DPS 13.09.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 He, he... Nie podlewaj, jeśli padało, to nie ma powodu. Wyrosną na wiosnę, śliczne i kwitnące! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 13.09.2013 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 He, he... No i ośmiała mnie Idę w marchewkę ( kopać znaczy ... bo fajnie wyłazi jak tak mokro ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.09.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 ...ale te tulipany to pierwszy raz sadze ( się nie śmiać proszę ) ooo, to raz więcej niż ja jabym nie podlewał, właśnie leje i burza była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.09.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 No i ośmiała mnie Idę w marchewkę ( kopać znaczy ... bo fajnie wyłazi jak tak mokro ) Na drugi raz pamiętaj, że warzywa wykopuje się, jak jest sucho, bo jak kopiesz takie mokre, to potem będą łatwo gniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 13.09.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 No taaaaak ...ale ja ją będę mrooooozić - nie kopcować. Połowę wydłubałam, wymoczyłam ... i teraz mi się płakać chce bo trza by poczyścić Się w tym roku zawzięła to dwa razy więcej jak w ubiegłym urosło... Jak by tu dla saren uchomikować ? ... Pewnie kopcować coooo ? Ale jak kopcować ... to mokra Ogrodniczka ze mnie jak dziewica orleańska po przemarszu wojska ... Lesiu ... poooosadź tulipanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.09.2013 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Musiałabyś ją kilka dni przetrzymać gdzieś (my zwykle w stodole) taką rozrzuconą, żeby przeschła, a potem zakopcować, wtedy nie zgnije. A z tym czyszczeniem... Muszę też kiedyś wypróbować stary sposób producentów rolnych na mycie marchwi i temu podobnych warzyw. Bierze się czystą betoniarkę, wwala się warzywa z wodą do bębna i się włącza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.09.2013 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 DPS to dla dużych ilości pewno się opłaca - kiedyś na Polnej (kultowy bazar w stolicy) babki wrzucały młode ziemniaki i inne warzywa do wiadra z wodą i brały do ręki miotłę brzozową i tak ,,ubijały" towar aż się oczyścił - potem sprzedawały obrane młode ziemniaki czystą marchew, pietruszkę, buraki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.09.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Ja też całkiem poważnie, że kiedyś muszę spróbować, bo przecież to naprawdę sprytny sposób z tą czystą betoniarką. Byle czysta była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 14.09.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Obieranie w betoniarce to by trza wojsku sprzedać ! Jeż powiada, że to najgorsza pokuta dla niego była ... ale z czasem to takiej wprawy nabrał, że hej ! Ino, że ziemniaki kwadratowe były Wydziwiał Jamles na moimi porami ... i robaki zeżarły ! A zimowa była i miała jeszcze pomieszkać w ziemi. Co za morda niewyparzona por pogryzła ... toż to w jęzor pali ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 14.09.2013 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 A stodoły nie mam ... kotłownię owszem.Ja wychodzę z niej jak podróbka soulowej wokalistki ( gęba czarna ... głos też ) ... a marchewka czarna to głupio wygląda jednak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.09.2013 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Wszystko jedno gdzie, byle przeschła, bo inaczej będzie gniła. Co zeżarło pora nie wiem - może jakaś chodząca zemsta Kargula??? Musiały dobre być te pory, skoro nawet z marchewką u szkodnika wygrały. A z tej kotłowni to wychodzisz śpiewajęcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.09.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 ... a marchewka czarna to głupio wygląda jednak ... Przesądy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 15.09.2013 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Przesądy... Ooooooj nie wiem czy nie dostaniesz w prezencie od Jeżów Książki Kucharskiej ... bo marchewkę najwyraźniej przypaliłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.09.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Ooooooj nie wiem czy nie dostaniesz w prezencie od Jeżów Książki Kucharskiej ... bo marchewkę najwyraźniej przypaliłaś No paczpani.... w życiu bym na to nie wpadła, że ona wew inszym kolorku winna być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 16.09.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Wydziwiał Jamles na moimi porami ... i robaki zeżarły ! jo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 dobra zapisze się to w automacie doda się do ulubionych. witanko wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 20.09.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 O ! Witanko też U mnie wszyscy o tej porze śpiom ... ino ja nie ( bo licho nie śpi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 to już jesteśmy liche dwie, u mnie tez już wszyscy spia:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 20.09.2013 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Wcale nie jestem licha !Zaraz sobie kawusię czasnę ( uczę się troszkę ) i siedzę bodaj do rana ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 to lepiej jakiej aroniowki a nie kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts