AgaJeżyk 07.02.2010 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 No to sobie jutro pociukam ... a gatunek jabłek to ważny jest, czy ptaszkom wsio ryba?? Dokładnie wsio ryba - jakie naciukasz - zeżrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 07.02.2010 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 W naszym karmniku na parapecie (na poddaszu) żerowała dziś... mysz. Córka nakręciła filmik, jak targa ząbkami zmrożone okruchy Mieszkałam z myszą tydzień ... w kuchni rządziła Dopiero jak mąż z pracy wrócił - złapał i w ręczniku na pole wynieśliśmy Mieszkaliśmy wtedy u teściów i ...nikt o tym nie wie do dziś - bo w czółko by pukali ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.02.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A propos ciasta i zwierzątek... kiedyś znajomy opowiadał jak to chciał rybkom akwariowym też święta zrobić - bo one takie biedne w tym akwarium - poskubał drożdżowego placka, żeby sobie posmakowały. A jakże dobre ciasto było, tylko niedługo potem rybki do góry brzuszkami pływały zawsze to sobie przypominam, jak mam odruch karmienia biednych zwierzaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 08.02.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Pisałam niedawno o wiewiórce. Każdy wie, że je orzechy. Nie bardzo wiem co więcej jej dawac. Dziś podjadała słoninke, którą powiesilismy dla sikorek. A tak dzis do nas zaglądała http://lh4.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S2_BfxnlGdI/AAAAAAAACLo/5CRX3SRimg4/wiewiora.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.02.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Bamboszki masz przecudnej urody a najważniejsze, że dzięki nim w końcu nie tuptałaś ... Wyspana jestem Bawcie się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 08.02.2010 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Pisałam niedawno o wiewiórce. Każdy wie, że je orzechy. Nie bardzo wiem co więcej jej dawac. Dziś podjadała słoninke, którą powiesilismy dla sikorek. A tak dzis do nas zaglądała http://lh4.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S2_BfxnlGdI/AAAAAAAACLo/5CRX3SRimg4/wiewiora.jpg Anetko - pisałam (chyba na poprzedniej stronie ), że możesz potraktować swoją wiewiórkę jak burunduka (to też wiewiórka). W sklepach zoologicznych mozna kupić specjalne kolby dla nich i mieszanki nasion. Podobno wcinaja też mięsko gotowane i surowe, gotowany ryż i makaron, suszone larwy mączlinka. Jeśli będziesz cos gotować - bez soli oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.02.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 boratom ......... no proooooszę cię ...tylko nie placek i jeszcze bez kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 08.02.2010 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 boratom ......... no proooooszę cię ...tylko nie placek i jeszcze bez kawy Witaj w zwierzyńcu Karlusie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 08.02.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Aguś-no powiedz choć troszku, że zdolnż uczennicą Twą jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 08.02.2010 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Aguś-no powiedz choć troszku, że zdolnż uczennicą Twą jestem Aka - ty to jesteś moje największe osiągnięcie ptasio-pedagogiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 08.02.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Aguś http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/g050.gif http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a010.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 U nas też jabłuszka leża w ogrodzie i cała rodzina się cieszy. Dziadki się cieszą, że przemrożone jabłka się nie marnują i takie fajne duże ptaszki do nich przychodzą , pies się cieszy, że ma kogo obszczekiwać, tylko ot się nie cieszy, bo nie pozwalamy zapolować. Dzień doberek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 08.02.2010 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Aka - ale ty wiesz, że jak śnieg zniknie ...to możesz miec niezłe sprzątanko po tych twoich pupilach Wiem, że to radocha jest niebotyczna ...ale zawsze są jeszcze skutki uboczne ... To tak co byś mi na wiosnę nie zrobiła ....http://img19.imageshack.us/img19/7537/006k.gifhttp://img246.imageshack.us/img246/7258/014x.gif Depsia - ja nic co nadaje sie do zjedzenia nie wyrzucam bezmyślnie (babciny wychów ... ) Zawsze znajdzie się ktos komu jeszcze będzie smakowało Moja anorektyczna kotka marnuje bardzo dużo markowego papu ...a koty na śmietniku już mnie rozoznają jak idę i coś niosę. Nawet mojego psa maja w głębokiej pogardzie ... bo ledwo się człapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 08.02.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Aka - ale ty wiesz, że jak śnieg zniknie ...to możesz miec niezłe sprzątanko po tych twoich pupilach Wiem, że to radocha jest niebotyczna ...ale zawsze są jeszcze skutki uboczne ... To tak co byś mi na wiosnę nie zrobiła ....http://img19.imageshack.us/img19/7537/006k.gifhttp://img246.imageshack.us/img246/7258/014x.gif hehe nie jest tak żle!!!! widze juz po balkonie jaki tam porzadeczek a i na skórki coby je wyzbierac jestem też przygotowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.02.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Aneta-we ta Wasza wewóra to totalnie oswojona Moje ganiają po sosnach, w berka się bawią ale blisko podejść nie dają, zresztą moje szczurołapy strasznie cięte na nie. Gdy zobaczą przez okno aż trzęsą się by je gonić i obszczekiwać Mam trochę sosen i świerki i rudzielce oskubują szyszki, choć chyba teraz trudno o nasiona bo albo już dawno się wysypały albo część jest zupełnie zamkniętych - niedojrzałych (sosnowe) - normalnie tylko wióry lecą i zostają z szyszek same ,,słupki" Aga pytanie mam do Ciebie Czyżby to Czyżyki były wrażenie - mniejsze, drobniejsze i bardziej szare niż kolorowe sikorki i właśnie wyglądały jakby skubały szyszeczki olszyny http://img708.imageshack.us/img708/4723/czyzyk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 08.02.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam jeżowo-wiewiórowo-ptasi kram W ostatnim odcinku Mai w ogrodzie było o tym jak wiewiórki śpią sobie w budkach... takich jak lęgowe dla ptaków... tylko z większym otworkiem ... Wiewiórki jedzą orzechy... wiadomo, ale jak wiosną nie ma orzechów to co jedzą? Tak się zastanawiam, bo u nas sporo rudzielców na budowie, jak jesienią chomikowały orzechy (moje) to niewiele sobie z nas robiły, nie były zbytnio płochliwe. A jak stanęłam na stałej trasie to tupała na mnie jędza... jak królik , chciała mnie przepędzić... I tak sobie myślę, że mogła bym zacząć oswajanie już od wiosny, jak będziemy cały czs na budowie. Tylko nie wiem, czy nie narobię więcej szkody niż pożytku... dla nich ... może one muszą cuś tam zjadać ... idę w otchłań netu, szukać Pozdrowionka od mojego koska zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 08.02.2010 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Gosiek - czyżyki są malutkie i hałaśliwe. Prawie cały czas popiskują. Powinny też być ich więcej. U ciebie tylko te dwa "zlądowały" ? Wyglądają mi na czyżyki.Menu - doskonale pasuje Żywią się nasionami drzew iglastych (sosna,świerk) czy jak u ciebie - leszczyna. Generalnie ziarnojady - wciągaja smalec z nasionami z apetytem Arctica - nie oswajałabym wiewiórek. Zobaczysz - same przekroczą barierę zdrowego rozsądku i będą podkradały papu - jeśli im zasmakuje. To sprytne, małe złodziejaszki z zadatkami na chomika. Bywa, że maja nagromadzone duże ilości jedzonka i jeszcze sie między sobą tłuką o każdy kęs. Taka natura ...pazerna Jak oswoisz ...mogą sie stać intruzami...zresztą - jedna ci już pokazała nie ? (No chciałabym to zobaczyć ) Ale jak chcesz karmić - napisałam Anecie wyżej. W zasadzie każdy dostepny pokarm dla gryzoni i burunduków. Podrzuć im świeżego mięska (surowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 08.02.2010 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Czyżyk - posłuchajcie jak wrzeszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.02.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Tych czyżyków było co najmniej pięć ale tylko jedna fotka jako tako wyszła Pod światło trudno było zobaczyć co to za ptaszek, teraz mam ich chmary jedne nadlatują, drugie uciekają, inne siedzą i dziobią nasionka. Żółte, niebieskie a te jakieś mniejsze, szare się zdawały i widziałam, że obżerają coś na końcach gałązek olszyny a nie nasiona z karmnika - dopiero na fotce wyszło, że żółtawe takie Wczoraj poprosiłam mojego M i wszedł na drabinę dosypać nasion do karmnika i teraz się zaczęło już nawet sójki tam włażą, choć to malutkie tylko dla sikorek zrobione I dziś nowy przedstawiciel skrzydlatej braci zawitał http://img171.imageshack.us/img171/3089/dzieciolek.jpg sądząc po barwach to dzięcioł duży ale on był mały młody może albo co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.02.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 słucham sobie i od razu lato nastało S u p e r dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts