Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżykowa chatka - komentarze

AgaJeżyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fantastyczne te płytki! Jeżyku, gdzie je namierzyłaś???

Moja kocia właśnie mi wyjada ... podsmażany chleb :o Czy to normalne????

To nie ja - to Gafinka w wątku

http://forum.muratordom.pl/plytki-gresowe-imitujace-drewno-pomocy,t77764-60.htm

i widziała je w sklepie na żywo

Wszystkie płytki wypatrzyłam w TTW Opex - akurat chyba większość w Arcer i Yeti - albo włoscy albo hiszpańscy producenci bo mi się już potentegowało.

Te co ceny nie widać są od 109 do 130 złotych za metr.

Płytki na pewno są włoskie. Jak kto ma tanie euro, może kupić każdy wyrób Serenissimy w sklepie internetowym w Niemczech:

http://www.fliesen-schonauer.de/catalog/index.php?manufacturers_id=7625&osCsid=38f4791a9be9057c71da91c0aa41c76c

W Polsce, poza Allegro, mają je Opexy: http://www.opex.pl/

Jeżyku co zajrzę do Ciebie to w głowie mętlik, aleście mi tymi kaflami namieszały. Cudne!!! Niestety w salonie popełniłam błąd i kafle mam delikatnie mówiąc... takie se. Moje wnętrze zaczęło się zmieniać wraz z zamieszkaniem w tym domu.

Też dokarmiam ptaszory ale słonecznikiem. Uwielbiają !!! I słoninką, jabłuszek nie mogę dać bo moja (jak ja nazwałaś sznupka :D ) piesica uwielbia jabłka i je kradnie. Normalnie wynosi je mój wielki kałkaźnik z piwnicy za...ogonek :o .

Madzia - Czeeeeść :wink:

Jabłka możesz ponabijać na suche gałązki na drzewach albo rzucić za ogrodzenie ...jak masz - bo nie wiem nawet :lol:

Mam prośbę - dobrze, że jesteś. Pamiętasz jak chlopcy montowali schody?

Na czym polegał pic, że dom osiada a schody pracują osobno ?

Tam u góry one nie są równo z podłogą poddasza ? Czy maja coś sprytnego "po drodze" zrobione, że się nie wichrują ?

Dolna część schodów (od spocznika w dół) jest przymocowana na dwóch nogach. I jak dom osiada to podcina się te nogi. :wink: Od spocznika w górę biegi są luźno oparte o strop. Jak dom osiada biegi idą do góry, zdarza się że bieg się blokuje i wtedy..... bierze się młot 5 kg i ....wali się od spodu aż wskoczą na swoje miejsce i będą luźne. I to jest tajemnica poliszynela :D .

To ja te jabłka lepiej na gałęzi wysoko osadzę bo boję się że Dianka za tymi jabłkami wycieczki przez płot będzie robiła. :wink:

są piękne, też o nich czytałam :roll:

ciekawe, czy na żywo prezentująsię równie "naturalnie drewnopodobnie" :roll:

ten sprzedawca ma również b.ładne płytki podłogowe imitujące kamień, jakich szukam, jednak bałabym się kupować na podstawie zdjeć - często w rzeczywistosci wygląd płytek odbiega od wyglądu ze zdjęcia :-?

...i to jest ból ...że nie można "pomacać" ... :cry:

A ten kamień to zaraz muszę obejrzeć :o

Aguś, nie płacz. Jeśli chcesz pomacac serenissme to usmiechnij się a przeslę Ci szarą.

Miałam tez ten środkowy rudy kolor ale juz komuś z FM wysłałam.

Ja bym kasy na taką podłogę nie żałowała, meble możesz kiedys zmienic a z podłoga to trudniej. :wink:

Aguś, dziewczyny i chLopaki (musiałam to dpisać, bo w ost.chwili zobaczyłam, że i Zbigniew tu gości :p ) -co to za zwierzak lub inny ptak pochłania jabłuszka przygotowane dla kosa w całości???

rano wykładam a po południu jak juz wrócę wszystko, dosłownie wymiecione i nie tak jak było jeszcze kilka dni temu, ze resztki pozostawały....

No jak to kto..... moja psica 8) :lol: :roll: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Twoja psica zjada jabłka?? No niee.. :lol:

Psica je wszystko co ktoś inny mógłby zjeść... płatki owsiane też wylizała...

i od razu zaznaczam, wcale jej nie głodzę :roll: , tak już ma... jabłka, gruszki z koszyczka, maliny prosto z krzaczka... i uwielbia ogórki kwaszone ... i kapustę...też kwaszoną, i marchewkę... obojętnie jaką :wink:

wiem już wiem ninanananana

przybyło mi parę kosów do wykarmienia i są to samce

http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a060.gif

będę miała na wiosnę piękny świergot w ogrodzie nananana

dzisiaj przydybałam od rańca....męża wysłałam, aby jabłka podłożył i jak tylko skrył się za domkiem kosy się zleciały ( o wróblach i sikorkach nie wspomnę :wink: )w try miga śladu po jabłkach nie było :D

Czeeee! :D

Kurczę, fajne płytki tutaj oglądacie, dziewczynki! :o

Ale ja jak na razie wierna jestem w moim wyborze - Tubądzin, kolekcja Majolika, takie małe kamieniopodobne, piękne. :D

A ja mam taki nowy gadżecik do autka :wink:

http://img519.imageshack.us/img519/140/agatkauciotki.jpg

Dziewczyny - zrobić zdjęcia ptakom, to trzeba mieć anielską cierpliwość!

http://img46.imageshack.us/img46/6717/agatkauciotki00.jpg

Wiem... Wiem... Nie powinny resztek ze stołu dostawać i już nie dostają - akurat wtedy nic nie miałam, a żal mi było biednych głodomorów :oops:

A te jabłka to gdzie umieścić? Za ogonki przywiązać do gałęzi, czy położyć gdzieś wyżej i niech czekają?

Na gałązkę naciukaj na drzewie - zawsze się jakiś kikutek znajdzie :wink:

Za ogonek - bryndza. Moje spadały ...

Sipatka - dobrze że nie dokarmiasz jak nie możesz tego systematycznie robić ...krzywda byłaby tylko - nie pożytek ... :(

boratom ......... no proooooszę cię ...tylko nie placek :( :( :( :(

Już kasza z woreczka lepsza - chociaz nie wątpię, że rąbały ten placek zajadle żarłoki !

Ten gadżecik baaardzo fajny. Tylko jak stopnieje śnieg ...zostaną po tym gadżeciku takie khm khm "pamiątki" :lol: :lol: :lol:

Odstaw ten samochód dalej co ? :wink: