Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

Warzywnik z moimi wzlotami i upadkami ( taka ze mnie ogrodniczka jak dziewica orleańska po przemarszu wojska ... ale się staram :) )

Pojadłam w tym roku z tego ogródka aż mi zajady zniknęły ( się wyjałowiłam troszku z braku witamin ). Wszystko wypędzone ... na gnojówce z pokrzyw

DSC_9741 (2).jpg

I kawałek kwiatowego kącika przed warzywnikiem ... ino z inszej strony :

DSC_9518.jpg

... i dosyć ... bo teraz to mam faktycznie odsiedziny ;) ...

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Neeeee ... żubrówka jest :rolleyes:

ale tylko ze sokiem-jabcokiem poproszę:p

chmmm... za rano trochę bo mi smaka narobiłaś:oops:

Zwierzyniec bosssssssski... a te kociambry to takie jaśniutkie som??? moje też pręguska ale ciemniejsza.... i na takim lwim kolorze, nie srebrna:p

a bruk faktycznie ja krew z nosa... rok temu (i trochę) się chwaliłaś, że brukujesz:D

Jeżowa - PIĘKNIE masz!!!

Piękny duży teren, o urodzie domu z bali to nawet mówić nie trzeba, a w ogrodzie widać spoooro włożonej pracy, fajne plecione igrodzenia, wiejski charakter, a kwiaty przy chodniczku wyglądają wspaniale - gratuluję!!!

Zwierzyniec - Kama śliczna i tak słodko siada, po szczeniacku... ;) :D

jakbyś chciała zamienić na odklęczyny to zapraszam do mnie na plewienie

też bym chciał mieć taki porządek na grządkach :oops:

a te pory to ze sklepu wsadziłaś przed zdjęciami :rolleyes:;)

Od końca polete ( zaś po kolei ) - POR JEST MÓJ :yes:... porządek też

Mam w tym roku inwazje chwastnicy więc się straśnie zawzięłam - mogłabym o niej książkę napisać.

Stąd ten trawnik biegiem zakładamy ... a miało być na wiosnę po kolejnym przekopaniu z kompostem.

Lesiu ... ziemia u mnie jak miejscami widać ... popiół ( leśna kurzawka ). Woda po niej spływa jak po mące ... masakra.

Trzeba pracy i czasu żeby do używalności doprowadzić bo wymiana odpada. za dużo kasy i bałaganu ... wolę cierpliwie :)

Arctica - jasne że z jabcokiem była :cool:

Kociambry to mam w kolorze Whiskas :D ( jak ten z reklamy). Bruk mnie wykończył ... odpuściłam na chwilę i zajęłam się tą częścią, która jest DLA MNIE ... znaczy od tarasu. Dla ludzi ... od ulicy może poczekać :D ( na gramotniejsze kamienie na przykład )

Depsia - dziękuję ... Takie słowa ... od ciebie ... prawdziwy komplement !

Gosiek - jeżyna bezkolcowa jest ! Żyje ! Raz ją Jeż wyrwał i wywalił za ogrodzenie ( zapomniałam powiedzieć i za chwasta ja potraktował ). Potem ją dwa razy Kamila wyrwała i przewlokła po podwórku ... ale nie dała się. Wsadziałam trzeci raz i żyje !

Drzewka owocowe mamy za ogrodzeniem i tam będą porzeczki i agrest. Taki mini sad chcemy zrobić ... jak sarenki pozwolą;)

Łosica z długostopym już knują jak mnie oskubać ! Nie będzie depilowania ! Futro na zimę zagęścić trza !

A pchły gdzie się podzieją ? Każdy prawdziwy Jeż zapchlony być musi. Na wydepilowanym pchły sobie zęby powybijają :yes:

Do roboty się trza zabrać ... po gościach ogarnąć bo inwazję miałam

Aaaa . prośba.

Pomysła szukam na natkę pietruszki.

Taką mam piękną w tym roku ... co tu zrobić żeby ją uchomikować ?

Zamrozić ? Myślałam porobić takie paczuszki : pietruszka, seler i lubczyk i ... zamrozić. Listki dużo wody nie maja to się kapieć nie powinien zrobić ...

Na razie wcinam liście jak królik ( uwielbiam ) ... ale co dalej ?