DPS 13.01.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 No to lepiej rzućcie, dopóki jeszcze jesteście takie niezniszczalne. Zniszczonym już niewiele pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 13.01.2014 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Ale wędzone dłużej leży DPSia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.01.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Otóz to, Droga Pani, otóz to!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Ale wędzone dłużej leży DPSia Tiaaaa... W parku sztywnych chyba... Rzućcie dziewczynki, rzućcie to świństwo... Ja bardzo ładnie proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.01.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Ja bardzo ładnie proszę... se możesz prosić jak One wolą ... http://cdn4.mowimyjak.smcloud.net/t/photos/t/5065/jak_rzucic_palenie_jak_zbudowac_155612.jpg i jeszcze jakiś komp albo lapek żądać musimy, tylko czym straszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 14.01.2014 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Leeesiu ... jak ty znasz kobiety !!! Dokładnie w tej chwili tak to wygląda ... ino filiżaneczka brązowa. A straszyć może nie próbuj - my z Brazą płochliwe nie som... Jak na paczce pisze, że obniżają libido - to proszę tą z rakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 14.01.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Jak na paczce pisze, że obniżają libido - to proszę tą z rakiem :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 No ale to słabo świadczy o rozumku, Jeżysia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 14.01.2014 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 No ale to słabo świadczy o rozumku, Jeżysia... I tak cie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.01.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 No pewnie, że Cię lubię, temu się martwię, że nie rzucasz, jako i Braza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.01.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 ....., temu się martwię, że nie rzucasz, jako i Braza. łobie z Brazą za kruche coby rzucać jakąś kulą albo młotem, najwyżej palantową, Jeżysia to jeszcze granatem za Kargulową miedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 15.01.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 A ja tak na chwilkę zmienię temat bo wcześniej coś Jeżysia wspominała o klonach jaworach. Agusiu, z klonami to jest tak, że one ładne som, dużo odmian jest ale wszystkie mają dwie zasadnicze wady (jedną z nich wykorzystali Kanadyjczycy i przerobili na zaletę, ale u nas to się nie uda ) pierwsza, że im liście niestety spadają druga - jak te liście jeszcze mają to z nich cały czas kapie syrop(ek) cholernie lepiący. Doświadczam tego co roku, bo moja ulica jest "twoimi" klonami obsadzona. Auto jest koszmarne, w zasadzie do mycia do drugi dzień. Cokolwiek postawisz pod takim drzewem to będziesz musiała to stale myć inaczej będzie wyglądało jak ławki w parku, które tylko deszcz myje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 15.01.2014 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Iza - opatrzność kazała mi posadzić owo liścienne cudo w miejscach nie przeznaczonych do stawiania czegokolwiek ( na szczęście ). Ale zamiatania będę trochę miała - nie powiem. Dobrze, że na podwórku mam tylko trzy sztuki - reszta za ogrodzeniem. Tam to niech się dzieje - naturalistycznie ma być. Jeszcze mi w doniczkach jarząbki szwedzkie zostały i chyba tez je za ogrodzenie wysiudam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.01.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 no ale nie czarujmy sie maja tez swoja zalete te kloniki - jesiennie przebarwiaja sie najpiekniej ze wszystkich drzew. w parku oliwskim w gdansku i parku kopernika w tczewie wygladaja imponujaco i ten zapach slodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 15.01.2014 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Tarcia a skądeś ty dziecko ? ( bo mnie się kiedyś w życiu przytrafiło mieszkać miedzy Tczewem a Parkiem Oliwskim ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.01.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 a ja to tak skikam tu i tam po 3-city i okolicach , jak sobie wyliczylam to nie dluzej w jednym miejscu jak 5-6 lat - taka rotacja w zamieszkaniu jak inni maja w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.01.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Uwielbiam klony, ale samochodów pod nimi nie trzymam, więc nie wiem czy słodyczą kapią... na pewno nie wszystkie odmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 15.01.2014 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Syropkiem, syropkiem Gosia. Sipatka nie pisze, że samochód lizała A tak poważniej - ja tez je uwielbiam. Jeszcze z przedszkola pamiętam te liście. Zbieraliśmy najchętniej właśnie te ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 16.01.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Toż przeca ja napisałam tylko o ich dwóch wadach w naszym klimacie.Cała reszta to zalety.Klony są najładnieszymi i najozdobniejszymi drzewami i dlatego są tak sadzone w parkach. Od razu dodam coby nie było - inne drzewa też są prześliczne i mają swoje cechy najpiękniejsze. Ot choćby taka moja brzoza. Zwykłe toto chwaścisko jest a wiosną najpiękniejsza kiedy listki puszcza delikatne, maleńkie zieloniusieńkie. Latem warkoczami gałęzi porusza jak dziewczyna piękna. Późną jesienią zamienia sukienkę z zielonej na cudownie żółtą by rozjaśnić coraz bardziej ponure dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.01.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Jednego cukrowego sobie właśnie posadziłam, jedną zimę już przetrwał. Wbrew obiegowej opinii i u nas jest dobry klimat dla klonu cukrowego, wręcz za ciepłe zimy teraz są. Były w Polsce nasadzenia w okresie międzywojennym, teraz nie pamiętam gdzie. Rosną do dziś, tyle, że nikt nie używa ich do pozyskiwania syropu - skądinąd dość skomplikowanej operacji Brzoza to moje kolejne ulubione drzewo i doceniam jej urodę o każdej porze roku... z wyjątkiem okresu rozsiewania nasionek, choć i to od czasu gdy założyłam sobie w okna siatkę przeciw komarom to ten nieprzyjemny aspekt brzozowy został opanowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts