Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szkoliłam się wyjazdowo - bez dostępu do netu. A jak to zwykle bywa kiedy kobieta z domu wybędzie ... "chłopcy" rozrabiają.

Jeż miał przyciąć odrobinę brzozy w ogródku co by pomodory więcej światła miały ... i "przycioł" ... a jakże ... mam teraz cztery dwumetrowe łyse fiuty z których na pewno nic nie wypuści ...

Jeż - samobójca kłóci się za mną zajadle, że to odrośnie. ... Zobaczymy czy jajka mu też odrosną :mad::mad::mad:

Ojciec miał się opiekować domem ... i starał się bardzo. Jak spod lodówki woda płynęła pieczołowicie ... wycierał ...

Odbierając mnie z pociągu wymamrał :

Wiesz córka ... chyba ci się lodówka popsuła ...

Nosz qrwa pewnie, że się popsuła skoro woda napier .... Dwie szuflady mięcha rozmrożone ... do dzisiaj z mamą w garach siedzimy bo trza to teraz wszystko ogarnąć.

Wczoraj latała za lodówką ... a dzisiaj oczom moim ukazują się wizje co tu się będzie działo jak w kwietniu znowu na tydzień wyjadę ...

Może zadzwonię na policje i powiem, że Jeż narkotykami handluje ? Na ile go mogą zamknąć ? Będzie z tydzień ?

Łojeja, szkoda brzózek i lodówki...

Lodówka to nie ich wina, nie krzycz... ;)

Przecie wycierali!

Jak pojedziesz w kwietniu, to sprowadź do chałupy Mamę - chyba lepiej, żeby ich dopilnowała. :lol2:

Lodówa stoi ! Samsung ... przystojny "blondyn" (180 cm w beżu) ... "niebieskooki" ( dwie lampki siem na nim świecom ... na niebiesko :rolleyes: ) No łaaadny ci on... i nie warczy ( na razie ). Umyłam ... podmyłam ... zapakowałam ... i się gapię

Chyba powinnam o nim mówić lodów nie ?

Ale chwasty nie odrastają ... niestety...a już na pewno nie tak szybko jak "nieidioty" dowieźli Lodówa ... :(

Jeż wykopie korzonki ... aż poczuje gdzie ma swoje ( jakaś kara musi być za takie "pielenie" chwastów )

Aga a powiedziałaś mu, a nawet spytam, czy pokazałaś na jakiej wysokości mają być przycięte? Pewnie nie, no to skąd miała wiedzieć co miałaś na myśli???

A lodówka pokaż, też zobaczę jak się ładnie w chałupce prezentuje.

Brazunia, niedawno właśnie o wierzbach oglądałam. Wypowiadał się facet, że wierzby trzeba ogołacać, bo inaczej pod ciężarem gałęzi pękają im pnie. I trzeba to robić co kilka lat, a teraz mało kto się tym zajmuje i wolą wyciąć całą wierzbę niż ogołocić.

Wypuści spoko. Ciasu tylko jej kurnia trochę daj !

Aga pokaż lodówa ;)

Ja obstrzygłam jesienią wierzbę i chyba na skina... nic nie wypuszcza :(

Lodówa się zaprezentuje jak będzie stał na swoim miejscu. Na razie czeka na Jeża celem wciśnięcia go w oną szparę ... jemu przeznaczoną. Wierzba to ci z kikuta wypuści ...

Aga a powiedziałaś mu, a nawet spytam, czy pokazałaś na jakiej wysokości mają być przycięte? Pewnie nie, no to skąd miała wiedzieć co miałaś na myśli???

A lodówka pokaż, też zobaczę jak się ładnie w chałupce prezentuje.

Paluchami pokazywałam i razem liczyliśmy które gałązki zostawić co by niższa była ... ale ładnom grzywkę miała. Wychodziło, że jakieś 2/3 trzeba obciąć a reszta będzie taki fajny parasolek robić. Teraz to se mogę z jakiego pubu parasolek załatwić i przybić gwoździami ( najlepiej z napisem Lech - Browary Wielkopolskie ... patriotycznie będzie ...

Wierzby to twardziele, powinna dać radę. :yes:

Nawet jak zrobiłaś z niej skina, to niedługo wypuści z siebie jeżyka!

Jeżyk się z wierzby nie puszcza :no:

odrośnie, tylko czemu nie poczekałaś do wiosny :rolleyes:
... bo wiosna była jesienią , jesień zimą ... a za chwilę będzie lato Lesiu. Matka natura jest pomysłowa jak "Jeżyk sam w domu" ( na Wielkanoc dla odmiany )