Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Popatrz, to zupełnie jak ja... Tylko, że zdjęć pooglądać nie mogę i zostało mi tylko w pamięci mętne wrażenie, że ona kiedyś straśśśnie pyskata była. Ale teraz ją Pan Dyrektor z kolców wydepilował, uszy po sobie położyła i z ostrego jeża tupiącego nocami po deskach swojego drewniaka zrobiła się grzeczna urzędniczka w mientkich papuciach :p:rolleyes:

podobno jeże nie lubią hałasu :rolleyes:;)

http://emoty.blox.pl/resource/23_134_3.gif

to ja już metody zmieniam

http://emoty.blox.pl/resource/3_2_107.gif

ciekawe jak długo taka grzecna i cicha ta urzędniczka będzie ;)

a jakie to są mientkie papucie? bo nie wiem a chyba se trza sprawić :p

Edytowane przez KamaG

O matko jedyna :eek::eek:

Jak ja bym miała takiego szczura zobaczyć choćby i jako kapcie to już byście mnie nigdy w tym miejscu nie zobaczyli.

Ja się panicznie brzydzę szczurów - i absolutnie nie rozumiem jak można z nich maskotki robić (patrz IKEA).

A co do sadyszczenia się na kocie moim ukochanym to faktycznie - Yeti dał popisówę, jak się kota nie lubi. Biedny Maksik na sam dźwięk słowa Yeti chowa się pod kanapę ;)

POMOCY AGUŚ!!!

sąsiad, który stwierdził, że ptaki mu zasrywają (sorki za określenie) rynny dzisiaj zlikwidował gniazdo spod dachówki...

okazało się, że dwa wróble wyfrunęły a jeden-biedactwo jeszcze z dupką nieopieżoną trafił do mnie na zasadzie:chcesz to weź, bo jak nie to go muszę wyrzucić-masakra....tak się zryczałam, na szczęście mam klatkę po kanarku....

poradź kochana co mam z nim teraz robić? biedactwo jest całe opierzone oprócz pupci, zaczepił się klatki, daliśmy sianko-trawkę od królika a córcia połowę klatki nakryła materiałem, aby cieplej i ciemniej miał...

czym to biedactwo nakarmić?napoić?

mam nadzieję, że dzisiejszy stres przeżyje, bo zamiast mieć spokojna noc ok,. 20 został wyrzucony z gniazda.............płakać tylko mi się chcę ,aptrzeć na takich debili-bez serca!!!

POŻYWIENIE WRÓBLI:

Owady i ich larwy, nasiona.

dawaj pęsetką jakiego małego robala... tylko jak go złapiesz? może coś w sklepie dla wędkarzy, tam pełno takich białych i innych przyjemniaczków ;)

Skoro tylko dupka nie opierzona to już nie tak najmniejszy

a czy ja mogę się podpiąć z zapytaniem? zamieszkały z nami szpaki - 2 gniazda, niestety niefortunnie wybrały miejsce pomiędzy murem a pokryciem dachu z z3ewnątrz ich nie widać, w każdym razie żeby zrobić podprzybitkę musiałabym je "zamurować", więc zaczekałabym może aż się wyprowadzą tylko nie wiem kiedy to będzie. A jak już się wyprowadzą to tak całkiem? bo muszę raczej to gniazdo stamtąd wydłubać tylko jeszcze nie wiem jak, kurcze jakby nie mogły zamieszkać na zewnątrz na belkach

ja mam z 5 gniazd szpaków i kilka wróbli i własnie dlatego ,ze nie mam podbitki....niestety z podbitką trzeba czekać do VIII, bo ptaki cały czas wracają

dzieciaczki były u weterynarza i ten stwiedził, ze napewno go matka szuka i kazał na najwyższym daszku położyc go w kartonie....po chwili zleciało sie z 6 wróbli, ktore zaczęły go dokarmiać......

jednak raz juz wypadł w iglaki, jednak córa spowrotem go wsadziła...boje się tylko o koty, bo ja swoje zamknęłam w domu, ale niestety jeszcze sporo jest ich u sasiadki.....

Gosiek33-bardzo dziękuję za radę!!!:rolleyes: