Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz żebym sie nie zaplątała ...

Iwonka - zafundowałaś mi wczoraj wycieczkę ! i to nie tylko po Bieszczadach...

Spenetrowałam wszystkie albumiki ... no pokusa była nie do odparcia !

Ale wiem teraz o tobie duuużo więcej niz z dziennika i pewnie miałybyśmy o czym pogadać. Ja jestem "zamkołazem" z preferencjami na trwałe ruinki i architekturę średniowiecza, Jestem "zwierzolubem" - zdarza się ...że pozbawionym zdrowego rozsądku. Szanuję życie w każdej postaci - nie zdepczę robaka w lesie (takie dziwadła mam ) - bo on tu jest w domu a ja jestem jego gościem, kocham góry i mój aparat fotograficzny (mam też Nikona ale niższy model) ... i jeszcze coś - "za dzieciaka" co roku jeździłyśmy z siostrą na wakacje do ...Lądka Zdroju. Kocham Kotlinę Kłodzką ...

Sloneczko - najbardziej na tym forum podoba mi sie właśnie to, że zaglądają do mnie ludzie, którzy maja ze mną coś wspólnego. Jak zaglądają ci "drudzy" to wyłażą pewnie zdegustowani i ... bardzo dobrze. I nie jest tak jak pisze Kruszon, że trzeba sobie prawić uprzejmości. Prawi się przeważnie uprzejmości, bo ma się na to ochotę...

Stylistycznie to mi to nie wyszło najlepiej - ale wiesz co mam na myśli.

O kredensik zapytam - też mi się podoba.

Sure - jak ja mam dotrzeć do "czasów współczesnych" jak mało, że sie rozpisałam nadpodziw i baaardzo to lubię hi hi - to nie ogarniam komentarzy !

A asfalt jest rewelacyjny ! Co prawda jeden TIR z balami nam zarył ... ale zjechał właśnie z tej utwardzonej powierzchi (ewidentna wina kierowcy). Poszarpała nam ten asfalcik troszkę ale łopatka i grabie - udeptało się spowrotem.

Powbijali mi kijków i patyczków ... a ja stałam jak wryta i jedna myśl chodziła mi po głowie " za mały ten dom ... za mały...".

Każdy tak ma .....

Ja kiedy byłem na Podhalu zobaczyć co tam moi górale zmajstrowali i co zamierzają przywieźć do mnie, to też się zastanawiałem, dlaczego ja taki mały dom buduję......

8)

Witam

Właśnie tym zapachem próbuję skusić Jagnę do szaleństwa postawienia takiego "pachnidła" na tym labiryncie działek ( tak za bardzo nie nadążam za tymi podziałami). Na ZE to nagdakam jeszcze nie raz ... aż mi tu wpadnie jaki lojalny pracownik w/w i ...też mi nagdaka ...

Aha !

A ja do tej pory nie wiem "Co to są onion ringsy i nachosy i bruchetki " ...

8) Taaaa....

Aha !

A ja do tej pory nie wiem "Co to są onion ringsy i nachosy i bruchetki " ..

Onion rings - to takie cebulowe kółeczka, które spadły kucharzowi na ziemię i, żeby się nie wydało, on to podsamaża, mówiąc że są w panierce.

Nachosy - to tak, jak byś wycieła z tektury kwadrat o wym. 8 x 8 cm., pogniotła go, następnie wyprostowała, zamoczyła w oleju i usmażyła. podajesz to z dużą ilością warzyw wszelkiej maści, żeby klient się nie zorientował co do smaku kartonu. :wink:

Burchetki - nie wiem co to jest. Zakładam iż Maluszki przynieśli to z domu w celu wywołania zazdrości pozostałych gości, którzy to usilnie próbowali złożyć zamówienie na zasadzie: "-poproszę to samo co jedzą tamci państwo" a tu nie da rady :D

WSZYSTKO JEST OCZYWIŚCIE SMACZNE I POLECAM

...mam nadzieję iż nikt z mojej pracy tu nie zagląda bo robotę mogę stracić, acz na swoje usprawiedliwienie dodam, iż nie piastuję tam stanowiska kucharza. :wink:

Taaaa

I właśnie dlatego ja żywie się w domku ...żebereczko, goloneczka a słodkości to ...żóbróweczka z sokiem czyli jak mawia Sloneczko - Tatanki.

W lokalach jadam to czego nie potrafię sobie przyrządzić niestety ...np. sola na szpinaku.

Ale odpowiedź była absolutnie wyczerpująca i pobudzająca wyobraźnie

... a ja uwielbiam takie poczucie humoru !

Aga ! No nareszcie !

Czekałam tu na ciebie - i owszem.

Zaglądałam do dziennika ale ... gajdeczki się przepadli...

Same tylko pomsty do nieba w komentarzach i ... nic.

Gospodarzy wymiotło. Poczeeeekam - pomyślałam i proszę. Sama przylazłaś !

A powinnaś tu pierwsza być - nie sądzisz?

A polazłam najpierw do dziennika Kruszona, a tam jak byk stoi, że ostatnio słońce widział w Twoim dzienniku :lol:

Jestem w połowie Twojego dziennika i nie wiem, gdzie stawiasz te swoje wymarzone patyki, ale uprzedzam rzetelnie, że mam zamiar się kiedyś na kawusię wprosić na ten taras od zachodu skąpany w zachodzącym słońcu i popatrzeć na lasy i chabry!!!

Nie wiem jak Ty, ale ja już postanowiłam. Nie lada przed Tobą zadanie - powstrzymać mnie 8)

Zmykam czytać dalej, bo spod świetnego pióra ten dziennik wyszedł, a potem coś ze swoim dziennikiem muszę zrobić (poodkurzać, zdjąć pajęczyny). Ostatnio sie u mnie wiele zadziało i nawet dość widoczne efekty są... nooo...

Gajdeczki nie próżnowały, tylko pracowały ciężko patrząc na ręce Panom Ekipom :wink:

Pozdrawiam cieplusieńko (wszystkim się przyda)

Patyki stawiam w samym środku niemal naszego dziwnego kraju a czuję sie jakbym mieszkała na końcu świata.

W zasadzie wszyscy maja do mnie 300 do 350 km ...no chyba, że są z Bieszczad...to ponad 400...

A powstrzymywać nikogo nie będę i każdy na tarasie miejsce u mnie znajdzie i kawy dostanie. Jak zajdzie słońce to se świeczki zapalimy bo prądu mogę nigdy nie mieć hi hi (zemsta ZE za dziennik ) a jak sie zimno zrobi zmajstrujemy sobie tatanki ...

Aka - "wykąpałaś duszę" coooo? - ja też. Trzeba przyznać że oko do obiektywu to ta nasza góralka ma ...