Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale graniczysz z lasem, to bylo moje wielkie marzenie, niestety choć szukalismy ponad rok nie udało się. Ja juz nie miałam sił na dalsze poszukiwania. Ponadto oddalalismy się coraz bardziej od miasta, a nasze założenia były tylko do kilku kilometrów.

oj i my długo szukalismy działki..... tez ma mankamenty, ale jeśli nawet jest idealna działka, to dużo za droga albo za daleko do pracy / szkoły

Ja "do miasta" mam koło 10 km. Ale dojazd nie najgorszy - trasa A2 (stara) - więc kategoria odśnieżania - pierwsza :wink:

A i tak się boję, że "lada dzień" wyrośnie mi w sąsiedztwie "las domów" ...

Już się ludziska interesują ziemią obok mnie - bo tania. Muszę sobie jakiegoś sąsiada zorganizować cywilizowanego. Jeszcze mi się drugi Kargul trafi ...

mąż kazał mi ocenzurować ten fragment :-(, wycinam i cenzuruję zatem :-(

U nas sąsiad kupił działkę, bo podobała mu się że z lasem..... po czym wyciął wszystko w pień i postawił olbrzymi garaż z maciupkim doklejonym domkiem ( bo nie wyglada to na dom z garażem tylko garaz z domem)..... po prostu masakra :-( zakrzaczamy się ostro żeby nie patrzyć na ta ścianę :-((((

Dlatego ja uparłam się na las państwowy w sąsiedztwie - a mam go z trzech stron. Wjazd z drogi gminnej a z jednej strony ...Kargul ...zaraza :lol: :lol: :lol: Ale cóż ...nie można mieć wszystkiego. A Kargula swojego ma każdy.

Akselek - gdzieś ty była ? Dziennik zakładaj ! :wink:

Witam się pięknie!

Aguś te drzwi są piękne! I pasują do domu. A przez Ciebie wczoraj zamiast robić 'bardzo konstruktywne rzeczy" zachwycałam się linkami z Twojego dziennika :)

Witam cię dorkaS ! Miło gościć.

Bardzo sie cieszę, że porwałam cię w "podróż po świecie" ...tej zimy.

To nie był zmarnowany czas - ja cie usprwiedliwiam :lol: :lol: :lol:

Muszę obejrzeć tego twojego Groszka dokładniej. Widzę, że też przeczekujecie zimę ?

A skąd wiedziałaś, że te zaakceptuję? http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/jezorek.gif Tylko ich nie zepsuj zbyt agresywnymi okuciami. Najlepsze byłyby takie, jakie są na zdjęciu :)

Całe wieczory siedzę na forum i pobieram "korepetycje" wszelakie.

Gdzie nie wlezę ...tam jesteś. Łazimy tymi samymi ścieżkami i mamy podobny gust. Tylko, że ty więcej już widziałaś i łatwiej ci rzucić okiem i wiedziesz, że "to nie to" a ja wciąż szukam ...

Myślę, że troszkę cię już znaaaaam :wink: :wink: :wink:

Okuciami się nie martw nie popsiuje. Będą mniej kwieciste i mniej przykuwające uwagę jak te lilijki. Kojarzą mi się z herbami szlacheckimi albo harcerstwem :D

[ Z DZIENNIKA BUDOWY]

1- klamka podoba mi się bardziej (ale nie wiem czy TO ta doskonala klamka)

ale...

ona za nic nie pasuje do tych OKUĆ,

klamka 2 pasuje choć troche do okucia nr. 2,

okucie nr1. podoba mi sie bardziej, ale to nie bardzo ma Wizje w Twoich drzwiach chyba???

drzwi artysty widać ze mają dusze, wszystkie elementy się godzą z sobą- ale nie odpowiadają TOBIE, - nie wiem czy mi sie podobają.... - wklej w PAINT w swój dom bedziesz widzieć i wiedzieć lepiej... (i pokaż to potem tutaj)

ja bede miala bardziej nowoczesne drzwi bez wykuwanych okuć.- dlatego trudno mi wypowiadać się na Twoje TAKIE drzwi..-

Witaj Aguś :D

Ależ Ty masz tych mebli na tej stronie..... :o Idzie zawrotu główki dostać. Dzieła sztuki normalnie. Uwielbiam takie klimaty, zawsze mnie ciągnęło w tym kierunku. Cudne są!

Okucia jak najbardziej proste, nieudziwniane - takie jest moje zdanie. I powiem Ci jedno - minimalizm to podstawa :D

Ale piękna ta Wasza chatka! Meble i wnętrza zapowiadają się wspaniale, a ostatnie wklejone drzwi to w ogóle bomba! :D

Witaj Basiu !

Drzwi są absolutnie moje. Właśnie takie będą. Gdybyś potrzebowała "drzwiowych porad" - służę pomocą. Mam ciekawe linki a "zęby zjadłam" na tym temacie :lol:

Mebelki - to inspiracja i cheć podzielenia się "znaleziskiem" :wink:

Czy takie u mnie będą ? Hmmm bardzo bym chciała...

dzien doberek :D

...przeleciała nad forum czarownica ...

Gdzie nie wejdę - tam była

Takiej to dobrze ! W górze nie utknie w zaspie :lol:

Cześć Gosiu !

Agusiu, firma Seart http://www.seart.pl/ (e-sklep), niedaleko Krakowa specjalizuje się w produkcji niedrogich i solidnych mebli drewnianych.

Przejrzyj stronę, bo jest bardzo obfita.

Robią też meble na zamówienie, na podstawie zwymiarowanych rysunków i to do wyboru, lakierowane, olejowane lub woskowane, także mieszane z rattanem, gdy ktoś lubi :)

Oni nie mają sieci sklepów. Jest maleńkie biuro i olbrzymia hala w której stoją meble wykonane na sprzedaż w e-sklepie oraz te na zamówienie.

Byliśmy tam z mężem, umawiając się wcześniej na telefon, dotykaliśmy te meble ale nie zdecydowaliśmy się na meksykańskie...

Kupiliśmy w końcu gotową sypialnię, też drewnianą, z olchy w naturalnym kolorze (system Sawanna) również w sklepie internetowym:

http://www.tignum.com.pl/shop/pokaz_podkat.php?idkat=19 , bo spotkaliśmy ich zestaw w salonie meblowym, więc też można było zbadać "organoleptycznie" ;)

Mamy je ponad rok, ale sypialnia wciąż pięknie pachnie drewnem :)

W takim razie zapisz sobie jeszcze nazwę mebli drewnianych, rustykalnych firmy Megahouse z Białegostoku: http://www.megahouse.pl/ , którym coś zjadło stronę ;)

Mam nadzieję, że nie na długo.

Miałam w ulubionych przykłady zabudowy salonowej:

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/megahouse.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/megahousel2.jpg

Jak dla mnie, ekstra :)