Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szkoda, przykre zdarzenie ... O moje szyby uderzają kopciuszki, czasami dość długo leżą, podnoszę je wtedy i kładę trochę wyżej, żeby go jakieś drapieżne stworzenie nie dopadło. Ja nie mam nic w oknach, żadnych zasłon ani firan, myślisz Depsiu, że to może być przyczyna?

Bardzo często przyczyną jest brak firan, one myślą, że da się przelecieć.

Myślę, że pomogłoby zawieszenie kilku pasków tkaniny od zewnętrznej strony szyby, jeśli nie ma być firan, stworzenie iluzorycznej bariery optycznej.

Przy czym zapewne zawsze będzie tak, że jakaś bida uderzy w szybę, w nasze zafirankowane okna też czasem uderzają, ale będzie tak rzadziej.

U nas uderzają w szybę, gdy widzą w niej dobrze odbicie otoczenia i nie czają oczywiście, że to tylko odbicie, myślą, że to taka dziura w murze do tamtej strony.

Dlatego myślę, że kilka pasków pionowo powieszonych na zewnątrz lepiej je utrzyma z daleka niż firana...

U mnie weekend minął baaardzo pracowicie.

Montaż mebli to nie tylko praca fizyczna ale częściej umysłowa. Zwłaszcza, gdy jedna firma do drugiej nijak nie pasują.

Dzięcioła szkoda :(.

A może Agusiu powiesić choć takie krótsze firaneczki, do połowy okna balkonowego? Albo coś nalepić na szybie, jakiegoś pitaszka, jak na szybach dźwiękochłonnych ?