Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to na górze to prototyp wstawki do zasłonki w łazience. Na razie siateczka wychodzi mi trochę za gruba ( chyba mam nie takie nici ). Ale marzy mi się cała firanka z takiej siatki - tylko z cieńszej nitki. Rękę mam nie wprawioną jeszcze. Te kurduple to mi w kilku rozmiarach wychodziły . Prułam ... i robiłam ... i prułam ... i robiłam ... aż som - jednakowego rozmiaru :mad:

firanke to lepiej gotowa kratke bucle kupic, ja mam serwete taka wydziergana na szydelku kratka a dookola jakies falbankowe kwiatki i jest ciulowa, po praniu to jakas nierowna sie zrobila a firanke jak powiesisz to cycki beda zwisac, nitka w oczkach inaczej sie naciaga, bo przeciez ta firanka dosc ciezkawa bedzie, nitka swoje wazy.

mam tez wydziergane poszewki na poduszki, i one i serweta gdzies gleboko na dnie szafy schowane, nie pasuja mi do wystroju. ale to pamiatka wiec nie wyrzucam :)

No toż ja wedle tego wystroju się męczę :rolleyes:. U mnie wsiowa chatka i takież klimaty będą ... babcine ... Za tym tęsknię bo babcia mnie wychowała ... i te czasy koronek, dzierganych poduszek , białej krochmalonej pościeli to dla mnie wspomnienia największego poczucia bezpieczeństwa..

A w "cepeliowych" sklepach ( nawet nie wiem czy jeszcze takowe są - ale wiesz o czym mówie ) ... "jedyne" 400,- czy 500,- za obrus płacic nie będę !

Oj, Tarcia, Tarcia... :lol2:

Takie ręcznie robione cuda zawsze wymagają specjalnej troski.

Trzeba toto suszyć rozłożone, najlepiej przypiete szpileczkami do miękkiego acz solidnego podłoża.

Ułożone w taki kształt, jaki mają mieć po wyschnięciu.

Inaczej - doopa.

Jeżysia - czy Jeż to wrócił już z tej delegacji czy może pojechał w następną???

Bo jakby Ci czegoś brak... :p

Wiesz co Tarcia???

Nie znasz się:no::p:P:P

Kolczasta raczkuj, raczkuj... jak na początki to zajebiście:D... myślałam, że te dywaniki z pochlastanego prześcieradła robisz:rolleyes:

też bym se zrobiła:p

oj tam zaraz nie znasz:p wiesz jak to mowia: jeden lubi zapach fiolkow......a inny pomaranczy ;)

a poza tym nie kazdy musi lubic i miec miec po babciowemu :D

Edytowane przez TAR

Wnętrzowo to byście się z Brazą dogadały, Tarciu, ona też nie lubi babciowo ( w przeciwieństwie do mnie).

I całe szczęście, przecież ktoś musi też kupować meble Bodzio albo BRW! :p

albo ikee:lol2:

nie wstydze sie tego mam ikee, szynake, bfm i na zamowienie. na okazy markowe mnie nie stac. nie wiem co to bodzio.

zeby nie bylo zem taka wstretna nowoczesna ;) to mam pare zabytkowych rzeczy: kwietnik, ktory dziadek zrobil samodzielnie w drewnie ponad 50 lat temu (nota bene ikea ma teraz taki sam wzor ;) ) piekna przedwojenna krysztalowa szkatule na biżu, piekny zestaw przedwojennych sztuccow, rżnietych krysztalowych morskich kieliszkow do nalewek, kompleciki porcelany - to moje skarby po babci i dziadku.

po drugim dziadku mam pare egzemplarzy ksiazek z tygrysem i kryminałow z sowa, babci nie znalam umarla gdy bylam szczylka ok. 3-letnia

Ale nie ma się czego wstydzić!

To raczej ja często słyszę, jak ktoś wchodzi pierwszy raz:"O, jakie stare meble... :sick: " :lol2:

Kuchnię z Ikei, taką w stylistyce retro, to ja bym baaaardzo chętnie, baaardzo...

Arctica - dzióbam małe serwetki co by opanować te cholerne kółeczka ... bo pierwsze to mi się skręcały, zwijały i robiły cuda. Albo za ciasno ... albo za luźno ... albo szydełko nie takie. Jak opanuję kurduple ... to te same wzory będę dzióbać na prześcieradle ( porżniętym ) :p

Braza ... ja tam wiem, że z kałacha to można flaki popruć ... nie serwetki. Aaaale może się mylę... może chłopaki bez Binladena to już się tylko na serwetki rzucają :p