Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

Ja marzyłam o wykupieniu ziemi za naszą działką ale sąsiad rzucił niedostępną cenę.

W tym roku wykupiła go razem z jego chałupą sąsiadka z naprzeciwka.

Wygoliła wszystko, bo ona lubi wszystko widzieć i teraz mamy taką goliznę, że na biegu będę byle brabanty sadziła byleby tylko się zasłonić....:yes:

Najgorsze jest, że planuje te nieużytki za naszą działką kukurydzą obsadzić. To będziemy mieć widoki nie powiem :(

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na pewno macie rację, ale ja jeszcze nie wiem co moja sąsiadka-koleżanka wymyśli.

Na terenie od strony południowej naszej działki miała pomysł na sadzenie klonów. Baardzo fajnie. Nie dość że klejąco to jeszcze będzie sam cień u nas. Mam nadzieję, że jej przejdzie.

Ale fakt, kłótliwy i złośliwy sąsiad gorszy od zarazy. :yes:

Kukurydzę to wspieraj, ile siły, jeszcze i sama może potem skorzystasz, dostaniesz kilka kolbek. :D

Gorzej z klonami...

A ona wie, że klony są po kilku latach dośc ekspansywne i rozłażą się po kolicy jak perz???

I wie, ile liści będzie musiała grabić i płacić za ich wywóz???

Może warto jej uświadomić...

No Sołtys też mówi, że nie wolno orać.

Ale twierdzi, że to głupie.

I robi swoje...

tylko gdzie znaleźć paragraf :rolleyes:

znalazłem jeszcze, że nie zaleca się zimowej orki ze względu

na erozję gleby ( wypłukiwanie i wywiewanie), ale to jak z zimowymi

oponami, lepiej mieć, ale nie koniecznie ..... własny wybór

to ja tyle w temacie, czekam na paragraf mnie nie dotyczący .....

nie mam pługa ani nawet traktora :lol2:

Postanowiłam się tym nie zamartwiać.

U nas na wsi, to ogniska i palenie na porządku dziennym.

Nawet taki dzień w roku mają, co niby wtedy wszystko i wszyscy mogą palić.

Nawet wyobraźni nie macie, jak wtedy wygląda okolica.

Bo przecież i stare oponki i inne "ciekawe" rzeczy idą z dymem.

Siwy dym a nawet czarny jak smoła !!!

Ale się mię wontek rozgadał no noooo

I to jak mądrze ! Czuję się wyalienowana :D

Co do orania znam tylko zasadę zaorania człowieka ( małom nie doznała na własnej skórze )

Palenie to mi najlepiej idzie ( tak ja Brazie ) ... papierosków :yes:

Zaś co do klonów ... jezdem w szoku ... bo żem se działkę jaworami namiętnie obsadziła ... znaczy liścienny sajgon mię czeka ???

aaa mialam Ci dac info nt. odstawiennego wcurwa - minal, byle te 7 dni przeczekac, jest juz duzo latwiej, balam sie weekendu ale o dziwo nie ciagnelo mnie do dymka. juz wiem, ze uda sie :wiggle:

O mamuńcie - jak ja trzymam za ciebie kciuki !

Ja chyba jestem beznadziejny przypadek. Po tygodniu dostałam załamania nerwowego ... aż mnie tata przytulił ( nie robił tego ze ... 35 lat :sick: ... ale ja jestem stara krowa ... )

Elektronicznym się oszukuję ... ale nie powiem co mi to przypomina ( znowu będzie o głodzie i chlebie :p )

hehe ja tez nie swiezynka pierwszej mlodosci :D z elektronem to jest tak, jak zamienil stryjek siekierke na kijek. zadnych chemicznych swinstw, glupie to co napisze ale ostatnia choroba ulatwila mi podjecie decyzji co do rzucenia a lezenie w lozku nie dawalo mozliwosci siegniecia po fajurka. nic tak nie nastawia do odwyku jak dusznosci i problemy z oddychaniem:yes:

przyduszenie nie jest dobre (caly czas na inhalatorze jestem) ale nauczke dostalam, pierwsze ostrzezenie oskrzelek rok temu zignorowalam, teraz sie nie poddam. to przyduszenie nie od fajek bylo ale sila sugestii, wyobraznia, wspomnienie dziadka - podzialalo jak kubel zimnej wody

na szczescie nie mam napadow glodu