Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

musisz mieć plusy i minusy , bo minusów jest dużo więcej i to trzeba uzmysłowić swojej psychice , bo to jest bardziej uzależnienie psychiczne i na nie trzeba podziałać........ :lol2: ja tak podziałałam na swoją psychikę ,że po tych długich latach dziś jakbym sobie wyobraziła tylko ,że biorę papierosa i zaciągam się :o od razu haftuję , a dym papierosowy dusi mnie do utraty oddechu , muszę wstrzymać oddychanie i wiać :rotfl:

Ja na szczęście tego problemu nie miałam... a! w jeden dzień oduczyłam męża palić:rotfl:

za to syna skutecznie odrzuciłam od palenia... od maleńkości słucha jak śmierdzi po powrocie od dziadków, po dłuższym pobycie musiał wszystko z siebie natentychmiast zdejmować, do pralki pchać, a siebie pod prysznic wstawiać:lol2:...

o ja miałam to samo z moim :D znajoma chciała mi wcisnąć garniturek do komunii po swoim , jak przyniosłam do domu , to mój synuś - śmierdzi ! ( paliła jak smok) nie przymierzę bo nie nowy ...ale synuś ze sklepu tylko pani w sklepie paliła - nie ! ......stary już jest a palić się nie nauczył ....może dlatego ,że nigdy nie paliliśmy przy dzieciach i poza kuchnią

a raz wieczorem naszło nas na lody i polecieliśmy z synusiem do baru pobliskiego , z lodówki po paczce i do domu, ale w domu nie dało się tego zjeść , smród fajek że hej :mad:

Edytowane przez relek

Większość expalaczy ma ciężką alergię na dym.

Ja nie smrodzę - ma e-papierosa.

Wczoraj w radiu uszłyszałam (niestety tylko jednym uchem, więc nie wszystko), że e-papierosy do się rozpalenia czy coś w podobie potrzebują alkoholu. No nie wiem dokładnie. Ale chodzi o to, że w wydychanym powietrzu palacza e-papierosa stwierdza się alkohol.

I taki e-palacz nie powinien siadać za kierownicą.

Nie wiem czy to prawda, czy bujda, bo nie cały artykuł słyszałam ale warto by to sprawdzić, nim Agusiu mandacik zaliczysz :(

Ja wykazuję słaby charakter w innym temacie - ograniczenia obżarstwa.

Próbuję stosować dietę 1200 cal i wieczorem nie daję rady - póki co wyżeram lody z zamrażarki ale jak się skończą to co? kogel mogel będę sobie ukręcała byleby tylko coś słodkiego ? :confused:

Pomocy w wytrwaniu potrzebuję. Muszę schuść a siły woli we mnie tyle co nic (tylko do wieczora :yes::().

sipatko, a próbowałaś zmiany nawyków żywieniowych?

Ograniczenie kalorii niestety często powoduje efekt jojo. Mam w pracy koleżankę, która z rozmiaru 44 zeszła to rozmiaru 38. Ale nie od razu i nie sama. Od roku chodzi do dietetyczki, która najpierw ją pomierzyła, potem wysłała ją na dietę diagnostyczną. Taka dieta trwa 2 tygodnie, co tydzień dostajesz menu i stosujesz się pilnie do tego. Po dwóch tygodniach znowu pomiary i sprawdzenie jakie masz spalania. Przy zadanej liczbie kalorii jak sobie radzi Twój organizm. A następnie masz opracowaną dietę uwzględniającą Twoje preferencje i smaki, które lubisz. W tej chwili ona już nauczyła sie i przyzwyczaiła do nowego rodzaju odżywiania i jak pisałam wyżej nosi rozmiar 38.

Iza - Ty tak się nie katuj, po prostu wieczorem ZJEDZ SOBIE do 4 kostek czekolady, nawet mlecznej z orzechami!

Odchudziłam się, wiem, co mówię!

Jeśli wieczorem zjesz niewiele i uzupełnisz czekoladą w niewielkich ilościach (albo zastąpisz kolację czekoladą w większych nieco ilościach :p ) to NA PEWNO nie przytyjesz od tego, a może zdarzyć się, że schudniesz.

I nie żartuję!!!