Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

niestety wróbelek wrócił po dosłownie dwukrotnym maratonie poszukiwawczym wśród iglaków, bo kkazało się, że niestety bidula nie umie nic fruwać...co spróbował to spadał a kotów naokoło full....

napojony szczykawką a potem na zmianę pożywiony ugotowanym ziemniakiem i białkiem z gotowanego jaja mam nadzieję, że dotrwa do jutra i jeszcze dłuzej aż zacznie latać......

dżdżownica mu nie smakowała...mimo użycia pęsety nie dał jej rady....a na sąsiada patrzeć nie mogę-szczerze!!!

Akuś ... psia mać ...nie zazdraszczam. Matkowanie pisklakowi ...często kończy się porażką. Ale mam nadzieję, że ci się uda. Wróble to małe, wytrwałe i waleczne ptaszki. Jeśli dziobek ma już ciemny a żółty w koncikach - ma duże szanase. Szkoda, że nie możesz go umieścić w bezpiecznym podełku - gdzieś wysoko na drzewie. Mama na pewno poznałaby go po wrzasku i dokarmiła sama. Nigdy nie dokarmiałam takiego malucha...może faktycznie te rarytasy ze sklepu zoologicznego by wciągał. Kup mu jakie glizdy - byle żywe i testuj. Jajo na pewno jest ok. Małe kurczaczki też jajo wciągają.

Hmmm ciągle nie masz podbitki powiadasz ? Nie denerwuj się ...ale wiedziałam, że tak będzie ... ty moja "ptasia mamo" ! :rolleyes:

Kama - ty wiesz, że nie bedziesz miała podbitki w tym roku nie ? Butów za chwilę też ! :lol2:

Na pocieszenie - szpaki pieknie śpiewają nie ?

A reszta dokuczliwych znęcaczy niech mi lepiej pomoże wynorać klienta na 700 tys kredyciku obrotowego bo mi umowy nie przedłużą ... a do końca maja mam czas ... padam na pysk ... Papcie to se sami załóżcie ...ja to tramki z dopalaczami teraz noszę. I TO NIE ZE SZCZURÓW !

No dooobra ... nie bede sie darła ...sama hałasu nie lubię ... płochliwa jezdem ... z natury ;)

Jutro przekopię Sipatkowe komenty. Muszę sprawdzić co Yeti bandyta kotu uczynił.

Jeszcze cuś.

6.05.2011 WYGRALIŚMY APELACJĘ !!!!!

Czy ktoś może mi powiedzeć jak można jeszcze człowiekowi zaszkodzić ... ?

O Kargulach myślę oczywiście. Zastanawiam się co teraz wytoczą ...

Edytowane przez AgaJeżyk

http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a035.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a115.gif

klatkę wystawiłam z małym na balkon a przed wyjściem do pracy podpatrzyłam, ze rodzice przylecieli do malucha żarełkiem w pyskach....

niestety z kartonem porażka, bo bidula z dachu ciągle spadał...wczoraj 2 razy dzieciaki przeskakiwały przez płot do sąsiada i go szukały a naprawde niełatwo go znaleźć jak się zaszył w tuji....

klatki umie się uczepic, to moze niedlugo zacznie latać....kurcze ile mnie to kosztuje nerwów i tak jak piszesz ma on juz w kącikach tylko zółte...

Jutro przekopię Sipatkowe komenty. Muszę sprawdzić co Yeti bandyta kotu uczynił.

Jeszcze cuś.

Czy ktoś może mi powiedzeć jak można jeszcze człowiekowi zaszkodzić ... ?

O Kargulach myślę oczywiście. Zastanawiam się co teraz wytoczą ...

Nic kotu nie robiłem - to pomówienia!

...a czy to moja wina, że on taki wielki łeb ma, że między butelkami się przecisnąć nie potrafił?

A Kargule to teraz już tylko pianę z pysków toczyć mogą.

...chociaż... jaszcze prezydent i Sztrasburg im chyba został :rolleyes:

Dzięki ! dzięki ... zaraz nam lepiej na duszy.

My z Jeżem teraz trawę siejemy i "kamieniołomy" mamy ...

Zwozimy kamienie od rolników z pól i wkoło domu jakis porządek musimy zrobić bo mnie ta "kuweta" wykończy. Jak okiem sięgnąć ...piaski. Tylko kot jest szczęśliwy bo rąbie gdzie popadnie i wszędzie da się to zadrapać łapką ...zgroza.

Eeee, nie wiem... dlaczego są te durne krzyżyki.

Było takie fajne hura! na obrazkach...

Jeżowa, Ty zdjęcia jakieś byś pokazała, a nie o braku czasu ciągle.

JA to dopiero nie mam czasu. ;)