Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

A możesz jakieś szczegóły napisać, Jamlesik - jak Ty je tym pomidorom zapodajesz...? :o

nie mój pomysł, więc zajrzyjcie tu

żurek jest potrzebny do produkcji mleczanu wapnia (żurek + kreda malarska)

mikstura chroni przed zarazą a ja zainteresowanym mogę zdradzić szczegóły na priva

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lesiu ... zasiałeś ziarno niepokoju i ciekawości w moim ogródku.

Pomodorki w ubiegłym roku rosły pięknie ... i wylądowały na kompoście w bardzo krótkim czasie.

W bólach poszukiwań informacji w necie doszłam, że brakowało im wapnia ( u mnie ziemia kwaśna jak ten mój żurek )

W tym roku dostały pod nogi skorupki od jajek ... i jeszcze się trzymają ( odpukać - doskonale )

Za to na kompoście !!!! Mam gąszcz zeszłorocznych samosiejek. Rosną sobie dziarsko a mnie szkoda wysiedlić to towarzystwo.

Oczywiście warunki mają lepsze bo dosypujemy tam przekompostowane ... kartongipsy :rolleyes:

ZDECYDOWANIE POPROSZĘ TAJEMNY PRZEPIS NA ŻURKOWĄ ODŻYWKĘ DLA POMODORKÓW :)

A potem nauczysz mnie jeszcze raz wklejać fotki ... bo mi się znowu zapomniało ;)

Pokażę ci pomidory ... na kompostowniku ...

ZDECYDOWANIE POPROSZĘ TAJEMNY PRZEPIS NA ŻURKOWĄ ODŻYWKĘ DLA POMODORKÓW :)

A potem nauczysz mnie jeszcze raz wklejać fotki ... bo mi się znowu zapomniało ;)

Pokażę ci pomidory ... na kompostowniku ...

klikasz ikonkę dodaj zdjęcie ..... chyba drzewko w kwadracie w środkowym pasku odpowiedzi, za globusami

otworzy się okienko dodaj zdjęcie i wybierasz czy z komputera czy z url i dodaj zdjęcie,

potem jak dwa razy klikniesz na zdjęcie to otworzy się okienko z rozmiarami fotek i wybierasz jakie chcesz

wkleić i zatwierdź odpowiedź żebym widział ten kompostownik.

PS. też mam najfajniejsze pomidory na kompoście

przepis wyślę ...... gołębiem ;)

Dam dam Lesiu ... ino Jeż wrócił na łono rodziny to się chłopem zaopiekować muszę :rolleyes:

W delegacji pracuje ... rozumiesz ;)

Jak już umiem to jutro - obiecuję - wkleję to moje wsiowo-sielskie obejście. Wsiowe kwiatki ... i stwory wszystkie ... 6 sztuk :rolleyes:

Lesiu - info od gołębia mam. Jeżyk zachwycony babcinymi przepisami.Żur kisić potrafię - a my raczej nastawienie baaaardzo naturalistyczne mamy. W zgodzie z naturą żyjemy - co czasem i niespodzianki przynosi ... nie ukrywam :rolleyes: Ale

Randapami ziemi nie poimy ...( nie trzeba )

odsiedzin dostaniecie ...... tylko jeżykówka pomoże ;)

Neeeee ... żubrówka jest :rolleyes:

Wklejem cuś zatem. A żem staroświecka zaspokoję najsamprzód niewiasty ( Arctiki życzenie ofkors ... siur ;) )

Od kociambrów zaczniem.

Moje dziewczynki . Z lewej Tajga - z prawej Gwiazdka ( córcia ) ... jak na załączonym obrazku - kochają się :)

DSC_9182.jpg

DSC_9211 (2).jpg

Gwiazdka przyłapana dzisiaj na piciu wody z kuwety :

DSC_9762.jpg

cdn

DSC_9766.jpg