Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

przyszłam na kominy-

a trochę poważniej - jeżeli mogę wyrazić swoją opinię??? :oops:

Nie odrzucałabym tak w czambuł pomysłu zagospodarowania działki przez pana....

według mnie on ma ogromny potencjał ( ten szkic- oczywiście) i dobre założenia.

To bardzo cenne kiedy na takich działkach jak nasze można suchą nogą przejść przez działkę do domu - z prawej strony dlaczego nie możecie tego garażu????

ale jeżeli nie możecie - zostaje śliczne miejsce na uroczysko - styl wybierzesz sama lub z pomocą - latem piękne miejsce na pierwszy spoczynek gości - zimą dzięki iglakom - ładne miejsce dla oka. Gość - bo Ty i tak już kochasz to wszystko, wchodząc na działkę odwróci wzrok w stronę tego miejsca, gdzie może stać albo altanka obsadzona przecudnie albo stół i siedziska z drewna, gdzie będzie rosła choinka specjalnie posadzona dla lampek nakładanych w okolicy Świąt BN

Za domem grillowanie, większe letnie przyjątka. Przed domem - właśnie takie urocze miejsce. Tak urządzone zieleniną że nie widoczne z drogi....ale duże, wiesz takie zapraszające z rozmachem jeżeli chodzi o rośliny otwarte w stronę domu ...nikt wchodząc na tak urządzoną działkę nie zauważy Waszego garażu albo nie poświęci mu uwagi....

Przepraszam Aga - za tyle bleblania - oczywiście możesz mieć lepszy pomysł ale ten nie jest zły, poza tym że można odrobinę popracować nad ścieżką, tylko odrobinę ... wiesz ! kiedy się denerwuję to dużo gadam.... a ja już teraz ciągle się denerwuję... :oops:

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

An.i - wyrażaj swoje opinie i to bardzo :wink: Pewnie, że czas sam pewnie przyniesie rozwiązania , ale bywa, że człowiek nie wpadnie na prostego pomysła ...a ktos podpowie.

Do kominów wracając. Ja za Plewe zapłaciłam 3.700 - dwie sztuki. Jeden jest do kominka z wkładem ceramicznym ( 8 m) + cztery ciągi wentylacyjne. Drugi to sama wentylacja - trzy ciągi (troszkę niższy - nie pamiętam dokładnie) ...ale do pieca w kotłowni to pewnie schiedel pójdzie. Już nie będzie taki drogi bo "niższy".

Możesz zadzwonić do Poznania ( 61 662-27-45) i dopytać o wycenę. Ja kontaktowałam się też drogą mailową [email protected].

Doradził mi ktoś znajomy - używa i jest zadowolony. Zobaczymy ...

Ponoć mają dożywotnią gwarancję.

:) 2 sztuki za 3700 - to już dobrze, bo ja też potrzebuję 2 sztuki - chyba? oba 8 metrowe - jeszcze muszę sprawdzić i z przewodami wentylacyjnymi. Biorę się za to, bo budowa stanęła więc mam trochę więcej czasu.

dzięki Aga :lol:

Jeszcze tylko pytanie czy kupowaliście je w tym roku?

bo może to tak podrożało przez rok :evil: ale i tak nie stać mnie na takie po 4500 za sztukę - więc będę szukała dalej

http://img682.imageshack.us/img682/3796/podbitka.th.jpg

Jeżyku mój przybliżam Ci moją podbitkę. chwilkę się nie odzywałam bo nie uwierzysz szlifuję ręcznie bale w środku domu, ot tak przed świętami. Nie powiem czym tam można usiąść takie są gładziutkie. Wprawdzie w zeszłym roku przed przeprowadzką czyściliśmy i malowaliśmy pierwszy raz, ale teraz jak bale pięknie wyschły to zeszlifowałam je i maluję 3v3 bezbarwnym. Piękny kolor wyszedł (miodowy). Jak już wszystko wysprzątam to zrobię zdjęcia i prześlę.

http://img682.imageshack.us/img682/3796/podbitka.th.jpg

Jeżyku mój przybliżam Ci moją podbitkę. chwilkę się nie odzywałam bo nie uwierzysz szlifuję ręcznie bale w środku domu, ot tak przed świętami. Nie powiem czym tam można usiąść takie są gładziutkie. Wprawdzie w zeszłym roku przed przeprowadzką czyściliśmy i malowaliśmy pierwszy raz, ale teraz jak bale pięknie wyschły to zeszlifowałam je i maluję 3v3 bezbarwnym. Piękny kolor wyszedł (miodowy). Jak już wszystko wysprzątam to zrobię zdjęcia i prześlę.

Wow ! Czy szlifuję tzn. że "dorwałaś" się do tej roboty sama ?!

Zwariowana kobieta :lol:

Ja wkleję ,specjalnie dla ciebie moje zmartwienie - podbitke, U mnie to wygląda inaczej bo nie mam ścianek szczytowych z bala (z płytyt OSB). Jak możesz daj fotki z podbitki nad wejściem do domku(ganek). Zbyszek mówił, że costam docieplaliscie ...prawda ?

(Oczywiście znowu zapomniałam dodać), czytałam u Ciebie na temat ogrzewania, my mamy piec z podajnikiem tłokowym na ekogroszek (oczywiście w piwnicy gdzie ja najgłośniej krzyczałam że piwnicy niet). Zeszłej zimy palilismy w nim około dwóch miesięcy bo .... było w domu za gorąco, temperatura chwilami to 27 stopni :o . Potem paliliśmy zwykle w kominku który nie ma żadnych rozprowadzeń. Było naprawdę ciepło. Efekt spalilismy coś około 200 kg ekogroszku i drewna za 700zł. Latem mąż rozpalał na ciepłą wodę raz na trzy dni, baniak mamy duży więc juz tak trzeciego dnia palił i zawsze woda była ciepła. Teraz od dwóch dni znowu przeprosiliśmy się z piecem i uruchomiliśmy go. W domu cieplutko milutko i palimy zeszłorocznym groszkiem :wink: