Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co jak co ...ale na wojnę to zawsze ma kto ze mna wyruszyć.

Dzięki. Jutro wysyłam "elaborat" do debili. Zobacza kase jak świnia niebo. Na szczęście sami wymyslili nagrywanie rozmów telefonicznych ... tym razem klient na tym wygra. Wszystko co robiłam było pod dyktano konkretnych osób, których nazwiska znam. Trzymajcie kciuki ...

Słyszałem, że idziesz na wojnę z TPSA ... dlatego Ci pomogę ...

Niedługo przyjadą do Ciebie trzej doświadczeni Komendanci Polowi, zaprawieni w boju ... Pomogą Ci załatwić sprawę

Wysyłam zdjęcie, żebyś ich rozpoznała ...

http://republika.pl/blog_lt_204206/283062/tr/wolf-amirs2a.jpg

Hasło: Lubię Gwoździe!!!

Odzew: Ja też, ale tylko w pasie szahida!!!

Czeeeee

Nie został wam tam jaki granat w swiątecznym ubraniu ?

TP S.A. muszem rozp.......ć !!!!!

Karę mi naliczyli ...raptem 2.470 (słownie dwa tysiące czterysta ...reszta nie ważna )

Karguli nie zamordowałam ale tym razem to chyba sobię ulżę !

Nie przenieśli mi neostrady bo nie ma warunków wiec naliczyli karę za zerwanie umowy. a ja im debilom cały czas powtarzam, że mnie ta cholerna neostrada potrzebna jak franca ! No wszystkie niecenzuralne mam na ustach od trzech dni !

Aguś u nas było podobnie z Dialogiem, podobnie bo po ludzku do sprawy podchodzą i sami zaprosili z umowa sprzedaży mieszkania. Wypisaliśmy podnie o rozwiązanie umowy a oni sprawdzili, iż faktycznie nie da się przenieść usługi w inne miejsce i z przykrością zawiadomili iz muszą umowe rozwiązać.

Udaj sie do "tych miłych" ludzi. przedstaw dokument stwierdzjący zmiane miejsca zamieszkania i poproś o przeniesienie usługi. I tak im sie to nieuda ale będa musieli umowę rozwiązać "za porozumieniem stron"

...no chyba, że uznają, że zmiana miejsca zamieszkania jest równoznaczna z zerwaniem umowy z powodów, leżących po twojej stronie. Przecież to twoja wina, że się przeprowadziłaś:p

No ale wtedy masz jeszcze te argumenty z postów wyżej ;) :D

Słyszałem, że idziesz na wojnę z TPSA ... dlatego Ci pomogę ...

Niedługo przyjadą do Ciebie trzej doświadczeni Komendanci Polowi, zaprawieni w boju ... Pomogą Ci załatwić sprawę

Wysyłam zdjęcie, żebyś ich rozpoznała ...

http://republika.pl/blog_lt_204206/283062/tr/wolf-amirs2a.jpg

Hasło: Lubię Gwoździe!!!

Odzew: Ja też, ale tylko w pasie szahida!!!

A czy ci trzej sympatyczni panowie nie zawitaliby potem u mnie. Mam niewielką "potyczkę" z gminą o drogę :bash:

Że też nie mialam namiaru na tych panów, kiedy się z Enionem kopaliśmy...

Kurde, zaczynam się bać, że nam też jakąś karę naliczą. Wprawdzie umowy nie mieliśmy z Tepsą nigdy, ale tu też nie ma warunków przyłączenia, więc mogą uznać, że coś im jesteśmy winni...

Wiecie co kochani? Mam zagwozdkę ostatnio i może Wy potrafilibyście mi pomóc? Dużo Was tu to może kto jaki pomysł będzie miał?

Sprawa jest taka. Przy pozwoleniu na budowę były pewne warunki do wypełnienia. Jeden z nich dotyczły tego, że trzeba wybudować zjazd z drogi (droga powiatowa, choć decyzję wydawała gmina, się nie wyznaję na tych niuansach). Żeby to zrobić, trzeba było wydać sporo bo z 1500 na projekt zjazdu. No to sobie odpuściliśmy na dalszy czas. Do tego geodeta też nam podpowiedzial żebyśmy się nie śpieszyli, bo mają nawierzchnię robić (kto? kiedyt? ale zawsze to dobra perspektywa więc się mocno nie dopytywaliśmyy) to wtedy zrobią to nam z automatu.

Teraz dom odebrany, droga do tej pory nie robiona a zgoda na budowę się niedługo skończy. Czy ja się mogę przestać przejmować tym zjazdem skoro mam odbiór domu, czy jakiś nawiedzony mi przysoli karę w związku z czym powinnam się biegiem starać o gotówkę i robić ten zjazd?

Ratunku !!!!!! Brzuch mnie boli z nerwów.

Edytowane przez sipatka

Witam

Czytając dziennikowe przeciwności losu zastanawiałem się kiedy mnie dopadnie prawo Murphiego. I wykrakałem - miałem zaplanowaną budowę na czerwiec/lipiec , papiery i pozwolenia - zatwierdzone, wszystko dogadane, działka kupiona i uzbrojona, fundament powstanie za dwa tygodnie, ekipy podwykonawców zamówione. A przedwczoraj przyjeżdża główny wykonawca i lekkim tonem oświadcza, że drewno podrożało o 30 % a termin musi zostać przesunięty o 4 miesiące. Nie przepadam za takimi niespodziankami. Panu podziękowałem. Wysłałem S.O.S. do Goszczanowa i jest szansa , że jesienią chatka " się zrobi" :) Pzdr