków z Goszczanowa mają robić balustrady na schodach na zewnątrz oraz balustrady z tyłu domku na tarasie i takie tam małe poprawki. Z poprawkami też nigdy nie ma u nich problemów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 25.11.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Sure - ale to są wejściowe drzwi ... nie tarasowe No gdzieś ty je wpakowała a czy ja mam zdjęcie wejścia, się pytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 25.11.2009 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Sure - ale to są wejściowe drzwi ... nie tarasowe No gdzieś ty je wpakowała a czy ja mam zdjęcie wejścia, się pytam? No jak nie masz ? Łocipiałaś ? Tych z przodka to jest chyba najwięcej na picasie i tu w dzienniku. Zara cosik znajdziemy. MagdalenaK -koniecznie pozdrów chłopaków! Ale się zdziwią ! Też muszę ich ściągnąć bo przesunęliśmy słup w salonie i trzeba go tym specjalnym cyrklem odrysować i spasować jeszcze raz. Jak możesz zdradź mi potem ile wykasowali za te balustradki. Pytań na razie do kupy nie zebrałam ...głowa zaprzątnięta trochę tatą (jeździmy na naświetlania codziennie - 100 km) a nie chcę cię zamordować duperelami. Napisz mi tylko - na początek - jakie legary daliście na strop i jak wogóle to u was wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 25.11.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Sure - ale to są wejściowe drzwi ... nie tarasowe No gdzieś ty je wpakowała a czy ja mam zdjęcie wejścia, się pytam? No jak nie masz ? Łocipiałaś ? Tych z przodka to jest chyba najwięcej na picasie i tu w dzienniku. Zara cosik znajdziemy. sorki, zapomnialam o picasie... (bo nie masz w stopce!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.11.2009 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Sloneczko - jedziemy nad morze? Bo coś widzę, że ty myślami już na wakacjach co? Pewnie też ci jesień dokuczyła... Prawdę gadasz, ale po drodze na parę dni, na Kaszuby do lasuuuu (by się chciało ) A co myślisz o tym? Stolbud Pruszyńskiego robi drewniane drzwi, swoje i wg pomysłu klienta: http://www.stolbudpruszynski.pl/produkty.php?s=001_2 Może jest gdzieś blisko Ciebie ich oddział, by złożyć im wizytę i pogadać? http://www.stolbudpruszynski.pl/index.php?s=oddzialy Drzwi wyglądają na solidne, tylko zmienić im kształt wypełnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solaris11 26.11.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 http://forum.dom.pl/files/thumbs/t_img_1536_453.jpg moim zdaniem fajny domekpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 26.11.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 http://forum.dom.pl/files/thumbs/t_img_1536_453.jpg moim zdaniem fajny domek pozdrawiam Oj bo uduszę ! solaris11 - jasne że fajny ! Promopack to była pierwsza firma z którą poważnie rozmawiałam na temat budowy domu i prawie miałam kosztorys. Znam te domy na pamięć i są cudne ...tylko przeważnie spieprzone ...delikatnie mówiąc. Podglądam dudika czy aby zawału nie dostaje chłop którego dnia bo firma miała takie potyczki, że włosy się na głowie jeżyły. Może już jest ok. Ja badałam rynek trzy lata temu ...może więcej. Już dzisiaj cię zapewnię, że ten dom - o ile zrobią tak jak ja znam ich robotę - to będzie zajefajne ciacho ! Byle kamera termowizyjna nie pokazała go w ...czerwonym świetle... Ale nic - podglądajmy i nie stresujmy się póki co. A dudika osztorcuję zaraz, że się chłop nie ujawnił z tymi schodami i podłogami. Przecież tu się czeka na takich co potrafią i zrobić i doradzić a on stronke www podkleił i ...co ? Nic... Nie wiadomo czy chciałby, żeby mu w dzienniku naglabać ... a może nie życzy sobie komentarzy i dla siebie pisze - trudno wyczaić. A na koniec - tu popatrz bo jest na co http://www.promopack.pl/ A tutaj masz muratorowy dziennik dudika w lepszej wersji ...zastanawiające ... http://www.szkielet.pl/forum/viewtopic.php?t=4221&highlight=promopack A tu kilka horrorków http://www.szkielet.pl/forum/viewtopic.php?t=1589&highlight=promopack http://www.szkielet.pl/forum/viewtopic.php?t=2079&highlight=promopack najbogatszy jest wątek Izy http://www.szkielet.pl/forum/viewtopic.php?t=2258&highlight=promopack I wystarczy Całkiem po cichu powiem tylko - a to moje komentarze - więc mogę , że nie chciałabym aby osoba dudika okazała się pracownikiem Promopacku ...bo takich rzeczy nie lubię A na koniec jeszcze - fajny ten twój domek ! Takiego "załamańca" jeszcze nie widziałam ale efekt jest super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 26.11.2009 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Sloneczko moje ! - znalazłam twojego stolbuda w Poznaniu ! Jeżdżę teraz z tatą codziennie na radioterapię ( zzzgroza) - i wykombinuję coś żeby jechac wcześniej i coś więcej podejrzeć bo stronka - wybacz - ubożuchna ...Wiem, że maja ceny gramotne i jakość ok więc ...czasu mam dużo do wiosny.Prześwietle wszystko co mi na pożarcie rzucicie hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 28.11.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Aga chłopaków pozdrowiłam jak nakazałaś . Oj cieszyli się!!! Balustrad niestety nie mam bo szef (czyt. Zbyszek) nie miał odpowiedniego drewna to znaczy bialutkiego, zdrowiutkiego. Ale tak czy siak przyjechali. Tu i tam co nieco naprawili. Życzę każdemu takich firm. Bez problemu, bez dyskusji i z zaangażowaniem. Ponoć wrócą do mnie z balustradami w styczniu. Wtedy balustrady pokażę i wszystko powiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 28.11.2009 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 I znowu zapomniałam, jak tylko małż wróci z pracy odpiszę dokładnie jak to było z tymi legarami . Na tym etapie mało mnie tu było bo ...hm bałam się po drabinie wchodzić. Teraz za to uprawnienia na "wysokości" mogę robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.11.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam z rana !! cos juz sie wyjasniło w sprawie drzwi?? byłas w Poznaniu w ich oddziale?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 28.11.2009 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam z rana !! cos juz sie wyjasniło w sprawie drzwi?? byłas w Poznaniu w ich oddziale?? Jeszcze nie. Na szczęście czasu mam dużo a wycieczek do Poznania jeszcze 27 do zaliczenia (zgroza). Planuję w tym tygodniu pobuszować. A w głowie to mam taki drzwiowy kocioł, że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.11.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam z rana !! cos juz sie wyjasniło w sprawie drzwi?? byłas w Poznaniu w ich oddziale?? Jeszcze nie. Na szczęście czasu mam dużo a wycieczek do Poznania jeszcze 27 do zaliczenia (zgroza). Planuję w tym tygodniu pobuszować. A w głowie to mam taki drzwiowy kocioł, że hej napewno cos ładnego uda Ci wybrać!!! ja tez miałam dylemat z wyborem drzwi wejściowych.... miałam kilka do wyboru.....i za cholere na poczatku nie wiedziałam, które wybrac wkońcu sie zdecydowałam, i jestem zadowolona !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 28.11.2009 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Kala - wybór to pikuś w porównaniu z buntem mojego chłopa !Nagle się ocknął, że ja na drewniane łakomie patrze i zastrajkował. że on tego malować nie będzie a jak się wypaczą to nie chce słyszeć marudzenia. Się wygodnictwo ujawniło nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.11.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Kala - wybór to pikuś w porównaniu z buntem mojego chłopa ! Nagle się ocknął, że ja na drewniane łakomie patrze i zastrajkował. że on tego malować nie będzie a jak się wypaczą to nie chce słyszeć marudzenia. Się wygodnictwo ujawniło nie ? do drewnianego domku pasuja TYLKO drewniane drzwi!!!!!!!! tak Mu powiedz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 28.11.2009 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Popracuję nad tym Jak znam życie na koniec usłyszę "i tak jest po twojemu" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 28.11.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Kala - wybór to pikuś w porównaniu z buntem mojego chłopa ! Nagle się ocknął, że ja na drewniane łakomie patrze i zastrajkował. że on tego malować nie będzie a jak się wypaczą to nie chce słyszeć marudzenia. Się wygodnictwo ujawniło nie ? do drewnianego domku pasuja TYLKO drewniane drzwi!!!!!!!! tak Mu powiedz!!!! a to jakie chce, plastikowe? bo jak metal, mogą być zimne.. podobno Gerdy przemarzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.11.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Popracuję nad tym Jak znam życie na koniec usłyszę "i tak jest po twojemu" ... ...no własnie do tego celu dążymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 28.11.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Kala - wybór to pikuś w porównaniu z buntem mojego chłopa ! Nagle się ocknął, że ja na drewniane łakomie patrze i zastrajkował. że on tego malować nie będzie a jak się wypaczą to nie chce słyszeć marudzenia. Się wygodnictwo ujawniło nie ? do drewnianego domku pasuja TYLKO drewniane drzwi!!!!!!!! tak Mu powiedz!!!! a to jakie chce, plastikowe? bo jak metal, mogą być zimne.. podobno Gerdy przemarzają? A myślisz, że on sie zastanawia z czego ?! Mają być "nie do malowania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts