sure 27.01.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ...a tak btw - masz zabawnego kotka na blogu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.01.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 AgaJeżyk skopiowałam do mojego dziennika przepis z Twojego na... ptasie jedzonko mam nadzieję, że mi wybaczysz z tym olejem to fajny pomysł, faktycznie sam smalec twardy nieco się robi Nie wiem czemu dziś żaden ptak nie zawitał w mojej stołówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 27.01.2010 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 AgaJeżyk skopiowałam do mojego dziennika przepis z Twojego na... ptasie jedzonko mam nadzieję, że mi wybaczysz z tym olejem to fajny pomysł, faktycznie sam smalec twardy nieco się robi Nie wiem czemu dziś żaden ptak nie zawitał w mojej stołówce No baaaardzo wybaczę !!! ...Zaczekaj ... przyleci jedna sikorka i takiego pisku narobi, że wszystkie siostrzyczki się zlecą . Jeszcze będziesz mnie kląć jak ci khm khm tam i owan "naptają" Ptaki w przeciwieństwie do ludzi ... zawsze sobie pomagają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 27.01.2010 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 o tym tekście myślalam: No nareeeszcie ...odpisałam ... chyba Coś mi się wszystko zawieszało łokropieńsko i wyszło bałaganiarsko ... mam nadzieję, że nie zgubiłam nikogo ? ... bo strasnie kciałam pokolei ... i mi posty pozżerało ... i sie wszystko pokundliło a na koniec posiałam gdzieś odpowiedź dla Arctici i mnie trafiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 27.01.2010 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Sure - no jak mogłas we mnie zwątpić ? Net mi zgłupiłał i nie wiedziałam komu odpisałam a komu nie ... I teraz mi strrrrrasnie psykro jezd bo ja nie kciałam "nie odpisać " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.01.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 AgaJeżyk skopiowałam do mojego dziennika przepis z Twojego na... ptasie jedzonko mam nadzieję, że mi wybaczysz z tym olejem to fajny pomysł, faktycznie sam smalec twardy nieco się robi Nie wiem czemu dziś żaden ptak nie zawitał w mojej stołówce No baaaardzo wybaczę !!! ...Zaczekaj ... przyleci jedna sikorka i takiego pisku narobi, że wszystkie siostrzyczki się zlecą . Jeszcze będziesz mnie kląć jak ci khm khm tam i owan "naptają" Ptaki w przeciwieństwie do ludzi ... zawsze sobie pomagają ... U mnie to się przeganiają jedna siedzi, druga napada na nią, ta chodu ucieka a tamta siada na smalcu - może te woreczki za małe są Choć potrafią i trzy siadać i każda znajdzie sobie miejsce a kos łazi pod spodem i okruszki słonecznika zajada niestety modraszki nie chcą do mojej stołówki zajrzeć, z drugiej strony domu na jabłonce czasem któraś usiądzie... na moment i tyle je widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaK32 27.01.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 a nie można tak od razu komentować(?) trzeba osobny wątek -mi to rybka jak ktoś napisze to będę się cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.01.2010 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 ...Zaczekaj ... przyleci jedna sikorka i takiego pisku narobi, że wszystkie siostrzyczki się zlecą . Jeszcze będziesz mnie kląć jak ci khm khm tam i owan "naptają" Aga skoro jesteś ptasioznawcą to zapytowanie takie mam: Czy tylko w moich okolicach ptaszysków wszelkiego autoramentu mniej niż w poprzednich latach? ( chodzi mi konkretnie o zimę tegoroczną). A co do pomagania, to wydaje mnie się, iż zależy to wyłącznie od charakteru i doświadczeń życiowych jednostek... chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 28.01.2010 01:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 U mnie to się przeganiają jedna siedzi, druga napada na nią, ta chodu ucieka a tamta siada na smalcu - może te woreczki za małe są Choć potrafią i trzy siadać i każda znajdzie sobie miejsce a kos łazi pod spodem i okruszki słonecznika zajada niestety modraszki nie chcą do mojej stołówki zajrzeć, z drugiej strony domu na jabłonce czasem któraś usiądzie... na moment i tyle je widzę Gosiek - lata obserwacji nauczyły mnie jak żyją ptaki (nie drapieżne - o tych wiem ciut ciut ) Nie złość się, że starsze przeganiają młodsze - tak jest wśród zwierząt. Starszy - mądrzejszy uczy pokory i szacunku do starszyzny silną młodzież. Ja rozpoznaje mlode sikorki i wierz mi - młodą przegonią ... ułomnej ...nie... Karmiła się u mnie sikorka bez nóżki - nigdy jej nie atakowały - nie wiem dlaczego. Może kiedy była zdrowa i silna "wypracowała" sobie taki status w grupie? A kos "głuptak" myśli, że z ziemi to najlepsze kąski ... przyzwyczajenie takie Jak zostawiłam jablko wyżej - nie ruszył. Z ziemi - zeżarł Na modraszki poczekaj. U mnie na początku tylko "przebojowe" wróble i mazurki jadły. Potem sikorki i tak powolutku doliczyłam sie kilkunastu gatunków. Nie powiem - kosztowało mnie to troszkę ... cierpliwości i pieniędzy. Nie tych które zjadły ale np. moskitiery, którą pocięły mi swoimi głodnymi dzióbkami ... szczególnie w niedzielę. No i nastawiałam budzik w niedziele - przed wschodem słońca, wystawiałam "papu" i kładlam się spać ... inaczej "waliły" do okna drąc siatkę moskitiery ... Oj działo sie działo ! Ale na wiosnę ... ptasi raj ... Śpiewały ja k oszalałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 28.01.2010 01:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 a nie można tak od razu komentować(?) trzeba osobny wątek -mi to rybka jak ktoś napisze to będę się cieszyć Jasne , że można ! Ale zapodaj do wiadomości, że komentarze w dzienniku prosisz, bo nikt śmialości nie będzie miał ci "naglabać" Moose - są tam gdzie jest jedzonko albo ciepełko. Dokarmiaj - zdziwisz sie skąd się zleciały "A co do pomagania" ... hmmm jedni karmią ptaki ... inni wolą komary, muchy, karaluchy ... ja wolę ptaki ... bo "te drugie" są w ich jadłospisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 28.01.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Dokarmiaj Iwuś - na wiosnę nie włączysz na całą parę Evanescence ... zakochasz się w ...kosie P.S. A co ? Myślisz, że cię nie podglądam co ? Jak ktoś takiej muzy słucha to mu khm khm ...partyznatkę w dzienniku uprawiam O żesz! Wnoszę, że muza także w Twój gust trafia ... Miło powitać partyzantkę. A męża zapiłowałam tymi ptaszkami i nie popuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 28.01.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 O żesz! Wnoszę, że muza także w Twój gust trafia ... Miło powitać partyzantkę. A męża zapiłowałam tymi ptaszkami i nie popuszczam Baaardzo trafia Też jestem troszkę niepokorna w tym temacie A ptaszków ciut więcej jest tutaj : http://picasaweb.google.com/Jezyk28/SkrzydlaciPrzyjaciele?authkey=Gv1sRgCKDgp_z25KnlVg# To taki interwencyjny albumik co by było skąd je wklejać. Dużo fotek jest podobnych ...troszke kiepskich ale oglądaj ... jak mnie ptasie towarzystwo próbowało z torbami puścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.01.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 pochwal się Aguś co za danie serwowałaś tym ptaszkom.....tez tak chcem śliczne zdjątka i doborowe towarzystwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 28.01.2010 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 pochwal się Aguś co za danie serwowałaś tym ptaszkom.....tez tak chcem śliczne zdjątka i doborowe towarzystwo Akuś na drugiej stronie dziennika jest wszystko dokładnie opisane - kicnij sie tam co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.01.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.01.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 skopiowałam, wydrukowałam...może nie dzis , ale napewno jak najszybciej poczynię żarełko mam nadzieję, ze sie nie pogniewasz...zapodałam przepiski na inne forum..czym nas wiecej tym lżej naszym fruwającym przyjaciołom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.01.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Chachachachaaaaaa.... a ja widziałam gila..... tylko z aparatem nie zdążyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 28.01.2010 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 skopiowałam, wydrukowałam...może nie dzis , ale napewno jak najszybciej poczynię żarełko mam nadzieję, ze sie nie pogniewasz...zapodałam przepiski na inne forum..czym nas wiecej tym lżej naszym fruwającym przyjaciołom Buziolki dobra kobieto ... Bozia ci na wiosnę śpiewem wynagrodzi ... Chachachachaaaaaa.... a ja widziałam gila..... tylko z aparatem nie zdążyłam To masz fuksa bo do mnie bały sie przylecieć - płochliwe są ale za to jakie piękne nie ? ( Ja mam właśnie "gile" w nosie ... u Brazy sie wypłakałam ...pies ją "opuścił "... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.01.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 lece do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.01.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 To masz fuksa bo do mnie bały sie przylecieć - płochliwe są ale za to jakie piękne nie ? poprzednim razem widziałam je jak miałam z 7-8 lat... w maminej stołówce... myślałam, że już do nas nie przylatują ... jedyny ptaszek, którego nie da się pomylić z niczym innym zaraziłaś ... tymi ptaszynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts