Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

AgaJeżyk doczytałam się u An.i, żeś specjalistka od świergoczących stworków - powiedz czy to kos na pewno :roll: tu w słońcu taki brązowo rdzawy wyszedł, ale w innym oświetleniu za czarnego robi :wink:

http://img197.imageshack.us/img197/90/kosgn.jpg

http://img36.imageshack.us/img36/9080/kosqd.jpg

Ten ptaszek wygląda jak mała kura, taki okazały! To jest zupełnie nieoczekiwana strona mieszkania w domku, dużo więcej okazji napatrzenia się na te wszystkie stwory bezpośrednio z okna. Tu, blisko miasta się tego nie spodziewałam... :D

A jak dzisiaj wygląda blogowy konkurs? Jeszcze namawiam rodzinę, żeby sms-ki wysłała...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/Shimogamo-Broom-M1625.jpg/400px-Shimogamo-Broom-M1625.jpg

Przejęłam pałeczkę bo An-budowa właśnie usiłuje nie zamarznąć na nartach czy kuligu ... ważne, żeby przeżyła te mrozy

Nie zostawiła mi miotły ... jędza

dla Ciebie 8)

Twoja własna :lol:

sprawdzona 8) 8) :lol:

AgaJeżyk doczytałam się u An.i, żeś specjalistka od świergoczących stworków - powiedz czy to kos na pewno :roll: tu w słońcu taki brązowo rdzawy wyszedł, ale w innym oświetleniu za czarnego robi :wink:

http://img197.imageshack.us/img197/90/kosgn.jpg

To mi wygląda na "panią kosową" - jeśli jest brązowa. Jeżeli ma centki to na bank Kwiczoł będzie - rodzina drozdów.

http://img36.imageshack.us/img36/9080/kosqd.jpg

A tu pan kos - absolutnie. Ma pomarańczowy dzióbek i nóżki ...chciaz nie widać - ja wiem, że ma :lol:

Gosiek - koniecznie jabłka porozkładaj !!!

Nie ważne, że zmarzną - też będą wcinać - lubią przemrożone.

Rozłóż na ziemi pod drzewkiem. Kosy i Kwiczoły żerują na ziemi. Bardzo wcześnie rano i pod wieczór - przeważnie za robalkiem ale jabłka uwielbiają. Będą wiernie na posiłki przybywać jak się zorientują, że codziennie śniadanko jest, a trzeba bidulom pomóc bo głód mają okropny teraz.

koniec dopiero 9 lutego, ale spałzować i tak trzeba, bo już większość głosów wykorzystanych a głosować można tylko raz.

Jeszcze mi NK zostaje, choć szczerze mówiac to więcej poparcia mam z forum niż od najbliższych znajomych...

samo życie :-?

Dario[/b] - też myślałam o nk i ...chyba jeszcze raz pomyślę - tylko znajomków "przesortuję" bo nie każdy się "nadawa" :wink:

Madzia - nasz "capnął " jednorazowo 1.100,- i na szczęście dla mnie nie przyjeżdża ... bo ja nie chciałam. Fundamentów małż "pilnował" - wszak budowlaniec. Zresztą robił mi gość po dyktando wykonawcy domu i wyszły idealnie. W kwestii samego domu - zaufanie do wykonawcy. Myślę, że nasz kierbud więcej zadawałby pytań aniżeli podpowiadał coś mądrego...

Dom zgodnie z projektem - bez znaczących odstępstw o których zresztą kierbud wiedział od początku ( np. że dom nie będzie z płazów - jak w projekcie - tylko z okrąglaków )

CDN ... bo mi ucieknie zaraz ... :wink:

Aga, mam nowy limit, wiec obejrzalam sobie Twoj dziennik. Piekny dom sie zapowiada, juz jest piekny a gdzie dopiero jak skonczycie wszystko.

Gust mamy podobny, wiec bede zagladac od limitu do limitu. :lol:

Żelko - zaglądaj ... zaszczyt to dla mnie bo dobro "rozlewasz" aż się za tobą ciągnie ...

Tylko dbaj o siebie - jak się czujesz ? Już lepiej ?

OOOOO..... mam takiego samego, tylko zdecydowanie czarny jest...

jagody z jałowca wyżera :roll: .... kto on???? :-?

No patrz Arctica ... ciebie zjadłam ... :oops:

Kos - i szybciutko jabłka rozkładaj !!!

To nic, że zmarzną. Przemrożone też będą wcinać - uwielbiają.

Rozłóż pod drzewem na którym siedzą. Kosy żerują na ziemi ( za robalkiem ) bardzo wcześnie rano i wieczorem ( tak glizdy wyłażą :lol: )

Na wiosnę będziesz miała najdoskonalszego śpewaka w ogródku ...

To jedyny śpiewak, który uczy się całe życie. Im starszy - tym piękniej śpiewa.

Młody "tłucze" w kółko jedną zwrotkę :lol:

Jak zacznie na wiosnę śpiewać ... łzy z oczu wyciśnie ...

oj jak mi się podobają takie meble :D, domek i okolica po prostu pyyyyyyyszna, jak rozgryzę jak się zakłada dziennik i wkleja foty to coś wrzucę [na razie czarna magia grr!], a tak od pół roku pomieszkuję w domku z bali i jest cudnie :) pozdrawiam!

Martusia - witam serdecznie !

Odwiedzaj mnie i opowiadaj jak się mieszka - ciekawość mnie zżera.

Pomieszkujących tu jak na lekarstwo !

A tymczasem - widzę, że i w dzienniku "bzyknęłaś" posta :lol:

Usuń go - bo tylko ty możesz :wink: . To taka pierwsza lekcja z możliwości korygowania wpisów. Tylko się nie stresuj - każdemu się zdarza na początku - sama tak "wyczyniałam" ...