DPS 31.01.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Noooo, skoro już się przyznałaś, to domagam się, żebyś się odezwała. Nieładnie tak, nic nie powiedzieć. A bułeczki polecam, przepis jest bardzo prosty, a bułeczki pyszne, mniam! Też niedawno znowu robiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.01.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 gdzie ten przepis na bułeczki? Słoneczko, ale masz super zdjęcia miło popatrzeć na takie wspomnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 gdzie ten przepis na bułeczki? Słoneczko, ale masz super zdjęcia miło popatrzeć na takie wspomnienia... Na DPSiowym blogu ! http://dompodsosnami.wordpress.com/category/pieczywo-domowe/ - jest chlebek i bułeczki. I jeszcze dużo smakowitości ... i przetworów jakich w życiu nie widziałam ... Syrop z mniszka ! A człowiek po tym depcze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.01.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 o widzisz, byłam tam kilka razy a to mi się w oko nie rzuciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Noooo, skoro już się przyznałaś, to domagam się, żebyś się odezwała. Nieładnie tak, nic nie powiedzieć. A bułeczki polecam, przepis jest bardzo prosty, a bułeczki pyszne, mniam! Też niedawno znowu robiłam. To obiecywam że będę się odzywać. Jak już te przepisy pokradnę ... to się zaraz przyznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 o widzisz, byłam tam kilka razy a to mi się w oko nie rzuciło Bo to trzeba gruntownie "przekopać" takie niejsce ! Zresztą ...jak i u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.01.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 e tam.... u mnie to nie ma co przekopywać jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 e tam.... u mnie to nie ma co przekopywać jeszcze Oj ta twoja skromność ... Przez te skromność ...spadłaś znowu ...cholercia ... Kilka ci na nk esesmanów "zorganizowałam" ... ale to maaaało wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudik 31.01.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Hej, no i co z tymi schodami?! Zamówiłaś już? I nie u mnie? Pozdrawiam! Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Hej, no i co z tymi schodami?! Zamówiłaś już? I nie u mnie? Pozdrawiam! Darek A gdzie tam zamówiłam ! Dom stoi ...nawet ścianek działowych nie mam Osiada sobie i ...kto się tam do niego teraz dokopie ...przez ten śnieg ! Na wiosnę zaczynam szaleństwo "wykończeniowe". A skoro jesteś - robiłeś schody do osiadającego domu z uwzględnieniem faktu, że jeszcze osiada ? Szczerze przyznam, że ja jeszcze tej tajemnicy (osiadania) nie zgłębiłam do końca jeśli chodzi o schody ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudik 31.01.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Nie rozumiem, aż tak osiada że to widać?! Na bagnach stawiałaś, czy jak? Mój jakoś nie osiada.... w każdym razie nie tak żebym mógł to zauważyć. Jeśli tak jest jak piszesz, to poczekajmy ze schodami aż osiądzie całkiem (byle nie po komin!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Nie rozumiem, aż tak osiada że to widać?! Na bagnach stawiałaś, czy jak? Mój jakoś nie osiada.... w każdym razie nie tak żebym mógł to zauważyć. Jeśli tak jest jak piszesz, to poczekajmy ze schodami aż osiądzie całkiem (byle nie po komin!) Dudik! Twój jest w technologii szkieletowo-ryglowej. Nic nie powinien osiąść ! Mój z mokrych, świeżo ściętych bali. Drewno traci teraz swoją wilgotność i ...kurczy się. 2,5 cm na każdy bal może docelowo osiąść ( dużo nie ? ) To osiadanie trzeba uwzględnić prz montażu okien, drzwi, ściankach dzialowych i ...schodach właśnie Schody muszą być tak zamontowane, żeby miały kilka cm luzu ... i tego nigdy nie widziałam na oczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudik 31.01.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 2,5cm na każdy bal ?! Dużo... A co będzie jeśli na jednym osiądzie 3,5cm a na innym 1cm? Dom Ci się skrzywi? Nie rozumiem tego, ale taka to widocznie technologia. Schody nie mogą mieć żadnego zapasu na osiadanie (wysychanie) domu. Trzeba je zrobić na końcu, kiedy już nic nie tąpnie. Ostatni stopień musi przecież wyjść na równi z podłogą na piętrze, więc nie ma mowy o żadnym nadmiarze. Trzeba czekać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 2,5cm na każdy bal ?! Dużo... A co będzie jeśli na jednym osiądzie 3,5cm a na innym 1cm? Dom Ci się skrzywi? Nie rozumiem tego, ale taka to widocznie technologia. Schody nie mogą mieć żadnego zapasu na osiadanie (wysychanie) domu. Trzeba je zrobić na końcu, kiedy już nic nie tąpnie. Ostatni stopień musi przecież wyjść na równi z podłogą na piętrze, więc nie ma mowy o żadnym nadmiarze. Trzeba czekać.... Sama jestem ciekawa i jak tylko pogadam z wykonawcą i koleżanką która już takowe ma w podobnym domku (ten sam wykonawca robił) - to ci opowiem o co chodzi. 3,5 nie osiądzie te 2,5 to max na jeden bal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudik 31.01.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 OK, czekam więc na wiadomość! Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 OK, czekam więc na wiadomość! Pozdrowienia! Na razie to zmalowałam coś w twoim dzienniku - zajrzyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaK32 31.01.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 łańcuchy suuuuuuuuper ale cena ło boszszszsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 31.01.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 No to sobie przykłusowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 No to sobie przykłusowałam a ino mnie nie stratuj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 31.01.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Spokojnie, ja nienarowista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts