Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iza - Ty tak się nie katuj, po prostu wieczorem ZJEDZ SOBIE do 4 kostek czekolady, nawet mlecznej z orzechami!

Odchudziłam się, wiem, co mówię!

Jeśli wieczorem zjesz niewiele i uzupełnisz czekoladą w niewielkich ilościach (albo zastąpisz kolację czekoladą w większych nieco ilościach :p ) to NA PEWNO nie przytyjesz od tego, a może zdarzyć się, że schudniesz.

I nie żartuję!!!

Zastosuję od jutra, dzisiaj się objadłam. Jak bąk.

A teraz sobie z małżusiem likierek brzoskwiniowy popijamy.

Ale jutro na pewno.

Muszę.

my wlasnie zjedlismy obiadokolacje i wiecej juz dzis nie jem poza plastrem ananaska. byla rybka z patelni i surowka z kiszonej. jejuuuu jaka ta kiszona dobra, moge jesc bez konca, robiona przez moja mame a nie jakas octowa podroba ze sklepu.

Zdradź TARciu przepis na tę surówkę.

Strasznie mi się smaczek zrobił. No i kiszona kapusta to same witaminki :yes:

a najzwyklejsza: kapusta kiszona, drobno pokrojona cebulka, troche jablka startego (oczka jarzynowe) sok z cytryny do smaku, olej lub oliwa, cukier do smaku, duzo natki pietruszki i duzo pieprzu czarnego - merdu, merdu i surowka jest :D u nas na jeden obiad to schodzi litr kapusty kiszonej z tymi dodatkami, po prostu sama wchodzi do paszczy :D a ponoc kapusta kiszona jest zdrowa i odchudzajaca?

Pewnie że samo zdrowie. zupełnie co inszego niż woda z ogórków kiszonych (u niektórych kwaszonych).

A TARciu ta surówka to bardziej na słodko jest czy na słono?

A proporcje troszkę dokładniejsze na początek, żebym doszukała się prawidłowego smaku, bo potem to wiadomo człek pod swój smak zrobi.

taka na slodko-kwasno-slono, kurcze proporcje to ciezko ja dosmaczam przy próbowaniu, co najmniej pol cytryny, 2 natki pietruszki, 1 jablko, 1 duza cebula, cukru tyle ile ci pasuje, oleju 3-4 lyzki

moja mama robi kiszona z kminkiem :)

zostalo mi tylko 12 sloikow litrowych, co roku mowie sobie, ze sama zrobie ale jakos weny nie mam i żeruje na mamowej kapuscie :D

Edytowane przez TAR