TAR 09.01.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Baby wyposzczone o szedełku rozmawiają - no o co ci chodzi ? teraz na TO mowia szydelko? alem zacofana wieska:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 No pewnie, że wyjechany, traktorem na pole! Orać postanowił teraz... "Bo się da". Ech, życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.01.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Da się da... ale zakaz przecie... unijny!!! niech kto podkabluje to Wam dopłaty zabioro, o! Jeżysio kochanieńka... ja tam chłopa mam non stop, w dzień i w nocy... to co może mi być w głowie??? tylko szydełko;) a sama żeś prześcieradło do rżnięcia przeznaczyła bo spadywuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Arctisia - jaki zakaz, na miłość boską? Orania?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.01.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Zakazane jest oranie szydełkiem czy może jednak rżnięcie prześcieradła traktorem, bo ja się lekko zgubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.01.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Qrna od listopada (nie wiem czy pierwszego czy ostatniego) do (chyba???) początku marca nie można nic z ziemią robić, orać też ja tego nie wymyśliłam... sąsiada braciszka mojego podkablowali za orkę właśnie i dym miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.01.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Qrna od listopada (nie wiem czy pierwszego czy ostatniego) do (chyba???) początku marca nie można nic z ziemią robić, orać też ja tego nie wymyśliłam... sąsiada braciszka mojego podkablowali za orkę właśnie i dym miał nie doczytałem do końca, ale coś tam pisze np o adwencie http://teatrnn.pl/leksykon/node/3139/etnografia_lubelszczyzny_%E2%80%93_ludowe_wierzenia_o_ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.01.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 ale mnie nie o zabobon chodzi ino o prawny zakaz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 10.01.2014 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Z tym oraniem to mnie zaskoczyłyście. U mnie traktory jakieś rodeo mają. Co chwila gdzieś ziemię wywracają na lewą stronę ... a tu zakaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 10.01.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Nie słyszałam nigdy o zakazie orania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.01.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Prawdę powiedziawszy, też nigdy o tym nie słyszelim! Muszę Sołtysowi kazać sprawdzić dokładnie, przecie to byłby kolejny przypadek z serii : nikt tego nie wymyślił, ale unia dała radę i wymyśliła! OMG, w jakim świecie my żyjemy, no naprawdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.01.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Niech sprawdzi... ja wiem, że dzwonią, ale w którym kościele to:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 10.01.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Niech sprawdzi... ja wiem, że dzwonią, ale w którym kościele to:no: Byle za bardzo nie hałasowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.01.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Rzuciłam wujkowi Google hasło: "unijny zakaz orania ziemi" i ... niczego nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.01.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Ha! Sołtys świadom i wyedukowany się okazał. Pytam, czy wie. No to on wzrusza ramionami i mówi: "No pewnie, że jest taki zakaz, ale co z tego?" No to ja mu, że brat miał kłopoty, bo sąsiedzi donieśli. No to on głową pokręcił nad ludzką podłością i... wsiadł do traktora... Odstawić go na miejsce. Bo już skończył orać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 11.01.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 A dlaczego nie wolno orać ziemi zimą, jak ziemia jest miękka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.01.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kolejne z długiej listy unijnych idiotyzmów kochana, półka z napisem : "Krzywizna bananów, prostota ogórków, ślimaki to owoce morza"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.01.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Znaczy Sołtys też wie, że dzwonią... Niech sprawdzi... ja wiem, że dzwonią, ale w którym kościele to:no: Byle za bardzo nie hałasowali Właśnie hałasują!!! Codziennie o 6 (!!!) rano dzwonią... budzą... w niedziele dodatkowe budzenie o 8.30 i dla wytrwałych o 10.30:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.01.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Oj, to współczuję. Za młodu pojechałam byłam do Stambułu, miałam hotel w centrum, bardzo blisko Hagia Sofia i wielu meczetów. O 5 rano rozległy się wrzaski muezina, który wrzaskliwie zawodził z minaretu do swoich!!! Myślałam, że jasny trag na miejscu mnie szlafi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.01.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Właśnie hałasują!!! Codziennie o 6 (!!!) rano dzwonią... budzą... w niedziele dodatkowe budzenie o 8.30 i dla wytrwałych o 10.30:sick: Chyba by mnie szlag trafił albo bym się musiała wyprowadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts