Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

AgaJeżyk skopiowałam do mojego dziennika przepis z Twojego na... ptasie jedzonko :oops:

mam nadzieję, że mi wybaczysz :roll:

z tym olejem to fajny pomysł, faktycznie sam smalec twardy nieco się robi

Nie wiem czemu dziś żaden ptak nie zawitał w mojej stołówce :roll: :cry:

AgaJeżyk skopiowałam do mojego dziennika przepis z Twojego na... ptasie jedzonko :oops:

No baaaardzo wybaczę !!!

...Zaczekaj ... przyleci jedna sikorka i takiego pisku narobi, że wszystkie siostrzyczki się zlecą :lol: . Jeszcze będziesz mnie kląć jak ci khm khm tam i owan "naptają" :roll:

Ptaki w przeciwieństwie do ludzi ... zawsze sobie pomagają ...

o tym tekście myślalam: ;)

No nareeeszcie ...odpisałam ... chyba

Coś mi się wszystko zawieszało łokropieńsko i wyszło bałaganiarsko ...

mam nadzieję, że nie zgubiłam nikogo ?

... bo strasnie kciałam pokolei ... i mi posty pozżerało ... :evil:

i sie wszystko pokundliło a na koniec posiałam gdzieś odpowiedź dla Arctici i mnie trafiło :evil:

No baaaardzo wybaczę !!!

...Zaczekaj ... przyleci jedna sikorka i takiego pisku narobi, że wszystkie siostrzyczki się zlecą :lol: . Jeszcze będziesz mnie kląć jak ci khm khm tam i owan "naptają" :roll:

Ptaki w przeciwieństwie do ludzi ... zawsze sobie pomagają ...

U mnie to się przeganiają :roll: jedna siedzi, druga napada na nią, ta chodu ucieka a tamta siada na smalcu - może te woreczki za małe są :roll: Choć potrafią i trzy siadać i każda znajdzie sobie miejsce

a kos łazi pod spodem i okruszki słonecznika zajada :lol:

niestety modraszki nie chcą do mojej stołówki zajrzeć, z drugiej strony domu na jabłonce czasem któraś usiądzie... na moment i tyle je widzę :wink:

Aga skoro jesteś ptasioznawcą to zapytowanie takie mam:

Czy tylko w moich okolicach ptaszysków wszelkiego autoramentu mniej niż w poprzednich latach? ( chodzi mi konkretnie o zimę tegoroczną).

A co do pomagania, to wydaje mnie się, iż zależy to wyłącznie od charakteru i doświadczeń życiowych jednostek... chyba... :wink:

U mnie to się przeganiają :roll: jedna siedzi, druga napada na nią, ta chodu ucieka a tamta siada na smalcu - może te woreczki za małe są :roll: Choć potrafią i trzy siadać i każda znajdzie sobie miejsce

a kos łazi pod spodem i okruszki słonecznika zajada :lol:

niestety modraszki nie chcą do mojej stołówki zajrzeć, z drugiej strony domu na jabłonce czasem któraś usiądzie... na moment i tyle je widzę :wink:

Gosiek - lata obserwacji nauczyły mnie jak żyją ptaki (nie drapieżne - o tych wiem ciut ciut )

Nie złość się, że starsze przeganiają młodsze - tak jest wśród zwierząt.

Starszy - mądrzejszy uczy pokory i szacunku do starszyzny silną młodzież.

Ja rozpoznaje mlode sikorki i wierz mi - młodą przegonią ... ułomnej ...nie...

Karmiła się u mnie sikorka bez nóżki - nigdy jej nie atakowały - nie wiem dlaczego. Może kiedy była zdrowa i silna "wypracowała" sobie taki status w grupie?

A kos "głuptak" myśli, że z ziemi to najlepsze kąski ... przyzwyczajenie takie :wink: Jak zostawiłam jablko wyżej - nie ruszył. Z ziemi - zeżarł :lol:

Na modraszki poczekaj. U mnie na początku tylko "przebojowe" wróble i mazurki jadły. Potem sikorki i tak powolutku doliczyłam sie kilkunastu gatunków.

Nie powiem - kosztowało mnie to troszkę ... cierpliwości i pieniędzy.

Nie tych które zjadły ale np. moskitiery, którą pocięły mi swoimi głodnymi dzióbkami ... szczególnie w niedzielę.

No i nastawiałam budzik w niedziele - przed wschodem słońca, wystawiałam "papu" i kładlam się spać ... inaczej "waliły" do okna drąc siatkę moskitiery ... Oj działo sie działo !

Ale na wiosnę ... ptasi raj ... Śpiewały ja k oszalałe :lol:

a nie można tak od razu komentować(?) trzeba osobny wątek -mi to rybka jak ktoś napisze to będę się cieszyć :)

Jasne , że można ! Ale zapodaj do wiadomości, że komentarze w dzienniku prosisz, bo nikt śmialości nie będzie miał ci "naglabać" :lol:

Moose - są tam gdzie jest jedzonko albo ciepełko. Dokarmiaj - zdziwisz sie skąd się zleciały

"A co do pomagania" ... hmmm jedni karmią ptaki ... inni wolą komary, muchy, karaluchy ... ja wolę ptaki ... bo "te drugie" są w ich jadłospisie :lol: :lol: :lol:

Dokarmiaj Iwuś - na wiosnę nie włączysz na całą parę Evanescence ... zakochasz się w ...kosie

P.S. A co ? Myślisz, że cię nie podglądam co ? :wink:

Jak ktoś takiej muzy słucha to mu khm khm ...partyznatkę w dzienniku uprawiam :oops:

:lol: :lol: O żesz! :wink: Wnoszę, że muza także w Twój gust trafia :D 8) ... Miło powitać partyzantkę. A męża zapiłowałam tymi ptaszkami i nie popuszczam :lol: :lol:

:lol: :lol: O żesz! :wink: Wnoszę, że muza także w Twój gust trafia :D 8) ... Miło powitać partyzantkę. A męża zapiłowałam tymi ptaszkami i nie popuszczam :lol: :lol:

Baaardzo trafia :oops: Też jestem troszkę niepokorna w tym temacie :lol:

A ptaszków ciut więcej jest tutaj :

http://picasaweb.google.com/Jezyk28/SkrzydlaciPrzyjaciele?authkey=Gv1sRgCKDgp_z25KnlVg#

To taki interwencyjny albumik co by było skąd je wklejać. Dużo fotek jest podobnych ...troszke kiepskich ale oglądaj ... jak mnie ptasie towarzystwo próbowało z torbami puścić :lol: :lol: :lol:

skopiowałam, wydrukowałam...może nie dzis , ale napewno jak najszybciej poczynię żarełko :wink:

mam nadzieję, ze sie nie pogniewasz...zapodałam przepiski na inne forum..czym nas wiecej tym lżej naszym fruwającym przyjaciołom :D

Buziolki dobra kobieto ... Bozia ci na wiosnę śpiewem wynagrodzi ...

Chachachachaaaaaa.... a ja widziałam gila..... tylko z aparatem nie zdążyłam :cry: :cry: :cry: :cry:

To masz fuksa bo do mnie bały sie przylecieć - płochliwe są ale za to jakie piękne nie ?

( Ja mam właśnie "gile" w nosie ... u Brazy sie wypłakałam ...pies ją "opuścił "... )

To masz fuksa bo do mnie bały sie przylecieć - płochliwe są ale za to jakie piękne nie ?

poprzednim razem widziałam je jak miałam z 7-8 lat... w maminej stołówce... myślałam, że już do nas nie przylatują :roll: ... jedyny ptaszek, którego nie da się pomylić z niczym innym :D

zaraziłaś :-?... tymi ptaszynami :roll: